Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

1. I západoevropské průtočné systémy jsou ohrožené demografickým vývojem,

2. Podíl dalších příjmů na příjmech v důchodovém věku je u nás směšně malý a

3. nevím, co to je kapitalismus?

1 0
možnosti
JV

Obávám se, že Maláčová šlápla do něčeho úplně jiného.

2 0
možnosti
MR

M72i21c78h54a57l 74R40ý64ž

13. 1. 2020 11:13

Proč mám být solidární s těmi, co celý život nemakají?!

4 0
možnosti
DP

Protože jsou to voliči takových, jako je Maláčová...Rv

4 0
možnosti
VO

Zrušení druhého piliře znamenalo vzít lidem jeden z nástrojů, jak myslet na lepší důchod. Jak tedy zvýšit přijmy, aby se ufinancovala "reforma" paní Maláčové? No přece reformou daní! A v důchodu budeme mít pěkně po socialisticku.... všichni jedno stejně velké kulové.

Pořádná reforma penzijního systému musí řešit vždy dvě stránky - příjem / výdej. A to paní Maláčová neřeší.

Ony vůbec vlády za poseldních pár let - po tom strašně zlém Nečasovi - totálně promarnily hospodářský růst. Přitom potřebujeme reformu penzí i reformu zdravotnictvi.

8 0
možnosti
KH

Na to se dá říct jen okřídlené prezidentovo: Jen blbec nemění své názory....

super!

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
KH

Vy jste ale naivka. Vy se domníváte, že se člověk má starat i sám. Najděte si projev premiéra a zaposlouchejte se: žijeme v té nejlepší možné době - tak nám do toho nekecejte, stejně víme všechno nejlíp. V důchodu budete lovit sysle a motýle a bude Vám hej.

1 0
možnosti
RC

Mimochodem - prijde vam soucasny system malo solidarni? Pokud chcete mit dvakrat vetsi duchod, nez clovek, co bere minimalku, musite odvadet 5!!krat vice pri stejne dobe prace.

10 0
možnosti
RC

1) navrh Malacove je v rozporu s nalezem Ustavniho soudu tykajici se zasluhovosti

2) v zapadni Evrope je bezny druhy pilir, ktery ale socani zrusili

8 0
možnosti
ZS

Solidarita je hezká věc, ale musí být dobrovolná. V okamžiku, kdy začne být někým vynucována, přestává se jednat o solidaritu, která se najednou stane diktátem vynucovaným státní mocí. Lidé jsou schopni a ochotni takové vynucování tolerovat jen do určité míry, a pak už se začnou bouřit.

Návrh Maláčové neřeší základní otázku, kde vzít peníze na penze v okamžiku, kdy bude poměr pracujících a důchodců mnohem nepříznivější než dnes. Pouze prezentuje její představu, jak by se tyto neexistující peníze mohly rozdělovat.

4 0
možnosti
Foto

Clanek opravdu neresi, kde ty penize vzit. Proste nas stat ma takove duchody, jake utahne jeho ekonomika. Nebo chcete at se ty chybejici penize proste natisknou ?

Clovek by mnel mit svobodnou volbu zda se plne spolehat na stat a nejaky minimalni duchod, nebo sam na sebe (formou penzijniho pripojisteni nebo investic do zdroju pasivnich prijmu). A ne aby ho stat obral o penize na danich bez moznosti volby ...

0 0
možnosti
Foto

A15l88e92š 90M55e11r46t63a

12. 1. 2020 20:45

Není to o tisknutí peněz, ale o tom, že by bylo nutno provést rozsáhlou dańovou reformu a podívat se třeba na to, zda pán miliardář v čele vlády a jemu podobní potřebují čerpat dotace.

0 0
možnosti
JK

No hlavní problém představené reformy je to, že nejde o reformu, ale o příklady možných výpočtu důchodu. Ovšem problém není v generování variant výplaty, těch každý vymyslí deset. Za x let od zrušení druhého pilíře trochu málo. Zásadní je přijít na to, odkud brát.

2 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik