Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby se zdražila spotřební daň na PHM o 1 Kč jako příspěvek na stavbu a údržbu dálnic, tak nejsou třeba žádné známky, žádné GPS sledování, žádná buzerace. Vybralo by se stejně - v republice se prodá zhruba 9 miliard litrů PHM za rok. Bylo by to bez plateb správci systému.

1 0
možnosti
Foto

Jakékoliv zvýšení daní se nikdy nevrátilo zpět. To je cesta do pekel.

0 0
možnosti

"...tak tu budeme mít zbytečnou organizaci, kterou budeme živit. Nebo spíše další zajímavé trafiky pro potřebné, že?"

Máte pravdu. Ovšem ruku na srdce, dělali tohle i všechny předbabišovské vlády snad jinak?

1 0
možnosti

Ovšem ruku na srdce - nevolili jste Babiše právě proto, že jste věřili, že to utne?

3 1
možnosti
Foto

Bez výběrového řízení se vybrala i firma, která to měla auditovat. A světe div se, oni na tom stále trvají, i když se už provalil ten nesmysl s 401 melouny. Řídit stát jako firmu? Opravdu si stále myslíme, že je Babiš geniální a vše zachrání? Ono je to jenom o tom, že když se něco provalí (a že se toho provaluje čím dál víc), tak on jenom zakřičí, udělá nějaké vyhazovy a snaží se dělat, že on nic. Přitom je to jenom špička ledovce která se provalí. A ten marketing mu jsme pořád schopni baštit.

7 2
možnosti

Je to až trapně směšné. Jsou to všechno lidi, které si tam dosadil sám. Takže je to i jeho odpovědnost. Jenomže Mára z něj udělá chudáka, kterého všichni zrazují a místo aby byli vděční za teplé místečko, ještě mu házejí klacky pod nohy a zneužívají postavení. A třetina národa ho bude litovat a hájit ještě víc...

4 0
možnosti

Skandál se známkami je drobná výseč všeho. Naše ČR má 10 mil. obyvatel. Jde o menší světové město ! Často vzpomínám na legendárního Tony Čermáka, starostu Chicaga. Jak on by řešil Dálniční známky, EET, byrokracii ap.? Podobně, už jsme u Bati - u jeho 42.000 zaměstnanců - Co vše vybudoval "Ze zelené louky" - Bez dotací ! Nevím co se to s námi stalo, jak to ti naši předkové vlastně dělali ? ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Známky vůbec být neměly. Rovnou se to mělo sledovat přes satelit. Kapsch byl mnohem větší prodělečnější podnik než 401 milionů. A nikdo ani nehlesl.

1 0
možnosti

Udělal jsem si svůj odhad té části, která byla zveřejněná. A to včetně započtení rizik, která souvisejí s pracemi pro státní správu. I tak mi vyšlo, že cca 3/4 ceny spadá pod tu utajenou část. A to je hodně divné. Asi tam také chtějí registrovat všechny tanky a další vojenské stroje NATO, Varšavské smlouvy a Číny.

2 0
možnosti

Také naprosto nechápu, proč by něco z toho mělo vůbec být tajné. Naopak, cílem by měla být větší transparentnost a měli bychom do toho vidět.

2 0
možnosti

Taktak, státní zakázka nemůže být podle zdravého rozumu (to smrdí teplákama), musí být podle zákona. Takže například najednou nezajišťujete podporu 24×7 s brigádníky, ale s prověřenými trvalými zaměstnanci. Čtyři roky s tvrdými sankcemi za sníženou dostupnost.

Ten vlastní e-shop je jen malým kouskem celé akce a nemyslím si, že by mělo smysl využívat služeb komerčního prodejce čehokoli. Pár korun by se ušetřilo, ale to dohadování vždycky před vánočními svátky, zda jsou ještě časy zpracování podle smlouvy, brrr.

0 0
možnosti

Otázka je, jestli je to všechno ostatní potřeba. Hotlinku mohou držet prodejci, prodlužování zvládnou prodejci také, potřebujeme velkoobchod, evidenci a on-line napojení na mýtný systém + archivaci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 13,01
  • Průměrná čtenost 1519x
Jsem vědecko technický revolucionář a kvantový mechanizátor.

Právě nyní se chystám vydat knihu "Tim se ptá: Proč a jak funguje vesmír".