Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stejný princip způsobuje, že když rozpékám dva dny staré housky, jsou napřed chviličku úplně měkké - ale pokud je v troubě nechám déle, ztvrdnou jako kámen. Mimochodem je z nich skvělá strouhanka, ale musí se nadrtit hned. Je to tak, nebo je v tom ještě něco jiného? Dani, Dani, já snad konečně to své vaření začnu opravdu chápat. ;-D Dík a hezké úterý. R^

1 0
možnosti
OU
DT

Děkuju a přeju krásný večer. :-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju za milou návštěvu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Zjednodušeně se dá říct, že se vyrovnává vlhkost v pečivu (chléb nebo tyčinky) s vlhkostí vzduchu. Ale když umístíte tyčinky do suchého prostředí tak zase vyschnou a budou křupat. A naopak když dáme chleba do finské sauny tak bude měkoučký jako Králíček Azuritek.

0 0
možnosti
DT

R^ Rozpečení funguje - tipuju si - na úkor nového natavení krystalů a uvolnění vody. Pak se ale další voda z pečiva odpaří a je to výsledně ještě horší.

Chtělo by to udělat experiment. :-) Krásný večer a díky za milou návštěvu. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Vlastně to ten vesmír s námi myslí dobře. Snaží se, abychom se zbytečně nepřejídali chutnými a v případě chipsů dokonce nezdravými jídly;-)

0 0
možnosti
DT

:-)R^ Vesmír je prostě dokonalý. Aby vyrovnal naši nedokonalost. R^ Krásný večer a díky za milou návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

A není to spíše dáno obsahem soli?

0 0
možnosti
Foto

No já vím, víz níže.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
DT

Jednoduché a pragmatické příklady jsou mi nejbližší. :-) Děkuju - a krásný den, Petře. :-)R^

1 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti
TT

Pěkné představení entropie! :-)R^

2 0
možnosti
DT

R^ Pivní entropie je nám tak nějak nejbližší. Všechno ostatní je moc komplikované. :-) Krásný den, Tomáši, díky za milou návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

Dneska to bylo moc lehký.:-)

0 0
možnosti

Lehké, pokud se nezačneme pídit po tom, odkud se vzala ta touha vesmíru po entropii.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,30
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.