Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-).........Přečetl jsem si Váš článek i bohatou diskusi.....napsal jste to výborně ! Nejsou všichni mladí takoví, ale menšina křiklounů vyniká! Hodnocení Vašeho článku také svědčí o tom že uvážliví lidé jsou v převaze. R^R^R^

14 6
možnosti
MV

jo, Standa, s nim je sranda. Moc Vas zdravim a diky

7 3
možnosti
PK

Zbytečně moc písmenek jak v blogu tak rozohněných diskutérů a tak přidám jeden citát o stáří, bo mládí už není můj problém: ,, Blbé není stáří, ale ty blbé kecy těch druhých o tom“ no Miloš Kopecký měl pravdu;-D;-D;-D

5 0
možnosti
BV

Tentokrát s vámi, pane Korecký, naprosto souhlasím a dávám vám plus.

Tak již jen doufejme, že si vaše (resp. pana Kopeckého) moudrá slova vezme pan Hannig k srdci a toto byl na to jeho oblíbené téma štvaní starých proti mladým a naopak jeho poslední blog.

3 0
možnosti
JZ

Úcta ke staří, do jisté míry ano. Ale nikdo po mně nemůže chtít, abych měl úctu k lidem typu Jakeše a dalším komoušům nebo přeživším nacistickým válečným zločincům.

7 0
možnosti
Foto

P21e88t65r 39H87a57n42n16i53g

12. 2. 2020 18:45

Kdo tu mluví o "komouších" a Jakešovi. Zmiňoval jsem ve článku naopak prvorepublikového ministra. To jenom někteří si myslí, že všichni dříve narození byli "komouši" A to byste se divili, že většina disidentů kromě Václava Havla byli bývalí komunisté činní v padesátých letech, čili v době útlaku. Nebudu je jmenovat, ale většina z nich měli po převratu významné funkce.

5 0
možnosti
BV

Tak zase další blog, pane Hannigu, ve kterém poštváváte staré proti mladým... kolikátý to za posledních pár měsíců už je? Opravdu to máte zapotřebí, šířit nenávist - a to navíc takto neuvěřitelným způsobem a dokonce opakovaně?

No nic. Pan Vodvářka vám to napsal ve svém příspěvku (viz toto vlákno: https://hannig.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A200212_745396_blogidnes&vlakno=99606571 ) velmi dobře. Opravdu nestojí staří proti mladým. Stojí hloupí proti těm ostatním - a hloupí jsou ve všech věkových skupinách. A hloupí (napříč všemi věkovými skupinami) navíc v poslední době opravdu ztratili veškerý stud svou hloupost prezentovat veřejně. Tak to prosím neprezentujte jako "boj staří versus mladí", když se jedná "pouze" o "odvěký boj proti lidské hlouposti". A to, že si někdo mladý neváží někoho starého - to opravdu není o tom, že by si "nevážil starých". Protože když si někdo mladý např. neváží Miloše Zemana, není to zajisté kvůli jeho věku, ale kvůli tomu, jak se Miloš Zeman chová. A ten samý člověk si pak ale (velmi pravděpodobně) např. váží (resp. vážil, již bohužel nežije) pana Jiřího Bradyho - a ten byl navíc ještě o dost starší než je Miloš Zeman. Tak jakápak "nenávist mladých vůči starým", když někomu už třeba hodně silně došla trpělivost s darebáctvím "starého člověka" Miloše Zemana? Ne, to je pouze další chiméra ve vaší hlavě, že "část mladé generace naprosto pohrdá předchozími generacemi". Zkuste se prosím zamyslet nad tím, zda to je opravdu nutné, takhle bezostyšně štvát staré (i jen tu mizivou část starých lidí, která vám naslouchá) proti mladým. Nebo vy se snad opravdu domníváte, že si tím "nahrabete politické body" a lidé vás zničeho nic začnou volit?

7 8
možnosti
MV

Moudrých lidi si vážím bez ohledu na jejich věk. Smesni jsou, také bez ohledu na věk, vsichni, kteří si na moudré pouze hrají.

15 0
možnosti
Foto

P35e17t14r 91H75a87n66n34i87g

12. 2. 2020 18:59

Naprostý souhlas s panem Valíčkem.

1 0
možnosti
Foto

Už poněkolikáté zde, pane Hannigu, publikujete článek, jehož meritem je váš názor, že: stáří =moudrost. Jako komentář na tuto dle mého názoru absurdní představu se asi nejlépe hodí jeden citát Jana Wericha: „Jakmile se ze stáří začne dělat zásluha je to špatné. Protože každej blbec – starej – byl taky jednou mladej blbec.“Zdroj: https://citaty.net/citaty/6906-jan-werich-jakmile-se-ze-stari-zacne-delat-zasluha-je-to-spat/

12 0
možnosti
PS

P59e58t55r 81S37k29á56c14e40l

12. 2. 2020 19:49

Citát pana Wericha, kterého si všichni vážíme, je pravdivý. Ale - kde v článcích pana Hanniga je prosazován názor, že stáří je zásluha? Většinou se píše v nich o vztazích a z toho vyplývající závadný stav. Platí stále: "Moudrost není ve větách a definicích, spíše ve vztazích." > Josef Čapek.

2 0
možnosti
DH

D77a48v15i63d 64H44o33r22á44k

12. 2. 2020 15:16

Bohužel jsme to my mladí, kteří dnes musíme napravovat všechny ty hříchy a omyly, které nám tu zanechala právě ta generace současných gerontů penzistických.

A k tomu ještě musíme napínat všechny své síly abychom z daní naší usilovné práce zajistili ještě i prostředky do státního rozpočtu, aby zde bylo dost prostředků na jejich neustále a nehorázně se zvyšující důchody. A právě u této generace se zvyšuje i věk dožití, který nás rozhodně čekat nebude. My musíme, jak píši výše, makat do strhání těla a přitom sami nevíme kdy a zda vůbec se dožijeme věku zasloužilého odpočinku a nepadnem dříve vyčerpáním přímo na pracovištích.

A co oni?

Vždyť většina z nich něco takového vůbec nepoznala, neboť značnou část pracovních dob proseděli a proklimbali v pohodlí stranických, svazáckých, ROH, SČSP, Brigád "sociálistické" práce a Bůhví jakých všelijakých podobných akcích. A i proto nejsou tak vyčerpání prací, jako jednou budeme my. A pokud už byli chvílemi na pracovištích, tak je, jak vím od pamětníků oněch dob, zajímalo kde jaký melouch zrobit, a co kde ze společného vlastnictví šlohnout v duchu tehdejšího hesla "kdo nekrade, okrádá rodinu".

A kdyby nebylo nás, mladých, kteří jsme byli těmi, kdo především pozdvihl v tom 89 ́ prápor svobody a demogracie který hrdě neseme nad našimi hlavami vstříc šťastné, světlé, svobodné budoucnosti, tak bychom díky jejich zásluhám tady téměř všichni jistě dávno hlady a bídou pokapáli.

A jak níže p. Lička kritizuje zdejšího pisálka Vodvářku, tak mu musím dát plně za pravdu, neboť právě tací v normalizačních a svazáckých dobách si užívali možnosti studovat a všech tehdy možných výhod čerpaných ze společných prostředků, ale dnes se k té skutečnosti staví zády, a bez trochy studu dokáží jen a jen kritizovat a dehonestovat všechny, kdož na tyto nezpochybnitelné skutečnosti upozorní.

2 8
možnosti
KP

Bohužel přírodu neporazíte. Z mladého vola se časem stane starý vůl.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 2
možnosti
AL

Z článku:

Naštěstí převážná většina mladé generace je jiná, než tyto varovné příklady, které jsem uvedl.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745396

-----------------------------

Z příspěvku občana Slezáčka: A další nic neříkající pamflet o tom, jak je mladá generace zlá, nevděčná, drzá a neuctivá.

-------------------------------------

Autor o voze ....

:-)

5 3
možnosti
JK

Myslím, že bychom si měli vážit toho, že můžeme volit stranu, politika, kterého si vybereme. Za sebe mohu říci, že jsem ráda, že jsou na politické scéně strany různých názorových proudů, jsem ráda, že jsou na politické scéně třeba i komunisti. A umím respektovat, že mnohdy není vítězem zrovna můj kandidát. Když byl nejpopulárnější politik Paroubek, říkala jsem si " proboha, to není možné, jak ho může někdo volit, " když se objevil Babiš, říkala jsem si " proboha, to není možné, jak ho může někdo volit"... u komunistů si říkám " proboha, to není možné, jak je může někdo volit... u pirátů si říkám, " proboha, to není možné jak je může někdo volit." A vždycky se najde plno lidí, kteří jim dají svůj hlas. A rozhodně bych jimi, pro jejich základní občanské právo, nemohla pohrdat.

Do věčných lovišť půjdeme jednou všichni, tak je možná zbytečné rozčilovat se tím, že ležíme v žaludku někomu jinému, ostatně, je to jeho žaludek, tak ať se s ním trápí sám. A ta hořčicová košile?? Ta mi nepřipomíná vůbec nic...Asi je to tím, že jsem mladší, takže pamatuji ty modré košile s tmavě červenou kravatou.. Docela podobné barvy, jako máte na své profilové fotce vy.

2 0
možnosti
PS

P42e59t32r 45S27k58á89c77e81l

12. 2. 2020 22:13

Jenže ony barvy panu Hannigovi, jako na potvoru, sedí k pokožce, víte? V barvách to není, je to v hlavách, v používání zdravého rozumu. Skutky přesvědčují...R^

1 0
možnosti
Foto

má to ovšem jeden háček - je velice početná skupuna seniorů, co mladejm nemůže přijít na jméno a ve svých projevech se příliš neliší od těch, o kterých ve svém blogu píšete.

6 3
možnosti
AL

„Každá negativní myšlenka má škodlivý dopad na náš život.“

Proto tak mladistvě mínusujete.

Jen tak dál!

Pan Hannig ve svém věku píše (a perfektně) a vy zase rád mínusujete to, co jiní napíší.

:-)

6 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik