Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

pouze člověk, jenž není při smyslech, se může domnívat, že bude vpuštěn do místa takového typu, proti kterému neustále brojí

Zdroj: https://burget.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743000

...........................

VIděl bych to ještě striktněji:

To, že tam Gretu nepustili, nemá příčinu ve faktu, že proti tomu místu brojí.

Já osobně nevidím žádný důvod k tomu, aby tam kohokoli nepovolaného pouštěli.

Stejně jako není důvod, aby učitelku cizích jazykjů pouštěli do tramvajového depa, jako není důvod, aby pekařského dělníka pouštěli do rafinérie ropy, jako není důvod, aby zdravotní sestru pouštěli do skladu knižního velkoobchodu, tak není důvod ani k tomu, aby nějakou sedmnáctiletou slečnu pouštěli na její vlastní žádost do elektrárny.

43 0
možnosti
MR

Pane Beneši, nejedná se o sedmnáctiletou slečnu ale o "GRETU". Tak se omluvte a zmizte někam do zapomnění.

4 6
možnosti

Mám dotaz mimo téma. Taky jste během dne několikrát odhlášení? Je to nová móda, nebo pomsta iDnes za to, že jsem si za 1 korunu nezakoupil Prémium?:-/

8 0
možnosti
IL

I35v73a66n57a 22L71a37n93c40e

21. 1. 2020 19:22

Jsem take nekolikrat za sebouodhlasena. Nevim proc.?

4 0
možnosti
JP

O syna strach nemám, chce být také uhlobaronem.

15 0
možnosti
KL

Soudím, že pokus slečny Gréty dostat se do elektrárny nebyla naivita, ale provokace...

41 0
možnosti
TD

No, zachytávat CO2 a štosovat ho pod zem, to je asi nejvyšší a nejdražší level toho, co se dá na uhelnou elektrárnu pořídit, takže se EU nedivím, že na to Polákům nedali dotace. Spíš než skladování CO2 by mě zajímalo, zda mají v té elektrárně odsířeno, odprášeno, zachytávají těžké kovy, teplo využívají pro vytápění atd. Jestli tohle všechno mají (nevím, ale tak nějak o tom pochybuji), tak potom má možná cenu začít snít o zachytávání CO2.

Jaderné energetice dlouhodobě fandím, ale nejsem jejím nekritickým obdivovatelem. Je to smutné, ale dnes je jaderná energetika v podstatě v předsmrtelném stádiu - nových reaktorů se staví naprosté minimum, ty stávající stárnou a pokrok v technologiích v podstatě žádný. Poslední zbytky rozvoje zůstávají v Rusku a Číně, ale i tam aktivita slábne. To, co JE zlomilo vaz je neskutečná investiční náročnost. Vždyť se jen podívejte, jak v ČR, kde jsou veřejné mínění i politická scéna JE vesměs nakloněny, se nedaří už několikátou dekádu prosadit dostavení Temelína. A divíte se? Kdo si vezme na triko projekt za stovky miliard, který, když všechno půjde jako po drátkách, povede k zprovoznění nového reaktoru někdy za 18 let?

Snad malé modulární reaktory způsobí v odvětví renesanci, ale spíš se bojím, že už je pozdě. A mimochodem, JE není zdroj ani čistý, ani příliš dobře ovladatelný (pokud tím tedy myslíte regulovatelný). Problém jaderného odpadu není zatím uspokojivě vyřešen a potřebný výzkum tragicky vázne. A i když výkon JE do jisté malé míry regulovat lze, tak se to běžně nedělá.

4 2
možnosti
PV

P41a35v10e27l 15V11é46b40r

21. 1. 2020 18:28

No, soudě podle tempa výstavby nových zařízení daných typů jsou v předsmrtném stádiu i dálnice...

7 0
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 28,84
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik