Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

Autor se pohoršuje nad tím, že ty dálnice pořád stojí. Ale proč tak často stojí? Protože tamvelmi často někdo, kdo hrozně pospíchal a nemohl jet v zúžení spořádaně 80 km/h vrazil do někoho jiného, takže zablokoval dálnici komplet. Také se pohoršuje nad tím, že:Podle ministerstva dopravy staré známé pravidlo dvou sekund nestačí. Je třeba přitvrdit a tvrdě kasírovat.

Zdroj: https://opl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=742312

a že:nákladní vozidla a autobusy musí udržovat na všech druzích pozemních komunikací mimo obec při rychlostí vyšší než 50 km/h vzdálenost aspoň 50 metrů. V případě osobních vozidel pak při rychlosti nad 80 km/h vzdálenost aspoň 30 metrů.

Zdroj: https://opl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=742312

Já se ale ptám, v čem je to přitvrzení? Bezpečná vzdálenost stanovená podle pravidla 2 vteřin je při rychlosti 80 km/h 44,4 metru a ne MD požadovaných 30 metrů.

A autorem proklínané úsekové měření na dálnicích v zúžených místech je naprosto v pořádku. Pokud tímto úsekem pojedou všichni stejnou rychlostí, nejlépe při střídavém řazení, je nejmenší riziko nehody. Za mě v pořádku. Vždyť při 10 km dlouhém úseku s rychlostí omezenou na 80 km/h trvá jeho projetí touto rychlostí jen o 2 minuty a 23 sekund déle než při rychlosti 130 km/h. Opravdu stojí tento rozdíl za to riskování?

6 4
možnosti
Foto

A to je právě špatně. Musíte začít předjíždět v přiměřené vzdálenosti za ním. Pokud to nejde, nepředjíždět.

0 7
možnosti
Foto

R71a88d81e35k 80H98a52m77p47l

16. 1. 2020 12:51

Vy toho asi moc nenajezdíte, že?

6 0
možnosti

Jedete předepsaných třeba 50km/hod.a někdo vás předjede tak ten co vás předjel porušil pravidla no a pokuta jde jen za nim.

1 2
možnosti
JK

Nojo, ale když se zařadí těsně před Vás, je to z Vaší strany nedodržení bezpečné vzdálenosti, ne ? ;-)

1 0
možnosti
JB

J25o16s11e17f 89B67a55r66t44h

15. 1. 2020 16:06

Nebojte,Bureš to vyřeší, maká! ANO bude líp umí vymyslet jen kraviny,není nad to,řídit stát jako firmu

6 4
možnosti
KS

Po dálnicích jezdím docela často a pravidelně, ale nějak mě ty neustále vytahované kolony míjí.

1 1
možnosti
AN

Taky by se jich hodně pomlátilo..

0 1
možnosti
AN

Patří to pod příspěvek pana co by chtěl neomezenou rychlost.

0 0
možnosti
VP

Pokud ještě žijeme v právním státě, platí presumpce neviny a porušení zákona je potřeba dotyčnému prokázat. V tomto případě je jediným možným důkazním prostředkem dostatečně dlouhý záznam z kamery. Nedovedu si představit, že jako důkaz poslouží fotografie. Takový důkazní prostředek musí smést ze stolu i nedostudovaný právník...

19 1
možnosti
Foto

Přesně tak!

Dokonce i proti tomu úsekovému měření se dá bránit. Nepožadovat v současnosti již ohranou certifikaci radarů, ale požadovat doložení, jakým způsobem a jakými kalibrovanými prostředky se měřila vzdálenost mezi kamerami anebo jak je zajištěna časová synchronizace obou kamer.

5 1
možnosti
JK

no nemyslim, ze nekdo mluvil o kasirovani ridicu v popojizdejici kolone ;) ja potkam lepiče skoro kazdy den a to jezdim 10 km tam a 10 km zpet po meste. a to teda rozhodne nepatrim k tem, co na 50 nutne musi jet 45 a ucit ostatni znat znacky. Pokud hrozba vyssi pokuty par z tech bezmozku odradi, tak jen dobre.

6 8
možnosti
JS

Na vícepruhových komunikacích si to i dovedu představit, tam se za auto, které chci předjet lepit nemusím, ale na klasických okrskách si to představit nedovedu, protože tam se potřebuji k předjížděnému autu přiblížit jinak ho snad nemám šanci předjet vůbec, když tam přidám dalších 30 metrů a naopak předjede někdo mne a nacpe se do té mezery, což jaksi bude znamenat opět porušení předpisu a pokud tam bude zrovna fotobuňka, tam jsem bez bodů i peněz, to se řidiči do roka a do dne vybodují a na cestách bude klídek;-).

15 0
možnosti
TD

Už dnes například platí pro náklaďáky mimo obec povinnost udržovat od před ním jedoucího vozidla takovou vzdálenost, aby se předjíždějící vozidlo do ní mohlo bezpečně zařadit. Ovšem toto pravidlo neplatí při předjíždění (tedy když se ten náklaďák sám chystá před ním jedoucí vozidlo předjíždět) a také při souběžné jízdě.

Předpokládám, že i nové pravidlo, o kterém se píše v článku, bude mít výjimku minimálně pro předjížděcí manévr.

0 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik