Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ode mně máte karmu, konečně rozumný názor. R^ jak to tak pozoruju, proti tomuhle brojí titíž lidé, kteří by raději přebytečné jedince (libovolného druhu) v zoo nechali radši celý život prožit v izolaci, než se smířili s jejich nezbytným utracením. Zkrátka chodit z extrému do extrému je na nic. :)

1 1
možnosti
JU

Já vám nevím. Možná nejsou kriticky ohrožené, ale sám jste si vědom, že na jejich populaci mají vliv i fámy, kterým lidé věří. A až jich bude ještě mnohem méně, pak ty samé fámy třeba zajistí, že z ohrožených se žirafy stanou kriticky ohroženými, a následně vyhynulými. Dokud není žiraf přebytek, dokud nejsou vyloženě přemnožené, nechal bych je být.

P.S. Proč si nejdete zastřelit nějakého divočáka u nás v ČR?;-/ Zvíře je to zřejmě nejméně tak chytré jako žirafa, kůži má také docela tvrdou, a pokud proti sobě budete stát, adrenalinu myslím zažijete také dost.

2 0
možnosti

Pokud vím, tak lov lukem je u nás zakázaný...

0 0
možnosti
PD

nechcete se jít svou úchylkou chlubit někam na specializovaný web mezi stejně postižené?

2 1
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 966x
V současné době se s železnou pravidelností v médiích objevují zprávy o krutých milionářských lovcích, kteří v zemích třetího světa vraždí ohrožená zvířátka. Tento obraz, který má u veřejnosti nemalou odezvu mi není lhostejný, protože mezi ty arcilotry sám patřím. Nejsem milionář, ani nejdu po trofejích. Přesto se každý rok seberu, vezmu luk, revolver, oštěp, cokoliv a jedu do zahraničí ukojit svoje nejnižší lovecké pudy.

Pro velkou část moderních lidí je takové počínání neakceptovatelné a samotné pojetí lovu jako sportu je u nás bráno jako něco naprosto špatného. Nemám nic proti kritice, pokud je založena na seriózních informacích. To však v tomto případě není zrovna běžné. Informací k tématu je pomálu a lidé lov odsuzují primárně na základě emocí, ne na základě faktů. Snad tedy tento blog svou troškou přispěje k lepší informovanosti o sportovním lovu i jinou než odbornou veřejnost

Pro více informací:

http://bohemianrifles.g6.cz/

Seznam rubrik