Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

V dnešní době se už policie nezabývá trestními kauzami nad 5000 Kč.Za komunistů když vám někdo ukradl 2 králíky tak to VEŘEJNÁ BEZPEČNOST prošetřovala.Dneska vám policajti řeknou, že to není škoda nad 5 tisíc a nikdo se tím nezabývá.Kyž otci někdo v tomto režimu ukradl tři králíky v ceně 1500 Kč tak policie řekla, že se s tím nebude zabývat (škoda méně než 5000Kč) a když otec řekl, že si na králíkárny pořídí rám,který bude zapojený na 220 V, tak mu řekli, že bude trestaný on, protože co kdyby tam přišlo dítě a proud ho zabil.A přitom je pozemek oplocený a na hořením konci je ostnatý drát.

Je zajímavé, že za komunistů, kdy bylo masa nedostatek, se domácí zvířectvo nekradlo (a to bylo tenkrát zavřené na ohnutý hřebík) a dneska když se pulty prohýbají masem, tak na vesnicích se krade domácí zvířectvo (a to už mají lidi zámky a petlice).A nejhorší je na tom, že se krade zvířectvo lidem nad osmdesát let věku, protože tato generace je ještě zvyklá chovat domácí zvířata.Dnešní čtyřicátníci jsou LÍNÍ už něco chovat, raději budou každý týden sekat trávník než aby na té trávě něco vychovali pro svoji potřebu.

5 0
možnosti
Foto

V dnešní době se policie zabývá trestními kauzami nad 5000 Kč i kauzami, kde žádná škoda nevznikla. Když vám někdo neznámý za komunistů ukradl 2 králíky, tak vás VB vyslechla a to bylo tak vše a věc odložila, protože za to nebyla žádná čárka. Takže nic nešetřila.

0 3
možnosti
LH

S tím nemohu souhlasit.Ono asi záleželo jak kde.Bydlím v Krkonoších a VB přijela se psem, zkoumali stopy a pokoušeli se zjistit další náležitosti.

V dnešní době pouze přijedou a UŽ NIC NEZKOUMAJÍ, ani toho psa nepřivezou.Pouze oznámí, že to není škoda nad 5 tisíc a víc se s tím nebudou zaobírat.

A když jste tak chytrý, povězte mi jak je možné, že za komunistů se domácí zvířata nekradla (případ jednou za 10 let) a dneska je to na denním pořádku?A proč jste mohli mít za komunistů zvířata zavřená na ohnutý hřebík a dneska ani petlice a zámek od toho vás neuchrání?

Víte, v sousední vesnici měli rybáři rybník a za celýc 20 let jim ho nikdo nevykradl.Ano, chytali se tam ryby načerno, ale to bylo jen několik desítek kusů. Od r. 1995 měli tito rybáři 5 x rybník vykradený.Za komunistů stavidlo podepřené trámem, v dnešní době nejdříve stavidlo zamčené na zámek a když to nepomohlo, tak zavařené augenem a přesto byl rybník vypuštěný a ryby ukradené.

3 0
možnosti
Foto

Pokud zkoumala VB na hospodářském dvoře stopy se psem, tak to byli s odpuštěním tydýti. Protože tam pes stopu nechytí. Ze své praxe vám mohu sdělit, že za komunistů se kradla drůbež, prasata, telata, obilí a tak dál.Kradlo se z důvodu, že v obchodech nic nebylo a zejména se kradlo před vánocemi.

0 2
možnosti
LH

Pane, bydlím v Krkonoších a za 36 let socialismu, v kterém jsem prožil, se v naší vesnici ztratilo asi 10 králíků a několik slepic.Ale za 30 let kapitalismu jsou to už DESÍTKY králíků a desítky slepic, hus a kachen.Takže jak si to vysvětlujete?A v poslední době je to právě lidem starším 80ti let, protože mladá generace je LÍNÁ chovat zvířectvo.

A tady za komunistů se nestalo, aby se jezeďákům z pastvy ztratily teleta nebo aby jim někdo zabil krávu na pastvě a ukradl maso.Nebo Vy jste to neslyšel ve zprávách jak se v dnešní době krade maso ze zabitých zvířat a jak se dneska pytlačí (z aut se zabíjí vysoká což za komunistů bylo nemyslitelné).

1 0
možnosti
Foto

Já jsem ty krádeže v JZD v době komunismu vyšetřoval. Ženské ráno přišli do kravína a zjistili, že jedno tele anebo prase je pryč. Dnes nevím nic o ztrátách slepic a drůbeže protože je na vesnici má pár lidí. Lidi nemají zájem je krást, protože si je dnes mohou koupit To, že se kradou na pastvě zabijí krávy jsou jednotlivosti, ale ne masově rozšířená věc. Za komunistů se pytlačilo až se hory zelenaly a pytlačili i myslivci. Ze své praxe to mohu potvrdit.

0 0
možnosti
LH

A kolikrát jste za komunistů vyšetřoval vykradený (vypuštěný) rybník a ryby ukradené?Kolikrát jste vyšetřoval ukradený les nastojato, nebo ukradenou celou plechovou halu nebo lokomotivu?Vše bylo v televizi a ten les nastojato je i v mé vesnici.

A to lidi mají peníze a můžou si všechno koupit, jak píšete.

Víte, já jsem za komunistů 15 let dělal výkupčího králíků pro Drůbežářské závody Kolín a míval jsem při dodávce 300 - 400 králíků (v zimě méně, v létě více) a nikdy si nikdo nestěžoval, že by mu někdo kradl králíky.V dnešní době to ale slyším každou chvíli ...zase, v zimě se nekrade, jsou vidět stopy ale jak sleze sníh tak se ztrácí domácí zvířectvo.A nejhorší je to (jak říkají ti okradení), že jim ukradnou samici od týdenních mladých, takže ti lidé přijdou jak o králíka tak i o mladé.

0 0
možnosti
Foto

Pane neumím si představit, jak někdo, několik dní vypouští rybník, který nejde vypustit najednou a pak sítí stahuje ryby, nakládá jej na aut a nikdo si jej nevšimne. To, že si vám nikdo nestěžoval neznamená, že se nekradli. Lidé kradou a krást budou dokud na zemi zůstane poslední robinzon a je úplně jedno zda byl komunismus anebo nacismus.

0 0
možnosti
LH

Pane, pokud rybáři vypouštějí rybník tak ho opravdu vypouští několik dní (záleží na velikosti rybníka), ale když má někdo rybník, jako ve vedlejší vesnici, jen jeden hektar a někdo pustí stavidlo naplno, tak ho máte za 3-4 hodiny vypuštěný.

Když ho oni sami rybáři vypouštěli, tak začali už v pátek odpoledne (a postupně přidávali na síle odtoku) aby ho v sobotu odpoledne mohli slovit.Tito zloději to dokázali za JEDNU NOC a vůbec jim nezáleželo na tom jestli jsou ryby v bahně a tam uhynou (profesionální rybáři se toho vyvarují).

A ty ryby asi museli chytat u výpustě, jak vypravovali rybáři, hromada ryb jim uhynula právě v tom bahně, ale zlodějům je to jedno, hlavně že mají dostatek ryb na prodej.Zloději nekoukají jestli jim metrák ryb uhyne, zatímco profesionální (respektive u nás rybáři spolkoví) rybáři se snaží slovit každou rybu.

0 0
možnosti
Foto

No to je jednoduché, některým z nás se žije hůře než před r. 1989,

No nicméně doznám se po letech, že jsem ve věku svých 15 let si upekl se třemi dalšími spolužáky ze třídy ukradeného králíka. Nebo to bylo kuře?

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2017x
Píšu hlavně o veřejném dění, ekonomice, ekologii, hudbě a sportu. Příležitostně se věnuju také fotoblogu.

Seznam rubrik