Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EN

E76d20n71a 95N19o17v54á

17. 1. 2020 11:18

Nechce se mi všem rozhněvaným mužům a ženám jednotlivé vysvětlovat mé stanovistko.

Proto tedy: dvouhodinový let mi nepřijde jako týrání ditete, do delšího letu bych pravděpodobně nesla. Chapu, ze lidem vadí řev dítěte, mne to taky vadí. Ale neznám žádného rodiče, který by si to užíval a nedelal vše možné pro zklidnění.

Zakazovat dětem létat mi přijde stejně ujete jako zakazovat dětem chodit na jiná veřejná místa.

Ano, nechtěla jsem letět, pac mi to přišlo jako příliš náročné s tak malým dítětem. Ale mé temné vize se nepotvrdily, dítě bylo v Istanbulu jinak celkem klidné (přiměřeně neklidné povaze :D).

1 3
možnosti
Foto

;-D...tak takhle to je...dcera prostě dostala nápad a chtělaR^:))

1 1
možnosti
AK

Nejlepší je,když si za vás v letadle sedne rodinka se spratkama kolem 4-5let.To máte po celou dobu masáž zad jak vyšitou a když se ohradíte,tak ještě čumějí jak tudoři co si to dovolujem.Ale že by je okřikly to né.Už se mi to stalo několikrát po sobě a co se týče těch stěma miminama,to je kapitola sama pro sebe.Rozsazeni po celém letadle a když začal jeden tak se přidaly i ti druzí a koncert je zaručený,že vám může hlava prasknout.Tyto rodiny by si měli uvědomit,že to dítě z té dovolené má kulový zážitek jen trauma.A další skupina lidí je,že cestují stakovýma spratkama,že jsou prostě nevychovaný a myslísi že můžou vše a taky to kolikrát dokazují hlavně v době dovolených.A teď mne můžete umínusovat,Vy co si myslíte že nemám pravdu.

4 2
možnosti
JH

Když si za mě sedne "rodinka se spratkama kolem 4-5 let" a vidím, že se nudí a mají tendenci zlobit, otočím se a povídám si s nimi, hraji s nimi hry apod. Ani případná jazyková bariéra nevadí, o to víc je to zaujme. Je to výhodné pro všechny zúčastněné - já se zabavím, děti se zabaví, rodiče jsou rádi, že mají chvilku pokoj a ostatní cestující mají klid.

1 7
možnosti
VM

Chtěl bych Vám připomenout, že jste tady v jednu chvíli prohlašovala, že z tohohle žádný mama blog nebude. Jen jestli k tomu nezkouzáváte. Přece jen, když jste psala o trampotách naivní mladé a praštěné holky, bylo to takové zajimavější. I vzhledem k alternativnímu životu, který jste vyloženě vyhledávala.

Když to shrnu, máte chlapa, dítě, hypotéku, jezdíte oktávkou na chatu (zkusím hádat, že je to kombík a dýzl), létáte s celou rodinou na víkendové dýchánky... Co by Vám na Váš styl života řeklo Vaše čtyřiadvacetileté já?

10 1
možnosti
EN

E44d15n80a 31N14o85v68á

17. 1. 2020 13:44

Snažím se nepsat máma blogisek, tohle je tuším asi třetí blog, kde více vystupuje dítě. Ale bohužel, když jste s dítětem od rána do večera, tak moc jiných zážitku nemáte.

Já jsem ráda, ze mám tenhle asi “konvenční” život, neboť i k takovému žití můžete přistupovat “nekonvenčně”. Jaká je to Octavie vám neřeknu, protože to nevím, já jí říkám stará šunka, ale muž to pochopitelně nerad slyší :D. A dokavaď to jezdí, tak jsem ráda za starou šunku :).

A vidíte, kolik lidí musí říct, ze děti v letadle teda rozhodne ne :D. Není to jen téma pro matky :D, ale i pro naštvané spolucestující matek.

1 0
možnosti
PT

P16e58t17r 48T30r88y58n26e92r

17. 1. 2020 10:14

Také by měli zakázat přitroublé rodiče, kteří, nijak nedokáži pochopit, že jejich hysterický, uřvaný "poklad" Vám chuť do jídla v jinak skvělé restauraci nepřinese. Dále mám lehkou obavu, že s paní co píše tento blog bude trošku těžší pořízení a to nejen kvůli potřebě antidepresiv viz. odkaz v článku :-)

4 2
možnosti
MN

M65i35l49a62n 85N88e62t58r89h

16. 1. 2020 23:30

Jde to s Vám s kopce, jestliže nepoznáte, že dítěti je takové cestování nepříjemné až do věku, kdy bude schopno alespoň snášet změny tlaku. Že to občas dopadne dobře na tom nic nemění.

6 2
možnosti
HP

S ditetem take letam - kdyz zijete v zahranici tak Vam nic jineho nezbyva, pokud chcete obcas videt rodinu. Chapu i touhu po dalsi letni dovolene nekde v Evrope (absolutne nechapu rodice tahajici miminka do destinaci typu Egypt). Ale letet na otocku s 14 mesicnim batoletem zrovna do Turecka? Nez se vzpamatuje z jednoho letu - leti se zpatky. Fakt Vam to stalo za to?

17 2
možnosti

Je to, klasicky, těžké.

Když dítě řve v letadle, hledám páčku od okénka, abych ho otevřel, zbavil se zdroje hluku a zase zavřel ;-)

Nicméně, cestování obohacuje lidi a chápu lidi, kteří nechtějí 4 roky, než se dá dítě zabavit tabletem, zůstat doma na zadku.

1 0
možnosti
HV

H59o94n28z64a 40V54r52á32n40a

16. 1. 2020 21:30

Není to těžké. Nechť cestují tak, aby neobtěžovali ostatní.

6 1
možnosti
TH

Za bezohlednost vůči jiným lidemR^ a karma.Nakolik je to prospěšné pro dítě je váš problém.

2 0
možnosti
JT

J68i50r90i 13T56i65c91h34y

16. 1. 2020 18:14

Brat batolata na cesty letadlem by lekar urcite nedoporucil. Pokud je to z nejakych silnych duvodu nutne, tak se neda nic delat. Je dovolena nutny duvod?

6 1
možnosti
EN

E76d28n29a 77N19o42v95á

16. 1. 2020 19:03

Vím, že malá miminka nesmějí létat.

Starší děti 3 měsíců létají běžně. My jsme si troufli až se 14 měsíční. A delší let bych asi nedala.

3 1
možnosti
Foto

Kamarádka letuška o dětech zcela vážně pronesla, že kompletní personál všech leteckých společností by děti nejraději přepravoval v cargu (jo spolu s kufry)

Osobně létám strašně rád, ale jen do okamžiku, kdy v letadle začne řvát něčí "roztomilé miminko" nebo dokud mi nějaké "hodné dítě" nezačne kopat do sedačky.

Nemám problém s těmi malými, mám problém s jejich rodiči. Prostě dítě, kterému nelze vysvětlit, že ouška ho bolí je dočasně a že to za chvíli přejde, popřípadě dítě, které neposlechne, že nemá dělat bordel je vizitkou rodičů.

Vrcholem je, když se mi někdo chování jejich děcka snaží obhájit tím, že je to dítě a že je to normální... Tihle spravedliví rodiče jsou totiž hlavně rádi, že se ratolest zabavila (je jedno jestli kopáním do sedačky či sypáním chipsů na sedačku) a dala jim na chvíli pokoj...

26 1
možnosti
RZ

Prominte, ale deti nemate vidte? Kdyz je dite opravdu male( od narozeni rekneme do dvou let) nevysvetlite mu vubec nic. Kdyz breci na verejnosti modlite se aby prestalo, ale nic vic se s tim neda delat. Okolo tri let obzvlaste kluci prochazi obdobim vzdoru, kdy zacnou podobne zlobit, jen aby zkouseli mantinely. Cim vic lidi okolo, tim vetsi zoufala reakce rodicu a tim vetsi zabava pro kluka. Pokud mate recept, sem s nim, budu Vam fakt vdecny.

3 4
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6507x
Poslední kniha Cynická lovestory dostupná zde:  https://bit.ly/KupCynickouLovestory

Asociální extrovertka. Cynik. Neúspěšná zakladatelka čtenářských klubů. Povolání nejisté. Milovnice absurdit. Propagátor deprese a jiných anomálií. 

Autorka knih Ženy z Bohnic, Konec aneb Začátek. V současné době (ne)pracující na další knize, (ne)starající se o dvě děti.

Kontakt: ednabloguje@gmail.com

Seznam rubrik