Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P22e25t60r 46B59u54r75i56a18n

20. 1. 2020 15:01

R^ jeto tak. Alibistická normalizační lživá pokřivenost z blogu pana Čejky stříká po litrech. Na jednu stranu poučuje jiné diskutéry o tom, co si mají povinně myslet a jak mají psát, na druhou stranu zbaběle nevystupuje v diskuzích a samotné je zakazuje a to vše završí komunistickým tvrzením, že v Číně je všechno proletářsky růžové a on nemá žádné informace o nějaké totalitě, nebo porušování práv. Rudá trapnost nad trapnost

6 2
možnosti

Pane Buriane, že neumíte psát, to vím už dávno, ale že neumíte ani pořádně čist, to jsem zjistil až dnes. Jinak byste nemohl napsat takový nesmysl, jakým jsou poslední tři řádky vašeho diskusním příspěvku. Já přece nikde nenapsal, že v Číně je všecko růžové, natožpak proletársky, nýbrž že tam kupodivu funguje hybrid komunistického a císařského způsobu řízení. Což potvrzují i světoví ekonomové. Jinak by asi taky těžko dosáhla Čína svého technického pokroku a raketového růstu HDP. Také jsem napsal, že nedokážu na tu dálku posoudit, jakou daň za to musí platit občané. A zmínil jsem i to, že ani čínští státní a partajní funkcionáři nejsou imunní vůči korupci, za kterou se v Číně popravuje. Takže já uvádím jen obecně známá fakta, kdežto z vás stříkají pouze lži a nenávist. Na vaše další insinuace už nebudu reagovat. Ale dávejte si pozor, abyste se jim náhodou nezalkl! To bych vám vážně nepřál. :-) V

0 1
možnosti
Foto

S tím není možno se smiřovat, proto je zapotřebí usilovat o to, aby voličům bez "řidičáku", tedy neznajících a nerozumějících demokratickým pravidlům, se máme snažit je objasnit

Normálně to nedělám, pane Pavlíku, ale protože jste poněkud zkreslil vyznění mé glosy, vezmu si červenou tužku.

....proto je zapotřebí usilovat o to, aby voličům bez řidičáku, tedy neznajícím demokratická pravidla a nerozumějícím jim, byla tato pravidla objasněna.

1. Celkové vyšinutí z vazby - anakolut - třetí věta je rozdělená a takto nefunguje - "...aby voličům bylo objasněno..."

2. Zanedbání dvojí vazby - zeugma - neznám něco a nerozumím něčemu.

3. Spodoba - atrakce - "voličům, neznajícím..."

Běžně na Váš blog nechodím, ale kvůli svému jménu jsem musela. Další chyby opravovat nebudu, ale doporučuji kratší věty. Tři odchylky od větné stavby v jednom souvětí, to je docela hodně.;-)

3 0
možnosti

Trapné, až směšné... :-P

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Moc děkuji za tento článek, pane Pavlíku. Zejména kvůli zásadám novinářské etiky, o nichž se zmiňujete. To je třeba stále opakovat a připomínat.

2 1
možnosti
JP

J58a83n 61P92a84v40l75í17k

20. 1. 2020 19:01

Vzhledem k tomu, s jakým jásotem bylo v této diskusi přijato vyjádření amerického novináře Johna Swintona, to moc optimismu nepřidá. Ale děkuji za podporu.

1 0
možnosti
Foto

Obdivuji Vás, že jste schopen pana Čejku číst.

4 0
možnosti
PK

..to je dosti podpásovka, mnoho diskutujících by to napsalo i o vašich článcích.....ta pestrost názorů je vhodná a každý má svou volbu a není nikým nucen čísti s čím nesouhlasí a pokud nesouhlasí tak ať sdělí proč....

3 3
možnosti
Foto

Vida, můj článek už inspiroval dva nové blogy ;-D.

Chci jen upozornit, že jsem se nad výrokem Báry Hrzánové nepohoršila (nemám to sloveso ráda), ale rozvedla jsem ho ad absurdum k dystopické glose o krásném novém světě, v němž budou voliči připouštěni k volbám až po absolvování testu voličských kompetencí.

Ale mám radost, že tolik lidí problém zaujal. ;-)

6 1
možnosti
Foto

....dystopické glose o krásném novém světě....

--------------------------------------------------------------

R^R^

1 0
možnosti
LC

Jasněěěě! Mediální magnát má být v šeru za kulisami a jen tahat za nitky a vodit politiky. Úplně nejlepší by bylo, kdybyste ani nevěděl kdo to je. Pak byste byl úplně spokojený volič.

4 1
možnosti
JP

J77a90n 55P95a72v80l19í36k

19. 1. 2020 22:43

Mediální magnát nebo oligarcha nesmí být v politice, to je zásada jasná jak šuviks. Ale zřejmě pro někoho těžko pochopitelné.

6 5
možnosti
PK

Novinářská etika a Babiš zlikvidoval mediální scénu? Píšete naprostý nesmysly..a zde již historické a pravdivé vyjádření..

John Swinton (1829-1901) byl skotsko-americký novinář, vydavatel novin a řečník. Největší vliv získal jako hlavní redaktor New York Times. John Swinton prohlásil při přípitku v roce 1883 na večírku, pořádaném při příležitosti zahájení vydávání jeho vlastních novin :

„Něco takového jako nezávislé noviny v Americe našich časů neexistuje. Vy to víte, a i já to vím. Žádný z vás se neodváží psát svoje skutečné názory a kdybyste se odvážili, věděli byste předem, že se tyto v novinách neobjeví. Já jsem pravidelně placený za to, abych držel svoje skutečné názory mimo noviny, pro které pracuji. A vy ostatní jste placení podobně za to stejné a každý z vás, který by byl tak hloupý, že by psal to, co si skutečně myslí, svoje skutečné názory, by se ocitl na dlažbě a hledal by si nové zaměstnání. Kdybych dovolil, aby se můj skutečný názor objevil v nějakém čísle mých novin, do 24 hodin ztratím své zaměstnání.

Zaměstnáním novinářů je ničit pravdu, otevřeně a bezostyšně lhát, překrucovat pravdu, pomlouvat, podlézat a lísat se k těm co nás platí a za svůj denní chléb zaprodat svoji vlast a svoji rasu. Vy to víte, já to vím, tak potom co je to za hloupost, vzájemně si připíjet na nezávislý tisk? My jsme nástroje a vazalové boháčů, kteří jsou v pozadí. My jsme jejich panáci, které oni dirigují a my tancujeme jako jejich loutky na špagátech. Náš talent, naše

schopnosti a naše životy jsou kompletně majetkem jiných. My jsme intelektuální prostitutky.“

Jak pravdivé prohlášení, které stoprocentně platí pro současná média a to i v České republice..

17 3
možnosti
JP

J43a60n 60P64a30v38l82í19k

19. 1. 2020 22:40

Neznám Johna Swintona, ani okolnosti, za kterých se takto mohl vyjádřit. Mohu si představit, že si takto postěžoval na tlak, který byl na novináře vyvíjen, že to byl cynik, nebo to byl jenom sarkasmus, že byl pod vlivem alkoholu, atd. Nicméně brát takové vyjádření jako slovo Boží je poněkud trapné.

3 5
možnosti
Foto

:)dobrá rada, nedělat tomu šaškovi zapomenutému z bývalého režimu reklamu. Plivání mu jde, proč ho nedělal odvážně tehdy, když to šlo podstatně hůře? Názorná ukázka, jak svoboda je pro pana Čejku něco, co může i bolet...a to zas ne. Diskuzi jste neměl nechat otevřenou ani Vy. Miluji manévry - neotvírám diskuze, a proč ne, honem utíkejte do mého medailonku. Nemám tohle vmanévrovánávání k chlubení ráda...to kdyby zas někdo něco namítal proti tomu šaškovi.

9 10
možnosti

Měl jsem o vás lepší mínění. Myslel jsem si, že jste nejen talentovaná, ale i celkem slušná. Zmýlil jsem se, to se stává. Já vám do šašků nadávat nebudu :-)

9 3
možnosti
TT

No, tak jsem to dočetl po ty "pravdivé a nezkreslující informace", které prý novináři podávají, a řeknu k tomu: tady někdo trpí ztrátou reality.

4 0
možnosti
PK

...má chyba , někteří novináři podávají jistojistě zkreslené a nepravdivé info a mělo být mínus.....Rv

1 0
možnosti

Vážený pane Pavlíku, nesouhlasím s vámi stejně, jako vy nesouhlasíte se mnou. Poikračovat v této diskusi by tedy nemělo smysl. Mějte se fajn!

3 0
možnosti
Foto

Pokračovat v této diskusi jste neměl. Ale to byste to nesměl být Vy...

4 1
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy