Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dle vašeho článku jsem nabyl pocit, že nikoliv ruská média, ale vy musíte mít těžký život. Žít ve světě ruských konspirací, výmyslů, polopravd a falešných pravd musí opravdu vysilující. Kam se člověk podívá vidí skrytého Putina, ruského agenta, českého rusofila a falešné zprávy. Opravdu vám nezávidím, ale možná by pomohl Neurol

2 4
možnosti
Foto

Vás to baví dívat se na ty dva agresivní šašky?

0 0
možnosti

Jen tak mimochodem - někde jsem si přečetl, že šlo o starší raketu ještě sovětského původu. Významná část zbrojního průmyslu SSSR byla na Ukrajině. Byla to tedy opravdu ruská raketa? :-/

5 0
možnosti

Írán obchoduje se svým spojencem Ruskem.

2 0
možnosti
Foto

Je zvlastni, ze neznam zadne Italofoby, Kanadofoby, Perufoby nebo Japanofoby. Zrejme nikoho tyto staty neohrozuji. Na rozdil od SSSR a nyni Ruska.

12 3
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

11 1
možnosti

J11a98n 53K95o84z95l63e47r

13. 1. 2020 9:56

Co však nechápu že zde mnoho diskutérů řeší věci na které má asi takový vliv jako je pěstování žampionů na Měsíci

3 0
možnosti

no zrovna rozdíl mezi "ruská raketa" a "raketa ruské výroby" je prostě značný.

ze stejného důvodu poláci nechtějí, aby se říkalo "polské koncentrační tábory" ale tábory na území polska.

prostě to dosti manipulativně posouvá význam.

10 0
možnosti

Také Poláci Němcům ty koncentrační tábory předtím prodali?

3 2
možnosti

Tak problémem není ani tak ruská povaha a identita, jako rusácká mocenská mašinérie, která denně produkuje nepravosti, zákeřnosti, průšvihy, přehmaty a chrlí lži, demagogii a propagandu. Rusofóbové budou existovat jen pokud budou tyto dvě naprosto odlišné věci účelově spojovány v jeden celek.

6 3
možnosti
Foto

Zkusil bych seznam "rusofobů" 1/ Čečensko přepadené Ruskem dvakrát po sobě a zvláště v druhém případě kobercově bombardované. Ruská armáda tam provedla i takový "žertík", že vypálila dělostřelecký granát na tržiště v Grozném, kde byly hlavně ženy s dětmi. 2/ Gruzie přepadená v roce 2008 a okradená o rozsáhlá území, dodnes Ruskem okupovaná. 3/ Ukrajina, jíž Rusko ukradlo Krym a jehož jednotky také operovaly na "povstaleckém" území na východě. 4/ Malajzie, jíž bylo sestřeleno civilní letadlo ruskou raketou Buk, plus země jejichž občané v letadle zahynuli. 5/ Syřané, jejichž města ruská armáda surově a zcela nelítostně bombardovala. 6/ Humanitární konvoj, bombardovaný v Sýrii ruským letectvem. 7/ Občané Salisbury v němž si ruští "turisté" pohráli s novičokem. 8/ Finsko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, k jejichž území chová Rusko už tradičně velkou lásku 9/ Švédsko, které "zcela drze" zvažuje členství v NATO. 10/ Polsko, Slovensko, Česko... 11/ Moldávie a Rumunsko.

Zkrátka Rusko miluje k sežrání země ve svém sousedství a ony z toho mají ZCELA NEOPRÁVNĚNĚ jakési iracionální a neopodstatněné obavy, žejo.

15 3
možnosti
Foto

Co tak zlého učinilo Rusko Česku, Finsku? A byla to Ukrajina, která Krymu slíbila, že si může jít kam chce, Druhé čečenské válce předcházel Beslam. Co tam to malajsijské letadlo dělalo? Rusko nemá starost o Pobaltí, ale o ruské menšiny tam žijící.

3 11
možnosti

Moc nerozumím, co vlastně chcete svým příspěvkem chcete říci. Ono je totiž naprosto logické, že každá strana má svůj úhel pohledu, který prezentuje. Jinak na události pohlížejí Američané, jinak Rusové, jinak Irán.... zkrátka si holt musíme zvyknout (ať se nám to líbí nebo ne), že svět není sevřen do jedné "unifikované verze pravdy". Jsou tu různé náhledy, někdy více či méně propagandisticky zabarvené, ale vždy podávané tak, aby konečné vyznění vyhovovalo té straně, která informaci podává.

Zkrátka pouze blázen by očekával, že Rusové, američané i oficiální místa v Iránu by podávala informace zcela stejným způsobem.

Ale pak tu je narážka na "jednodušší občany". To totiž celou problematiku posouvá do zcela jiné roviny. Ten problém nevyvěrá z nějakého průzkumu, který by dokázal určit, kolik občanů je ovlivněno ruskými médii a sdílí ruskou propagandu. Upřímně, kromě vás a několika málo jedinců si neumím ani představit, že by významná část české populace pravidelně večer sedla k televizorům, naladila ruské televizní kanály a dychtivě nekriticky hltala všechny informace, které tam zazní a brala je jako jedinou absolutní pravdu. Takhle nějak si totiž působení ruské propagandy představuje skupina našich spoluobčanů, která si přivlastnila "monopol na pravdu". Větším problémem je pak postoj těchto "monopolistů jediné pravdy" ke zbytku populace, který by se dal shrnout do bolševického "kdo není s námi, je proti nám". Tito novodobí bolševici pak jakýkoli odpor vůči své "jediné pravdě" velmi rádi prezentují jako působení nepřátelské propagandy, otevřeně svými názorovými protivníky pohrdají, mají je za "jednoduché".

Pravda je ale samozřejmě složitější. A v případě sporu USA - Irán o to pikantnější, že řada zástupců té jediné "správné pravdy" (jako např. Demokratická strana v USA či u nás Schwarzenberg) sdílí část proruské propagandy, v níž Trump vystupuje jako zlý Satan.

24 16
možnosti

Pán autor článku chcel sa len pochváliť, že aj on je "rusofob".

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS