Diskuse

Dějiny lidstva

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

navzdory tomu, že bych našla pasáže, kde - ano- chci i já spravedlivě volat jména všech...

... dá se to napsat lépe.

I kdybyste tisíckrát mohl mít záblesk pravdy, inteligence mi velí mlčet v momentě, kdy jsem tehdy nebyla mezi těmi, co to všechno zažili. I když chápu, že mnoho lidí nepozře ten pojem vyvolený...je dobré, velmi dobré zapojit kritické myšlení a uvědomit si, že je to národ starověku a s kulturním odkazem, na němž stojí základy Evropy.

dobrá... svoboda projevu... dobrá... budiž

Zkuste to napsat v létě, jindy... nevím, budiž. Odpusťe si to právě dnesRv

https://kielbergerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743449

2 1
možnosti

Na můj vkus příliš smířlivé.Rv

0 0
možnosti

"Nemůžeme dějiny 2.světové války nazvat jen likvidací židovského národa." - Dnes je den, kdy si připomínáme holokaust, nikoli druhou světovou. Tu si připomínáme nejvíc 8.5. a je kvůli tomu i den volna, to jste ale popleta. Jindy si zase připomínáme Lidice, jindy zase heydrichiádu ... Možná vyhledejte pomoc nějakého odborníka.

"Kolik národů Židé zlikvidovali při cestě do země zaslíbené.?" - Kolik, uveďte nějaký

1 0
možnosti

Dobrý den, pane Šimku. Dle mého skromného názoru by přeci jen bylo vhodnější přijmout a respektovat Boží vyjádření ohledně národa Židů. Chápu, že Bible pro Vás nemusí mít velkou váhu, pokud jste se nesetkal s jejím Autorem - zkuste se podívat, například, kolik z držitelů Nobelovy ceny jsou Židé. Mějte se hezky.

1 0
možnosti
Foto

Teda pěkně autorovi nadáváte:-) jen co je pravda. On asi žádný rasista není, možná ho jen tak trošku štve to pokrytectví, co se kolem toho motá. Je tady den proti holocaustu všichni se klaní dává se prostor posledním žijícím z přeživších a přitom celý svět je velmi, opravdu velmi rozhořčen, co si to ti sionističtí rasisté vůči těm chudákům Arabům dovolují (a ještě se těm Arabům říká Palestinci). Nikdo proti židům přece nic nemá, to jen ti sionističní imperialisté jsou ti zlí, že ano... Tak musíme každý týden nějakou tu rezoluci proti těm sionistickým zloduchům v OSN přijmout. - - - Lidi vzpamatujte se, Šimek sice píše slátaniny, ale v jednom má pravdu - Židy všichni nenávidí. Je to zase móda, kdejaký levičák má plná ústa boje proti sionistickému imperialismu, všichni mu přitom rozumíme, že nenávidí židy a nemůže si pomoct, musí o tom všem vykládat. Kdyby Izrael neměl za zády svoji americkou diasporu, už letos slavíme jeho - 72. výroči nebytí (prohráli by hned tu první válku v roce 48). A Židé jako Hospodinův lid by patřili jen do pohádek.... co se nesluší ani připomínat.

0 2
možnosti

Vojáci Wehrmachtu měli na přezkách opasků Gott mit uns. Je to stejný Bůh, na kterého se obracíte?

0 0
možnosti

RvSkutečně máte pocit, že jsou Židé preferováni? Proč se tedy houfně stěhují z Francie, kde už jim začíná pomalu hořet půda pod nohama a i jinde v Evropě musí čelit čím dál tím většímu nátlaku ze strany extrémistických bojůvek. Už to dochází tak daleko, že se někde obávají přiznávat na veřejnosti svou příslušnost k židovské komunitě, protože se obávají útoků. To chcete?:-/

2 0
možnosti
Foto

Jedním slovem. Moc rozumu jste neprobral. Váš příspěvek má hodnotu nacistického plátku Jinak genocida je úmyslné jednání s cílem zničit, úplně nebo částečně národní, etnickou, rasovou nebo náboženskou skupinu. Genocida je zločinem, kde je útok namířen proti oběti nikoli z důvodu jejích individuálních kvalit a vlastností, ale z důvodu členství této osoby ve skupině. Genocida je genocidní plánování. Tohle se týká zejména Židů. Zabili jsme šest milionů Židů. Spálili jsme v koncentračních táborech kulturu, myšlení, tvořivost, talent. Zničili jsme vybrané lidi, opravdu vybrané, protože představovali skvělé a úžasné lidi, kteří změnili svět. Podíl těchto lidí se projevuje ve všech oblastech života: ve vědě, v umění, mezinárodním obchodu a především jako svědomí světa. To jsou lidé, které jsme spálili zavraždili. To jsou naše dějiny. Bez nich by nebyl Ježíš ani křesťanství. Protože Židé založili vytvořili křesťanství. Evangelisté byli Židé. RvRvRv

5 0
možnosti

J28a30k84u89b 23H35o73z51a

27. 1. 2020 12:57

Tak to zase prrrr! Jak jako zabili jsme, spálili jsme...? Z toho mne laskavě vynechejte. Za protektorátu Němci vybili polovinu naší rodiny.

0 0
možnosti

J98i94r11i 26B18o66r

27. 1. 2020 12:38

Měl by vám ji nakopat znovu.Rv

1 0
možnosti

Vaše křestní jméno je "Petr". To jméno pochází z aramejštiny (respektive z hebrejštiny), z níž toto jméno převzala řečtina a následně se toto jméno rozšířilo do celého světa. Vynechat z dějin světa dějiny Židů, je jako zadělávat chleba bez vody.

Pokud nejste schopen rozlišit biblický pojem vyvolenosti židovského národa od nadřazenosti árijské rasy, kterou hlásali nacisté, pak nemáte žádnou kompetenci vyjadřovat se k jakýmkoli historickým událostem a už vůbec ne k holocaustu.

Váš článek je vpodstatě pouze ideologickým pamfletem, ve kterém se snažíte dát Židy na stejnou roveň s nacisty. Měl byste vědět, že tento názor není nic originálního, šíří se po světě jako mor.

Pokládáte otázku "kolik národů Židé zlikvidovali při cestě do země zaslíbené". Zejmě si myslíte (ve shodě s názorem různých antisemitů), že by se člověk nedopočítal. Ve skutečnosti není historicky doložen ani jeden jediný národ, který by Židé vyhubili. To, že Hospodin v Bibli vydává Židům do rukou nějaký národ, neznamená, že ten národ podlehl jakési "židovské genocidě". Biblický pisatel se nevyjadřoval jako historik. Všechny národy, které měly z Židy v prostoru Zaslíbené země nějaké spory, byly nakonec zlikvidovány jinými zdejšími mocnostmi – Asyřany, Babylóňany, Egypťany, Řeky a Římany.

Pane Šimku, ne každý, kdo si myslí, že mluví s Bohem, hovoří opravdu s Bohem. Bible nezamlčuje, že Mojžíš byl člověkem plným chyb a nezvládnutého hněvu. Právě proto mu Bůh nedovolil vstoupit do Země zaslíbené, zároveň jej ale nikdy nepřestal milovat. To je podstata Bible, nikoli Vaše srovnávání Židů s nacisty.

3 0
možnosti
Foto

Jejda to je ale článek. Tak den holokaustu tady máme proto, že ..... někteří židé ten holocaust přežili, že ano? Kdyby nepřežil jediný, něco tak ostudného jako spolupráce na vyhubení židovských spoluobčanů německou průmyslovou mašinerií by si asi žádný evropský národ dobrovolně nepřipomínal. Jenže Židé nebyli jen v Evropě Hitlerovi na ráně, byli v té době i na blízkém východě a v americe, a tam AH prostě nedosáhl (i když se snažil - viz to provařené foto AH s Velkým Muftím). Tedy, židé jako věčná diaspora jsou nakonec úspěšní a dokonce mají svůj vlastní stát, patří k těm bohatším po světě - a proto si je musíme předcházet. Proto to sypání popela na hlavu se dnem holocaustu, to zpytování svědomí - a přitom třeba vyloučení židovských advokátů z české komory za druhé republiky bylo vnímáno jako něco zcela přirozeného.... takový to byl společenský trend, ukázat židům, kde je jejich místo. - - - - Všem pije krev stát Izrael - ani se tomu nedivím, těch pár milonů lidí zjevně ví, co chtějí, a to se dneska nenosí. Ale zase si to nemalujme, řadový občan Izraele je pro ortodoxního bezmála takový heretik jako pro opravdového muslima jeho druh, ve víře vlažný..... a jak se trestá odpadlictví... no, když to sem napíšu, můj komentář do minuty zmizí, že. Ale čeho jsem si dobře všiml, ať jsou to ortodoxní nebo neortodoxní, Židé rozlišují ostatní lidi takto: Žid - nežid.

1 0
možnosti
  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik