Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M48i38l53a88n 32K91e82s43l

22. 1. 2020 21:58

Ta matematika byla vždy naší slabinou.S ní zápasili i příslušníci naší tehdy ještě lidové armády.Kdysi dávno jsem chodil na vysokou školu,kde jsme měli vojenskou přípravu.Jakýmsi třídním byl major Peterka.Ten spočítal,že průměrná absence na výuce byla 108% měsíčně.Správa byla bez připomínek schválena.Na vše byly v té době předepsané kvóty.I na to, na jakou školu máme jít.Já byl silný,zdravý a snad i blbý ,tak na mne padlo dělostřelecké účeliště v Hranicích.Dělala se tam přijímací zkouška.Z matematiky tam byl příklad : máme lať 5 metrů dlouhou,řežeme ji na kusy 2 m dlouhé.Kolik kusů nařežeme a co zbude.Toto jsem musel jako maturant zvládnout.Propadl jsem však z tělesné a občanské výchovy.Proto jsem se nestal příslušníkem důstojnického sboru československé lidové armády.

1 1
možnosti
Foto

To mínus máte ne za tělocvik a občanku, ale za češtinu.

Konkrétně za "správu" ...

0 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že řešení žalostného stavu úrovně znalostí matematiky není v povinné maturitě z ní

0 0
možnosti

tak ona tak napolovic povinná už je, protože úroveň výuky cizích jazyků je mnohdy ještě strašlivější než matematiky

0 0
možnosti
PN

P37e40t16r 25N84e85d28v26ě67d

22. 1. 2020 11:20

Tak zatím jen dvě ze spolku zvěstovatelů té správné pravdy, správných názorů a jejich nadšených přitakávačů? To je divné. Proč asi na učitelku předělaná tvůrkyně krajek, nebo vlastně čeho píše včetně slušného oslovení o nudě a doporučuje o čem má autor psát? Závist? Nejspíše ano. Nebo možná obava, že normálně vzdělaný člověk z matematiky, který si umí dat jedna a jedna dohromady prokoukne občas jejich jednostranné výplody?

3 1
možnosti
Foto

kde doporučju?...ano doporučuju tu předvést, milý Nedvěde, matematiku v praxi...nic víc.

0 0
možnosti
PC

Maturitu z matematiky pouze na přírodovědně zaměřených gymnáziích, jak to bylo za časů mého studia (povinně jsem z M maturoval). Ale plošně, t.j. např. na zdravkách, středních pedagogických školách apod., to je nesmysl.

Neuznávám však celkové snižování nároků na studenty jen proto, aby mohli všichni studovat. Pak jsou výsledky naprosto tristní a skutečná vzdělanost minimální.

2 0
možnosti
JN

Zdravotních škol (stejně jako např. uměleckoprůmyslových škol a konzervatoří) se maturita z matematiky týkat neměla. Jestli by měla být zavedena plošně s některými zmíněnými výjimkami, je samozřejmě sporná otázka.

Ovšem úplně nejhorší pro studenty a učitele je, když politici ohledně maturit stále mění to, co již bylo dohodnuto a schváleno, a například současní studenti třetích ročníků tak stále neví, z čeho a jak budou příští rok maturovat.

3 0
možnosti
Foto

Milý Nožičko, promiňte, Josefe, už jste únavný...

stejně jako ti, kteří do toho skoro nevidí a chtějí si hrát na důležité. Na důležité. Kolik lidí má maturitu a kolik lidí nechápe literaturu a kulturu a nemluvím o sociální inteligenci. Kolik znám matematiků, kteří jsou strozí a v posuzování věcí citlivých jsou to neumětelové a pozéři , co věci s úsměvem akorát pohnojí špatným rozhodnutím v systému domina... Nebo o tu maturitu stojí, neb mají tolik kamarádů. co z toho budou mít své jisté - učebnice , příručky, nabídky, jak na matematiku, nová školení..

Maturita je dávno něco, co má vůbec mít jiný kredit. Ta státní časem padne,,, nebudou na ní prostě peníze. pokud se chystáte vyhlásit dobrým matematikem, udělejte pro národ či blog tu laskavost a vyčíslete, kolik stojí všechny ty jako v parodii rozvozy modrých boxů do škol v utajení, síly dělnic na balení do vixlajvantů, tisky dvceti papírů na jednoho žáka s tim, že se na konci potřebujou dva...plat komisařů, co pijou ve sborovně akorát kafe a jsou Talířem u Tahu Sportky...systém, kdy je dobré , aby to někdo neudělal, a byly tu další náklady a výplata pro ty chudáky chudákovité, co se do toho cermatího cirku dobrovolně přihlásí , protože je to pro ně vejvar, nikoliv zájem o blaho země...o to tu nejde nikomu a vy jste naiva. bohužel v jakémsi přetaženém snažení, jako to mají promiňte mi to, nedoceněné úči.

Co je třeba, aby se zavedl systém. Papír, odseděl a na tesstech dokázal že absolvoval školu. Čtyři roky se potvrdí, klidně čtyřky všude. Maturita - level osobního zájmu.. dokazuji, že s naučeným umím nakládat a dávat do souvislostí, umím s tím ve vyšším levelu pracovat.

Maturita dávno není nutná. Ať padne i z češtiny. Nezhroutím se.

5 3
možnosti
SN

:-).......pane autore, to je trend dnešní doby! Mít se dobře za vynaložení co nejmenšího úsilí ! Politologové a další "olitologové" s těmi se budou dláždit ulice, nakonec, pokud budou si budou zachovat trochu lidské důstojnosti skončí jako prodavači v hyper- super!

Já už jsem opravdu hodně stár a mám dost času na přemýšlení! Velká část lékařů je v důchodovém věku, mladí se na toto studium nehrnou! Šest let a skutečně.....tam se nedá nic odfláknout! Ještě tak zubaři, o ty je bitva, placení v hotovosti, zdravotní pojišťovny to neřeší! Známý si nechal zasadit, resp.doplnit zoubky....110 000! No neberte to. Ale....tam matematika potřeba není. Kupecké počty stačí! R^R^R^

5 0
možnosti
JN

Děkuji, máte bohužel pravdu.

1 0
možnosti
PJ

Prosím Vás, může mně někdo už konečně přesně napsat kdy v Českých zemích byla povinná maturita z matiky celoplošně? 8-o

Není to náhodou o jitrnici "jakou svět ještě neviděl"?

Děkuji.

Čímž neobhajuji české školství dnešní doby. ;-€

5 1
možnosti

Určitě do roku 48. Pak to soudruzi zrušili, aby nebyl problém se vzděláváním studentů, co jsou víc pokrokoví než použitelní.

Teď se nedaří protlačit ani počty místo matematiky :-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 1581
  • Celková karma 40,00
  • Průměrná čtenost 3244x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik