Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozrejme souhlas, ale obavam se (spise jsem presvedcen) ze totalita EU to jednou nařídi a hotovo.

0 0
možnosti

K získání a držení platební karty není třeba žádných speciálních znalostí digitálních technologií. Založit si účet u banky je schopen každý svéprávný člověk. Vydání platební karty je pak běžná rutina. Nevím jak komu, ale mně vůbec netrhá žíly, když se někdo dozví, kde a za kolik nakupuji. Žádné další detaily kromě celkové částky z platby kartou stejně nezjistí. Daleko horší jsou v tomto směru nákupy v e-shopech, kde na sebe práskneme úplně všechno, včetně záliby v určitém druhu zboží. Platby v hotovosti se dnes v podstatě udržují jen kvůli tomu, že spousta drobných prodejců (například na tržnicích) nedisponuje technologiemi na zpracování elektronických plateb. Já bych se jinak bez hotovosti (a rád) zcela obešel.

1 2
možnosti

Někdo svobodu k životu holt nepotřebuje.

1 0
možnosti

J90a36n 37B28u28b58e97n

24. 1. 2020 15:28

Chtít můžete, vývoj ale směřuje jinam. Švédi digitální měnu už pilotně testují, plateb v hotovosti tam již nyní mají pouhých 13%. Švédská centrální banka počátkem roku 2020 uzavřela dohodu společně s centrálními bankami Kanady (BoC) Velké Británie (BoE), Japonska (BoJ), Švýcarska (SNB), Evropskou centrální bankou (ECB) a Bankou pro mezinárodní vypořádání (BIS) na vzniku pracovní skupiny, jejíž cílem je rozvoj konceptu digitální měny. Právě Banka pro mezinárodní vypořádání iniciuje vznik inovačního hubu, který se digitálním měnám bude věnovat.

Máme opět dvě možnosti, buď se zapouzdříme a budeme bránit to staré, nebo se přidáme k těm inovačně vyspělejším a zkusíme se podílet na vývoji. Zrovna v bankovnictví si myslím, že jsou Češi docela otevření chytrým řešením, různým appkám apod.

0 2
možnosti

Švédi jsou totální pa-národ. Nikdo horší v Evropě není. Pisoáry mizí z WC , protože je to genderově špatně. Když stojí frontu ženské , musí i chlapi. Ta dětská ekonomická fanatička je také ze Švédska. Korunu tomu nasazují totálně hloupí Švédi , kteří se nechávají čipovat. Jak dobytek v ohradě.

Ne , digitální měnu pokládám pouze za snahu mocných jak totálně ovládnout svět a nadělat z lidí otroky. A proti něčemu takovému stojí za to bojovat i se zbraní v ruce.

1 0
možnosti
Foto

Obavy jsou oprávněné, jen jste se zapomněl zmínit, kdo vlastně nás chce o toto právo připravit. Je to Česká republika nebo EU?

1 0
možnosti

Já myslím, že původ takových nesmyslů je někde jinde...v USA.

0 0
možnosti
Foto

Pokud je mi známo, tak existuje povinnost přijímat české peníze v Česku. Spíše by měla být zajištěno právo platit bezhotovostně alespoň pro všechny OSVČ a další podnikatelské subjekty.

0 0
možnosti
Foto

Nelze ji ale nikterak vynutit.

1 0
možnosti
Foto

Jj, přesně tak. Bezhotovostní společnost je vlhký sen každého totalitního režimu.

6 0
možnosti

Jste v europarlamentu, tak se tam o tomto právu bavte a hledejte podporu. Ten váš volební leták mne fakt rozesmál, tedy docela hořce. Vy v politice už neznáte nic jiného, než dohánět Bureše ve volebních oblbovákách

0 0
možnosti

Jak se poprat se zrušením hotovosti? My malí přejdeme asi na drobné platby zálohovanejma flaškama. Nicméně, jak čtu diskuzi níže, některým lidem by už ani nevadilo, kdyby měli v bytě několik šmírovacích kamer. Vždyť přece nic špatného nedělají. Já říkám, že o současném stavu dozoru nad občany se stbákům nezdálo ani v nejrůžovějších snech pod duchnou. A to jsme na začátku. Zrušení hotovosti je jen dalším krůčkem ke šťastné socialistické společnosti.

5 0
možnosti

Ano, stále tvrdím, že EU = RVHP 2.o., stačilo EHS !

1 0
možnosti

J39i55ř24í 20F87o14g28e86l

20. 1. 2020 21:13

Nechápu smysl tohoto blogu.

On sned někdo nemá právo platit hotově?

On snad někdo zakazuje platit hotově?

On snad někdo hotovost ruší?

Já v tom vidím vlamování do otevřených dveří, jinak řečeno typická snaha zviditelnit se na bez významném tématu. Ony budou volby předsedy, že.....

Něco jak Šojdrvé siroty před volbami do EP.

0 1
možnosti

Jestli by nestálo za to, dát si do vyhledávače "zrušení hotovosti". Jo, jinak máte pravdu, letos, ani příští rok to u nás asi ještě nebude.

5 0
možnosti
Foto

Svět se vyvíjí a mění.Proč by se měl bezúhonný občan bát,že jeho platby někdo sleduje?Je zajímavé,že v Česku jsou platby kartou populární o procento jejich použití se zvyšuje.Já sám platím kartou všude kde to jde a nejsem rozhodně sám.I má 78 letá mamka platí všechny nákupy kartou,přesto že všechny ty "internety" jdou zcela mimo ni...nevím jak kde,ale naši zákazníci platí kartou tak ve dvou třetinách procentech případů bez ohledu na věk...

5 7
možnosti
Foto

To není o strachu bát se platit bezhotovostně. To je o psychologickém pocitu, že lidé chtějí mít hotovost.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS