Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den pane Šebesto, podle toho, co je známo, vycházíte v článku z neúplných informací. Ve věci nejde z 99% o e-shop (kdy by za drobný poplatek mohla dálniční známky prodávat alza.cz apod.), ale zejména o kompletní dokumentační infrastrukturu ohledně pohybu občanů ČR po vybraných komunikacích (nyní tedy dálnice, pak se přidají i další silnice, tak jak se vedle dáničních mýtných bran na silnicích 1. třídy dobudují další brány, "kamerové" - s oficiálním odůvodněním, aby nám kamiony neobjížděly zpoplatněné úseky). To celé skryto pod elektronizaci dálničních známek. Víkendový "triatlon" pana Vondráčka udělal z lidí z okruhu tohoto byznysu bandu užitečných hlupáků, nic lepšího si abc asi nemohl přát. Teď se soustředí pozornost na tuto víkendovou "akci Z" a na ministerstvu si to Karrel Havvlíček Borrovsský zařídí podle původního zadání. - - - A ani ta cena nesedí, nemá to být 400 mil. ale něco kolem 1 mld. Tuto částku já považuji - za možnost sledovat kohokoliv, kdo jede něco vyřídit osobně (protože si třeba myslí, že má netěsný telefon) - za velmi příjemnou, je to skoro zadarmo. Teď asi pozdvihnete obočí, co to píšu, ale 1 mld v rozpočtu ČR není nic, a abc za toto dostane přehled opravdu o všech osobách, co jsou v jeho hledáčku zájmů. Kdo by si byl pomyslel, že pověstné složky dostatnou i digitální nadstavbu, informující o tom, kde a s kým se zájmová osoba právě nachází! Hlupáci Číňané s tím jejich rozpoznáváním obličejů.... mají Ujgurům rozdat auta a podstrčit jim e-shop s dálničními známkami. Jakých by znělo z EU pochval za dodržování lidských práv:-)

1 0
možnosti
Foto

I34v14a83n 45V75e62s74e86l90ý

27. 1. 2020 16:02

V jednom souhlasím - nejspíš se nejednalo jen o e-shop jak to někdo nazval ale o celý systém výběru mýta pro vozidla do 3,5 t. Ten název skutečně evokoval pouze prodej elektronické dálniční známky a já osobně myslel, že ostatní už obsahuje Mýto.cz pro další kategorie vozidel kde nějaká kontrola zda vozidlo je registrováno a skutečně platí ( zapnutá palubní jednotka) musí existovat.

No nevím jak si představujete sledování pohybu lidí když platit budete na RZ a jiný údaj krom platební karty nebo účtu ze kterého "známku" zaplatíte zadávat nebudete. Takže stát může vědět že nějakou trasu po zpoplatných cestách projelo vaše auto, ale o posádce se nedozví nic. Zdá se mi, že mnoho lidí začíná trpět jistou formou stihomamu.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS