Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na vše mějte smlouvu s jasně definovanými termíny, cenami, a hlavně sankcemi při nedodržení čehokoli. A právníka v pohotovosti. Jinak to nejde! Zažila jsem to a stále zažívám. Držím pěsti. :-)R^

2 0
možnosti
MB

Občas zmiňuji, že v podobné branži se pohybuji asi 25 let. Služby - rekonstrukce - ze starého nové. Kde bylo škaredo - pak je pěkno. Zážitků na knihu ! Jedna z perliček - Pozvaný Statik, poskakoval po stropě nebytového prostoru - Asi by se to mělo zpevnit !? Tak jo. Přišla faktura - 4.000 Kč - Říkám si, sakra, co skok á 1.000 Kč ! Uhrazeno = Papír nutný ke schválení ! (Ve Veřejném době asi i levnější) ? ...:-)

Během těch let jsem upřednostnil - Stále stejné firmy = Opakuje se to, stěhování, elektro, plyno-vodo, malování - zedničina, skládání nábytku ap. Vůbec nehledám levnější - Naopak, stále ty své. Dostavilo se to mega potřebné - Důvěra ! Už to došlo tak daleko, že člověk své služby objedná + vydá klíče od baráku. Cíleně jde pryč ! Přijde domů a bádá, zda již bylo provedeno ? Základem doby je 100 % úklid ! Aha, nové radiátory topení již visí, všude je vytřeno a pořádek ! Pak následuje to mé - Jsem chudobný domkář a žádám slevy ! Všichni se smějí a dílu se tak daří ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Miroslave, to já nesmlouvám, také mám svoji partu, až na ty stěhováky, chyba, jinak opět souhlas s tím, co píšete. Je to tak. Trochu se divím a závidím ten úklid, to je stále nedostatkové zboží.R^

2 0
možnosti
JK

J40a55n 95K70á31r39n88í56k

13. 1. 2020 8:53

Vítejte v Čechách.Potřebuji postavit na zahradě domácí dílnu. Ptal jsem se u kamaráda stavaře. Pod milion zakázky nebere. Běžná taxa řemeslníka je taková, že na ni nemám, a to jsem VŠ dobrou praxí v IT. Řemeslníci, co najdete, jsou spíš zoufalci. Opravdoví řemeslníci mají svoje firmy, přinejhorším dělají mistry v montovnách, takže zbývají tihle pučmidráti. A už nemám žaludek, abych je pozoroval při činnosti, držel se přitom na uzdě, prodýchával komentáře jejich domnělých úspěchů ("hele šéfe, co jsem vymyslel!") Holt to postavím po večerech, jak za socíku.

2 0
možnosti
PD

před Vánoci mi začal blbnout noťas, naproti přes ulici je servis. "za hodinu si přiďte". nechal to projít nějakým testovacím programem, našel vadné sektory na disku. cena 600,-

1 0
možnosti
PD

a, paní arogantní a věčně nespokojená narazila. Mě stálo 35m2 repase parket (broušení, lakování) 9 tisíc...před 20 (slovy dvaceti) roky.

2 0
možnosti
MB

Technická - Řešil jsem taky a prvotně podlehl moderně - Vyměním za plovoucí podlahy ! Ty parkety si na chalupě spálím. Byl jsem jemně vyhlášen za Blázna. Opravdová, dřevěná podlaha má i romanticky vrzat a je nesmírně cenná ! Renovace parket je pak cenově přibližně stejná jako plovoucí podlahy. Nicméně, dřevo je dřevo ! (A prachu kupa při přebrušování) ... Pak ovšem nádhera :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik