Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

No, nevim co si o tom myslet. Sam ziju na sidlisti a nikdy jsem tu bezne nevidel, ze by tu behalo nekolik volne pobihajicich psu najednou. Autorka trochu prehani.

5 2
možnosti
Foto

Že nemáte nějakou zkušenost, neznamená, že jí nemá někdo jiný. ;-)

4 2
možnosti
JB

J50i98ř51í 78B52á44r95t61ů

25. 1. 2020 13:15

Stejně jako jsou nezodpovědní pejskaři, jsou i nezodpovědní cyklisté, řidiči, rodiče, chodci... Je to o lidech. Navíc něco jako bojové plemeno neexistuje, jsou jen plemena povahou agresívnější, prudší, navíc německý ovčák je plemeno služební. Pokud na vás útočí a majitel je včudu, nebo ho to nezajímá, použijte pepřový sprej, nejlepší je pepřová pěna, protože není tolik citlivá na vítr. Sám jsem ji použil když nás na procházce poněkolikáté napadl přerostlý dalmatin a roztrhl nám kočárek s miminem uvnitř. Pes okamžitě přestal útočit, sedl si a knučel, za chvíli přiběhla baba co ho jí patřil a začala nadávat, tak jsem jí nabídnul, že spreje mám dost, takové rodinné balení, pokud potřebuje a byl klid. Příště si do zavolala, jen nás z dálky viděla.

6 1
možnosti
JS

Jako bojové plemeno beru vše, co je tak velké a silné, že člověka může vážně zranit nebo zabít, takže tam třeba nepatří čivava, ale německý ovčák ano, byť je veden jako služební;-).

3 1
možnosti

Pořiďte si paralyzér. Ve většině případů stačí na útočícího psa jen zasršet z dálky a on se stáhne. Kdyby ale pokračoval v útoku, přiložte mu paralyzér k tělu a dejte mu krátkou ránu. Příště vás bude sám obcházet nejméně 5 m. Kdyby na vás vystartoval majitel psa, použijte na něj stejný postup.:-)

12 1
možnosti
JS

i pepřák psi docela neradi;-)

1 0
možnosti
JS

Myslím si, že tady silně selhává policie, která by měla kontrolovat zda má majitel psa pod kontrolou, to znamená pokud pes neposlechne na povel a běhá volně pokuta, pes mimo dohled pána nebo pán čumí někde do mobilu a psa má na volno pokuta. Když pejskaři nemají sami rozum, tak je potřeba je začít vychovávat, ono to opravdu není jen o těch exkrementech, pokousaných lidí je stále u nás velké množství a jsou i případy smrti, takže jde o vážný problém neodpovědného chování a policie je tu od toho, aby konala.

A to nehovořím o volně pobíhajících psech bez náhubku v honitbách, to je další kapitola sama pro sebe.

Jen pro jistotu dodám, že mám psy rád, nemám jen rád neodpovědné pejskaře, kteří nezvládají svého psa, nevycvičený pes je jako nevychované dítě, oba pak trpí za neschopnost nebo lenost těch, kteří je mají na starost.

12 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VH

Nejsem žádným přítelem psů a pejskařů. Ale Vámi popisivané hysterické reakce jsou neuvěřitelné. Nedivým se údivu chovatelů.

10 4
možnosti
Foto

Chovatelé by si měli uvědomit, že pes má být na vodítku. Dokonce si myslím, že by měli s hysterickými reakcemi počítat a předcházet jim. Jsou lidi, kteří mají se psy hodně negativní zkušenosti.

4 0
možnosti
DZ

Patřím mezi 10 % těch, co mají vždy psa na vodítku a uklízí exkrementy. Na volno je pes na cvičáku nebo na louce, kde jsme sami. Věřte, že i majitele psa, velmi vytáčí, že je náš pes neustále napadán jinými, volně pobíhajícími psy. Majitelé z toho mají opět v 90 % případů srandu. Jediná šance je tvrdě pokutovat a předkládat účty za veterinu, nové oblečení apod.

18 0
možnosti
Foto

Také se snažím mít naší fenku na vodítku a pouštím ji jen na místech, kde je klid a jsme sami. Bohužel nám ji před 2ma roky napadl stafordčšírský teriér majitelky, která jej měla volně puštěného i na sídlišti. Skončilo to 25ti stehy u psa a pokousanou rukou mojí ženy. Alespoň se majitelka snažila zaplatit ošetření psa. Tolik k zodpovědnosti pejskařů.:-/

2 0
možnosti
Foto

Pes dokáže vycítit povahu člověka. Negativně naladění lidé vyvolávají ve psu pocit ohrožení, takže se nelze divit, že mohou i zaútočit. Další možnost, kdy pes může zaútočit, je obrana svého pána, dítěte nebo jiného pejska (fenky).

Bydlíme na okraji města, kde je ideální terén pro psí vycházky. A - nic.

Protože jsem od malička vyrůstal s pejsky, takže je mám rád, neměl jsem nikdy nějaký problém při kontaktu s neznámým psem bez košíku a vodítka.

Nevím, co by paní autorka dělala, kdyby jí do bytu vběhli dva malamuti (kteří se nějak zatoulali). No co, pohladil jsem je, dostali pár granulí, prohlédli si byt a zase šli po svých.

Pravda, jednou se mi jezevčík zakousl do nohavice. Hrůůůza!

Ale jak čtu články paní autorky, nevím, nevím, zda bych při setkání s ní nezačal cenit zuby a silně vrčet. ;-D;-D;-D

18 17
možnosti
PR

P82a13v50e20l 31R80y40š63k94a

25. 1. 2020 11:17

Takže autorka blogu si za všechno může sama, asi by neměla vycházet z bytu.

16 3
možnosti
Foto

J55a61n77a 40M50a95j67o17v14á

25. 1. 2020 10:20

Mám sice ze psů opravdu solidní respekt, ale... Autorka žije ve světě, kde kolem ní volně pobíhají stovky psů bez vodítka a náhubku...

Bydlím na okraji města, chodí se sem hodně venčit, ale nikdy jsem jich současně neviděla snad ani pět...

12 0
možnosti
Foto

Některé halucinogenní látky mohou takový vjem způsobovat. ;-D

3 9
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 19,33
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->