Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J93a22n 25R24á38ž

17. 1. 2020 19:49

Že je zdravotnictví celkově ve špatné kondici, netřeba pochybovat. Ovšem existují rozdílné názory na tom, kde hledat příčiny. Pravdou je, že dáváme na zdravotnictví z veřejných prostředku oproti jiným zemím EU v poměru k HDP relativně málo, ale pravdou také je, že jsou tyto prostředky využívány ve zdravotnictví značně nehospodárně. Takže místo neustálého už dost trapného pláče nad malými platy zdravotníků, by bylo daleko lépe, kdyby ze strany LK a Odborového klubu zazněly reálné návrhy na celkovou a razantní revitalizaci systému.

Například by nebylo od věci zcela váženě diskutovat o hospodárnosti tolika pracovišť specializovaných klinických ordinací, o nutnosti znovu zavedení regulačních poplatků, o zvýšení spoluúčasti pacientů na některých zdravotních výkonech, o rozšíření pravomoci praktiků v rozsahu pojišťovnami hrazených lékařských výkonů a pod.

Ale do toho se LK nechce, protože by si tím pan Kubek udělal nepřátele jak u některých svých členů, tak i u sympatizujících levicových politiků a toho se bojí.

Mimochodem: O nutnosti razantních systémových změn hovoří nejenom přeplněné čekárny praktiků pacienty čekajícími na vyšetření ze zcela banálními potížemi, či neúměrně dlouhé čekací doby na vyšetření klinickým specialistou, ale i to, že můj neustále na málo peněz hudrující urolog má týdenní rozsah ordinační doby jen 30 hodin.

A na dokreslení, že vše není jen otázkou peněz slova sestry odcházející z FN do privátu: Není to otázka peněz, těch máme celkem dost a v privátu budu mít méně, ale je to tím, že už mám po krk chaotického řízení ze strany vedení nemocnice i toho, že sestry s vysokoškolským vzděláním vedení nutí utírat pacientům zadky a ustýlat jim v šest ráno postele, což by měl dělat pomocný personál.

1 1
možnosti

Docela dobře se umíte zařadit k politikům nadávajícím na lékaře! Vaše věc! A lékaři sami mluví o skutečné reformě zdravotnictví dvacet pět let nejméně a zcela marně! Ti chytřejší utekli do politiky. Práce nejistá, ale dobře zaplacená! A bez rizika!

Většina z vás trvá na postkomunistickém, socialistickém, iluzivním zdravotnictví! Bez svobodných přirozených vztahů! Komunisti, sociální demokrati a všichni levičáci si myslí, že jsou chytřejší než příroda, nebo Pán Bůh! Vyberte si dle letory! A to je cesta do krachu zdravotní péče!

Spoluúčast Vámi navrhovaná je moudrý počin. Ale bohužel v našem současném, socialistickém systému, kdy politici udělali ze zdravotnictví černou díru na peníze, Vaše spoluúčast zmizí, aniž by se dostala do zdravotnictví! Pokud nezačneme osobní odpovědností pacienta za proplacení zdravotní péče, žádnou reformu neuděláme! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,94
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám