Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J56a51n 64S15o86u34č45e28k

31. 1. 2020 7:06

Dobrý článek, byť trochu obsáhlý R^. Obávám se ale, že unijní lídři jsou již tak odtrženi od reality a tak zahleděni do sebe, že je žádná sebereflexe po odchodu Velké Británie ani nenapadne. Naopak, budou ještě více tlačit k násilné integraci, multikulturalizmu a omezování práv národních států. A "zelený úděl" současného vedení EK tomu všemu nasadí korunu. Svým způsobem Britům závidím, že si konečně budou moci rozhodovat sami za sebe a nebudou podléhat zlovůli bruselské byrokracie. Nám zbývá jen naděje, že se takto vedená EU rozpadne sama od sebe.

8 0
možnosti
KS

Je hodně lidí, co jsou s EU spokojeni. A i to britské referendum dopadlo jen tak tak. V dnešní době ať se hlasuje o čemkoli, vždycky jsou obě strany téměř vyrovnané. Na čem se pak domluvit?

0 0
možnosti
Foto

I58v28a35n 34M92a42r68e11k

30. 1. 2020 19:52

Reformu? Kapři si svůj rybník určitě nevypustí. ;-(

7 0
možnosti
TR
PS

NO MORE POLISH VERMIN!!

bylo jedním z nosných hesel BREXITu.

Britové by uvítali reformy, které by se ani Čechům vůbec nelíbily.

1 1
možnosti
MB

Ale prd nosné heslo .. jeden z okrajových projevů ..ovšem u nás účelově značně zviditelňovaný..

Brexit byl skutečně o něčem jiném ..i když se na obou stranách semlelo všechno možné..

5 0
možnosti
JP

Tohle je smutné bilanční čtení či spíše smuteční pochod padlých nadějí. Nejen kvůli brexitu, ale i kvůli neudržitelností dalších politik typu migračních či dluhových, jsme někteří nabyli dojmu, že dojde nutně k reformám. Podstatou a také největším problémem ovšem je, že EU není reformovatelná zevnitř. Z pouhého principu "kapři si rybník nevypustí"(a takhle luxusní už vůbec ne) sice ještě neplyne žádný Zelený nový úděl, stačila by možná stagnace kaprů zavrtaných hluboko v rybničním bahýnku (co bychom za to dnes dali, aby se EU vrátila k tichému a veřejnosti příliš neznámému penziónu pro odložené politiky). Ale za prvé, tohle luxusní bydlo je neustále ohrožováno tristními výsledky v praxi a volání po změně-reformě je nutno nějak vyslyšet (předstírat akci), a za druhé je tu příliš lákavá nabídka prosazení-uskutečnění chorých levičáckých vizí, na úrovni národní přeci jen obtížněji prosaditelných. Proto i ty snahy zabetonovat Brusel jako rezervaci co možno nejvíce odtrženou od původního voličstva, od návrhů nadnárodních kandidátek až po zákulisně dohodnuté spitzenkandidáty. Zcela souhlasím, pane Břicháčku, s vaším názorem, že Nový zelený úděl je to vůbec nejnebezpečnější, co z EU přichází. Na rozdíl od "dílčích" akcí typu migrační kvóty či zahnutost banánů tady jde už opravdu o metastázy, zasahující celý organismus Evropy zničujícím způsobem. S fasádou líbivé ideologie (kdo by nechtěl být andělem, co jediný umí nezanechat jakoukoli uhlíkovou stopu), fanatiky s planoucími pochodněmi záchrany lidstva a mohutnou podporou kruhů, které na zelených nadiktovaných změnách (a hlavně dotacích, zvýhodněních, monopolizaci) hodlají nechutně vydělat. Přesto zůstávám optimistou, ale bude to bolestivé (snad jste nečekal, že reforma bude odmávána na nějakém summitu mezi coffee breakem a obědem). Ale snad by kombinace ekonomické krize (na obzoru?), prvních zničujících důsledků zeleného údělu (elektromobilita?), zhroucení dluhové politiky a nové migrační krize (tak co, Erdogane?) pomohla.

16 0
možnosti
DR

Lépe bych to nenapsal, byť by to chtělo ten text trochu zkrátit. Po brexitu od EU papalášů spousta keců o reformě, dodnes nic.

Karma.

12 0
možnosti
MK

Opravdu nevím, o jakých nadějích na změnu EU tady píšete. Odchod Británie neznamená nic jiného, než odchod potížisty. Pokud se generální linie EU nezměnila s Británií, pak bez ní se už nezmění vůbec.

A my buďto v EU zůstaneme (a pak nemá cenu pořád brblat) anebo odejdeme (s plným vědomím budoucích ztrát). Rozhodnutí je jen a jen na nás.

8 2
možnosti
RJ

No píše o tom v podstatě historicky. A má pravdu. Ty hlasy tady byly. I od těch šéfů.Jde to snadno dohledat.

EU není jen o tom zůstat nebo odejít.EU jako taková není až tak špatná myšlenka, pokud by byla postavena rozumně. Bohužel jeden politický směr v EU zcela převládl a táhne EU čím dál tím směrem. A to je špatně.

Pro srovnání, v národních parlamentech existuje něco jako opozice. Ve strukturách EU v podstatě ne.

18 0
možnosti
  • Počet článků 341
  • Celková karma 14,80
  • Průměrná čtenost 1230x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/