Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38a87n 42P37u51l35e55c

7. 2. 2020 18:01

Je to ostuda, jen malý národ si není schopný přiznat i nepříjemné věci.

0 0
možnosti

J97i64r15i 24C18e40e

17. 2. 2020 16:56

To by ty "nepříjemné věci" musely vycházet z reálných příkladů podpořených seriosním výzkumem a nikoli z báchorek diletantů, které pak dále šíří nevzdělaní ignoranti.

1 0
možnosti

Jj,asi by tam měli vrátit těch spoustu užitečných pracovníků s ředitelkou.Pak skrýt jména obětí z Lidic a buď zvolit jiné a nebo z toho udělat úplně něco jiného.Třeba památník 93 pohlaví....

0 1
možnosti

J62a97n 94P14u27l72e30c

7. 2. 2020 18:08

Tak paní Lehmannová je jistě užitečnější pracovnicí než taková paní Bobošíková. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lidicke-zeny-bobosikova-spor.A150820_213655_domaci_wlk

0 0
možnosti

J77i93r17i 70C29e82e

6. 2. 2020 13:18

Kyncl své dobré jméno zvládnul pošpinit sám, když sesmolil publikaci nevalné kvality, která jako vědecká práce neobstojí. Spíš se jedná o výsledek snahy přijít za každou cenu s něčím novým a lemplovství odpovědných redaktorů vydavatelství Academia, kteří něco takového vypustili k publikaci.

Kyncl rozhodně nebyl "objevitelem" předmětného hlášení četníka Ressla, to bylo objeveno v polovině 80. let archivářem Krůtou ze SOA Rakovník.

Vzhledem k tomu, že Ressl sám Mikešovou zatýkal a předal Gestapu, je více než zřejmé, že jeho poválečné prohlášení bylo vedeno snahou o vyvinění se.

O tom, že by Mikešovou udal někdo z Lidických občanů neexistuje jiný záznam, který by Resslovo tvrzení potvrdil. Ani v dokumentech Gestapa, které udavače zásadně a vždy evidovalo, ani ve výpovědích kladenských gestapáků vyslýchaných v rámci poválečných retribučních procesů. Toto vše jsou důvody k tomu, aby skutečný vědec hypotézu u udavačství lidických dále nerozvíjel.

V knize „Lidice, Zrození symbolu“ je více omylů a chyb, které mimo Šustka podrobně rozebírá i Jaroslav Čvančara.

10 1
možnosti

J22i89r27i 84C78e27e

25. 2. 2020 13:45

A abych jenom nehaněl, tak teď od Kyncla čtu knihu Bestie. Na základě suchých faktů a statistických údajů zde popisuje poválečné stíhání nacistických válečných zločinců. Krom drobných faktických chyb je kniha bez ideologického balastu a snahy přijít za každou cenu s něčím novým.

0 0
možnosti
Foto

Jádro pudla!

Dík R^

0 1
možnosti

Paní Tydlitátová, z antisemitských příspěvků si nic nedělejte. :-)

2 4
možnosti

Oba historici předložili svoje hypotézy a mohou a mít a nemusí mít pravdu. Těžko nyní dokážeme, že si dotyčný četník onu příhodu vymyslel a samozřejmě lze těžko dokázat opak.

1 3
možnosti

to jsem nevěděl že se výtvarnice překvalifikovala na odbornou historičku:-/ ?!! Celkem mě neudivuje že zatrpklá ženská, která se usilovně vtírá do židovské komunity ač sama židovkou není, si plivne na vše co neodpovídá jejímu pohledu na svět. Smutné ;-O

4 3
možnosti

Nedělá že sebbe historicku, dává k sobě zdroje. Jestli paní udala či ne, se už dnes těžko dozvíme. Trapné a ubohé ale je dělat, že nic "neexistuje". A vy jste pane také trapný, je mi líto. Váš text zní také tak udavacsky...

2 5
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

1 4
možnosti
Foto

Ty citace jste přepisovla, nebo ctrl+c/ctrl+v? Jen by mě zajímalo, kdo zplodil „...odmýtal jsem udání...";-)

2 0
možnosti

Kdybyste četl pozorně, je tam uvedeno, že se jedná o presny opis. Takže z češtiny propadl ten policajt.

0 0
možnosti

Autorka píše že je třeba historicky pátrat a dát sluchu oběma stranám a bez politického nánosu. Přitom sama píše že toto nové zjištění je PRAVDA kterou se někdo snaží umlčet. Jak na tu PRAVDU přišla, kde na to přišel kdokoliv? Je to možný fakt ale pravda rozhodně nikoli. Když k udání došlo v době atentátu na říšského protektora. V té době se všichni báli něco udělat, protože za jakýkoliv projev odporu se šlo ke zdi. Proč by někdo udával, že ukrývá žida, když mu hrozí trest smrti? To už nemluvím o tom, že zatčená paní nebyla první lidickou obětí (co Ti zastřelení muži) i když to nijak nesnižuje její smrt. Celé to je o tom, že někdo si něco vybájil pořádně neověřil a podle mě to hraničí s pomluvou. Jedovatá slina na Vás ulpí a už se jí nikdy nezbavíte. Tahle mediální doba přeje pomluvám a proto bych čekal od veřejnoprávní televize ale o od pracovníků památniku lepší analytickou práci když už nic jiného.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS