Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I91v13a92n56a 44L75a76n48c43e

27. 1. 2020 14:47

VVV a slzy, je to smutný příběh.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za článek. Příběh té ženy je velmi zajímavý. U mojí maminky jsme také nejprve vypozorovali, že již není schopná si uvařit. Ale jí bylo osmdesát let. Pro sebe si přeji, abych byla soudná do konce života. To raději nějaké fyzické omezení, než toto duševní - kdybych si musela vybrat. Zatím je vše dobré, učím se novým věcem, pamatuji si i dlouhé texty (při zpěvu), což některým mým vrstevníkům již činí potíže. Co dělat, aby to tak vydrželo? Doporučuje se stále mozek něčím zaměstnávat; ale je to skutečná prevence? Myslím, že ne, že tu nemoc má člověk už dlouho předtím, než se projeví.

2 0
možnosti
Foto

Vážená paní Jarmilo,

děkuji za Váš zájem o problematiku Alzheimerovy choroby. Chválím aktivity, o nichž se zmiňujete.Důležité je stále se motivovat k činnostem, zajímat se o dění kolem sebe, učit se novým věcem, třeba i cizím jazykům, luštit křížovky, sudoku, nezapomínat na pohyb, ale to všechno určitě víte. A také, pokud možno, udržovat si pozitivní přístup k životu, pěstovat přáítelství.Tak se člověk obohacuje a inspiruje pro každý den. To všechno je vlastně stálá prevence proti problémům s pamětí.

Zdravím a přeji, aby Vaše snahy byly vždycky úspěšné.

Hana Dneboská

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 16,44
  • Průměrná čtenost 315x
V pracovním čase nahlížím do osobních příběhů pacientů. Mám takové zaměstnání. Jsem terapeutka. Dozvídám se o komplikovaných vztazích mezi lidmi. Nechci už o nich vědět sama. Proto jsem se rozhodla vstoupit na tyto stránky.

Seznam rubrik