Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J74a67n 66R31á18ž

25. 1. 2020 17:20

Jedním z charakteristických znaků státní správy v ČR je, že v žádném případě nepřipustí,aby se u nás aplikovalo to, co v zahraničí bez problémů roky funguje. Zřejmě by tak nemohl být proveden transfer "všimného" do správných rukou.

Jezdím často na Slovensko a když potřebuji dálniční "e-známku" tak si ji prostřednictvím mobilu nebo PC koupím a vím, že po přejezdu řeky Moravy mne jejich systém zaregistruje a automaticky vyhodnotí, zda mám zaplaceno.

Dnes jsem si v Právu přečetl, co jsme za systém za skoro o třetinu dráž pořídili my. Zatím, co na Slovensku funguje systém bez chyb čtyři roky, 365 dní v roce a v ceně bylo i zabezpečení dálničních kontrol, připravených pomoci řidiči v nouzi, u nás se nejprve hledaly důvody, proč Kapsch vyřadit ze hry a pak instalovat systém, který by v zahraničí konkurenčně neuspěl.. Pominu i fakt, že žádný nákup nějakého doplňkového a notně předraženého software na nákup tištěných známek se na Slovensku nekonal, ani tam nikdo nestanovil tak pitomé podmínky pro výběr toho, kdo bude tištěné známky prodávat, jako se stalo u nás.

Trochu faktů: Zatím co na Slovensku vyhodnotí automatický kamerový systém zaplacení známky podle registrační známky a neplatič dostane stejně tak automaticky domů "složenku" na 150Euro, tak v Česku se s automatickou kontrolou pomocí kamer nepočítá(!!), jak řekla Novinkám,cz Lucie Bartáková ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Kontrolu, zda řidič má, či nemá zaplaceno budou v ČR fyzicky kontrolovat policisté a toho, kdo zaplaceno nemá, budou po dálnicích svými auty honit. Takže prioritou dálniční policie nebude zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, ale honit se za těmi, kdo nemají zaplacenu e-známku.

Mimochodem: V Rakousku to funguje tak, že e-známka je identifikačně propojena nejenom s SPZ, ale i s e-mailem vlastníka a police tak má čas dělat to, co má. Dále je tam možno SPZ, na kterou je evidováno zaplacení e-známky, přehazovat na tři auta. Výhoda pro rodinu s více auty je jasná!

1 0
možnosti
Foto

I61v73a71n 61V20e38s61e98l37ý

25. 1. 2020 13:04

Jak to tak sleduji dospěl jsem k závěru že všechen ten humbuk kolem rozvířil název e-shop a cena jeho zakázky a ono se jednalo vlastně o celý systém mýtného pro vozy do 3,5 t. Tu cenu neumím okomentovat.

Většina to vzala, stejně jako já, že je to skutečně jen e-shop a kontrolní činnost je součástí mýtného systému pro nákladní vozy jen bez satelitního sledování ujeté vzdálenosti a následného vyúčtování. Že ta vozidla celníků která fyzicky kontrolují vybavení zapnutou palubní jednotkou u kamionů budou kontrolovat dle RZ i zaplacenou "dálniční známku" u osobáků. A ono to vypadá, že to budou dva souběžné nezávislé systémy. K tomu mě, asi chybně, přivedl čas zavádění elektronické známky až po změně u vozů nad 3,5 t.

0 0
možnosti
JL

Zde je ukazka nasi neschopnosti usmernit pravidly nakupy pro nasi republiku. Je zajimave, ze tyto pravidla jsou jinde znama jiz od roku 1748. Vysla v knize (v Zeneve), ktera navrhuje pristup nakupu za penize obcanu. Prijata v demokratickych statech a pracuje s uzasnou presnosti.

Podstatou je mysleni, rozdelit schvaleni cehokoliv na minimalne dve skupiny, ktere nemaji skoro zadnou moznost kooperace v podvodu. Nazyva se tento clanek v Ustave "Kontrola a balanc" (Checks and Balances).

Moje pripominka je take odpoved na otazku pana Katzera.

0 0
možnosti
AK

Proč se ti naši političtí zloději pořád bojí něco přebrat z venku,že by naně nezbylo,to je taky pravda,jenže by jsme si mohli za ty nerozfofrované peníze pořídit něco jiného,to jako nikoho netrápí!!Netrápí jen proto,že stoho mají.

0 0
možnosti
JK

Když oni ti Ajťáci (The IT Crowd) vidí svět trochu jinak. Pochopte, že jediné co se na této IT zakázce nepovedlo je to, že se na to přišlo. Podrobný rozpočet, jestli vůbec existuje, ladila sekretářka s jasným zadáním, "po sečtení musí vyjít to číslo na konci". Nikdo ho neuvidí a už vůbec ne ten, kdo tomu i rozumí.

Nabídka na SW zadara je super, však taky A.B., po počáteční euforii jak při slevách v supermarketu, ukázal pravou tvář a kličkuje jak zajíc, aby mohl nějaké ty míče ze státní kasy rozházet, když už je před tím nasliboval..

0 0
možnosti

A k čemu bude ta splácanina "zadara"?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS