Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98i13ř53í 95B71r24a46d49a

4. 2. 2020 12:57

Je spousta lidí, kteří vám dají karmu a budou váš blog chtít tesat do kamene. Já ne, protože mi přijde, že srovnáváte nesrovnatelné. Stav životního prostředí, které lidé potřebují pro své fungování, se rapidně horší a před nějakými 30 let byl i přes nedostatky, které správně vyjmenováváte, ve srovnání s dneškem v podstatě v pohodě. Teď se naprostá většina vědců shodne na tom, že hrozí katastrofa, pokud lidé nezačnou dělat něco zásadního, a to určitě není více popelnic na třídění nebo obnova hnutí Brontosaurus. Gréta a její příznivci apelují na politiky, způsobem, který je pro naše vnímání afektovaný a nepochopený, aby jako jediní, kdo mají možnosti, něco začali dělat. Protože až budou oceány tak kyselé, že v nich nebude nic žít, až bude klima tak nestabilní, že neúroda bude čím dál častější, a až se zvedne hladina oceénů, tak se dají do pohybu takové masy lidí, že je nezastaví nic, a proti tomu bude současná migrace do EU zanedbatelná. Nikdy není dobře prosazovat extrémní postupy typu nedělat nic nebo dělat přehnaně moc, ale z vašeho příspěvku mi vyznívá, že máte pocit, že je vlastně všechno OK a že to tak i bude. Všude kolem nás je ale vidět, že to není pravda, a každý dobrý hospodář udělá raději o něco opatrnější opatření, než je potřeba, než aby utřel úplně. Konzumní způsob života ale změnil přístup spousty lidí na jakýsi strach z možného omezení osobního pohodlí. Holt, košile bližší než kabát, a v horším případě po nás potopa. Což se těm, kdo tady budou ještě za 50 let, například moje děti, nemusí zamlouvat.

0 4
možnosti

J75i82r34i 83C33e26e

4. 2. 2020 16:32

V pohodě? Že v Severočeském kraji se vyplácelo pohřebné a byla tam o několik let kratší průměrná doba dožití, než ve zbytku ČSSR vám připadá v pohodě?

Že na vrcholcích Krušných hor byly holiny bez známek života je také v pohodě?

Že v Teplicích se už za komunistů demonstrovalo kvůli nedýchatelnému vzduchu vám také připadá OK?

Gréta a její loutkovodiči otravují tam, kde se pro ochranu životního prostředí dělá absolutně nejvíce i bez jejího otravování.

Naopak tam, kde vzniká největší zátěž se vůbec neangažuje a s největší pravděpodobností by ji tam ani neposlouchali.

2 0
možnosti

Ano, vy jste šli za cílem kvalitního života za každou cenu. Takže nám teď předáváte zemi ve stavu, kdy nebude na důchody (nějak to mladí zaplaťte, my přece celý život platili, tak máme nárok), kdy bude nutné provést transformace průmyslu, energetiky i dopravy, což nadále značně zatíží peněženky mladých a ještě po nás chcete, ať máme hodně dětí, hodně makáme a jsme na vás slušní a hodní. Výborný.

0 1
možnosti

Vidím, že nechápete ani princip průběžného důchodového systému.

Zřejmě jste produkt našeho reformovaného školství.

Vy tedy tu transformaci průmyslu určitě nevytrhnete.

0 0
možnosti

S blogem víceméně souhlasím a dal jsem i karmu, ale samozřejmě je to dost přitažené za vlasy. To že za totality se příroda huntovala přímo šíleným tempem je zřejmé. Omlouvat to tím, že to bylo tehdy normální sice můžete, ale to je tak vše. Uvedu příklad. Kolem naší chaty teče malá říčka. Ještě v padesátých letech se z ní dalo pít. Následně se kvalita zkoršovala, až do stavu kdy na byla stále hnusná bílá pěna. To se od cca 1995 postupně zlepšovalo. Nyní celkem OK, pitná samozřejmě není a už asi nebude nikdy. Jak psal někdo níže, z takové hrůzy udělat zlepšení jde snadno. Zda kotlíkové dotace a různá biopaliva do aut z řepky je nějaký extra přínos pro ekologii je věc k diskuzi. Komentovat výkřiky nějaké autistické dívky je za mne zcela zbytečné. Těžké je udělat takový systém, který by byl celkem ekologický a zároveň konkurenceschopný.

1 0
možnosti
Foto

Tento proces mezigeneračních sporů je nekonečný. Jak říkají Němci:

"Die Geschichte ist ein anderes Land!" - Historie je jako jiná země.

1 0
možnosti

V principu určitě.

Ale ještě žádná mladá generace nebyla tak zhýčkaná, pohodlná a drzá současně.

0 0
možnosti

Me vzydycky pobavi,kdyz lide reknou: “Naco jsme na Vaclavaku cinkali.”

To ze zivotni prostredi bylo zdevastovano,nakladaky a fabriky vydavaly smrdici kour,lesy byly zdevastovane,ryby otravene,leseni po Praze roky a roky a omitka padala lidem na hlavu,domy byly spinave a nenatrene,vsechno sedivy to jim asi nevadilo.

2 0
možnosti

Uf...Už dlouho jsem nečetl tak výživný blog.Nelze jinak,než zatleskat autorovi.Jen se obávám,že ta mladá trdla vůbec nic nepochopí.Zbožnění Grety pojede dál.Ale co,souhlasím s Vámi,že naše svědomí je čisté.Nevím,jak si noví arabští a afričtí kolonizátoři poradí s Evropou (ale představu mám,a hroznou),ovšem to už já tu nebudu.Zůstane tu po mně jen malinká uhlíková stopa v podobě čmoudíku z krematoria.Pane Prouzo, díky.R^:-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS