Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

R^Překvapující informace.Nicméně, když se paní prof.Válková vehementně a podle mne se směšnými , olámanými argumenty zastávala prezidenta Zemana v televizní debatě a kritizovala žalobu na něho, musel jsem odejít od televize.

11 1
možnosti
JR

J71a70n 67R33á98ž

9. 1. 2020 15:00

Osobou JUDr Válkové se moc nezabývám a je mi jedno, jakou funkci zastává, či zastávat bude, ale jen článek doplňuji tím,co jsem v rychlosti zjistil po jeho přečtení:

Hlavním úkolem tehdejšího působení mladé doktorky Válkové ve Výzkumném ústavu kriminologickém bylo zejména a) definování funkce institutu ochranného dohledu, který podle ní měl být namířen jen na recidivisty, kteří páchají majetkovou a násilnou trestnou činnost. Že byl tento institut běžně zneužívaný StB proti politickým odpůrcům komunistické moci, bych jí za vinu moc nedával

b) zajištění veřejného projednávání při průběhu hlavního líčení, jakožto neobyčejně důležitého úseku soudní práce, kdy zásada veřejnosti umožňuje občanům sledovat proces a vyvozovat z něho určité závěry stran spravedlivosti a či nespravedlivosti a jiných momentů významných pro formování mravního a právního vědomí, jak sama v textu napsala.. Což byl dosti revoluční počin, když si uvědomíme, jak jednání soudů, zejména s politickými oponenty,bylo v té době utajované. No a že se na jejím autorství "přiživil" jako spoluautor v té době už jen pracující důchodce Urválek, bylo při takových pracích mladších autorů běžné a děje se to běžně i nyní.

Já v této činnosti Válkové,když si odmyslím tehdy nutné kecy okolo, nevidím nic tak moc nemravného, ale možná se mýlím.

11 6
možnosti
PB

..... nemýlíte se,- institut OD (ochranný dohled) byl efektivně využíván při dohledu nad KZO (kriminálně závadová osoba) a recidivistů. Toto opatření nemělo nic společného s "pronásledováním" disidentů. O ochranném dohledu rozhodoval soudce na návrh prokurátora. Dohledové svazky byly vedeny na VB, nikoliv na StB. Krimoši se po výkonu trestu chodili pravidelně hlásit na OO-VB, dokladovali zaměstnanecký poměr, výplatní pásky, měli přikázaný (event. zakázaný) pobyt - museli se zdržovat na adrese, kterou měli v OP atd.atd. ,-

...... autor v tomto případě sedl na lep v pravdě vydařenému fake news !

5 2
možnosti

J58a96k29u39b 20Š86o79l71c

9. 1. 2020 14:56

Trampoty pana Humbla.

2 0
možnosti
Foto

Nrjsem si jstá, zda článek napsaný převážně použitím ctrl C+V (copy - paste) neodporuje kodexu blogera.... ;-)

2 2
možnosti
Foto

Tak to nevim...ty boty jsou také velké?

0 1
možnosti
Foto

Omlouvám se,tato informace sem pochopitelně nepatří.Prosím autora blogu o smazání.

0 0
možnosti
Foto

Tak Válková je opět v té správné straně...to zde opravnu není nikdo mladší kdo není zatíženy komunistickou minulostí a to dokonce spolupráci s komunistickým vrahem...

11 1
možnosti
Foto

R^ Vladimíre, karma za článek,

Vždyť to je pro současnou "garnituru moci" už úplně zvrácená klasika! Neonormalizace běží jako na drátku. Ombudsmanka, paní Šabatová, byla mezi lidmi za komárů tvrdě perzekvovanými a sledovanými Státní bezpečností. Nyní by měla být vystřídaná přesně stranou opačnou, tedy z tábora těch, kdo perzekvovali ;-(;-(;-(

10 1
možnosti

J56a80k69u96b 13Š94o59l74c

9. 1. 2020 14:58

On i "papírový" komunista může být slušný a rozumný člověk a disident pěkný blbec. Což myslím obecně.

8 2
možnosti
SB

Aniž bych se paní Válkové zastával:

Nepřipadá vám divné, že někteří lidé jsou v politice celé dlouhé roky, ale nějaká věc se na ně najde ve chvíli, kdy z nějakého důvodu začnou vadit?

To se to předtím celé ty dlouhé roky nevědělo?

I u Rudolfa Slánského tomu tak bylo: Desítky let byl Gottwaldovým služebníčkem, ale v okamžiku, kdy bylo zapotřebí udělat ten vykonstruovaný proces, tak najednou se předhazovalo to, že se původně jmenoval Salzmann a že byl z velkoobchodnické rodiny, ba dokonce i ryšavá barva jeho vlasů. DO té doby to nikdo nevěděl?

To, co jste napsal, slouží paní Válkové k ostudě. K zcela oprávněné ostudě.

Ale v politice je už hodně dlouho a tato stará záležitost, o které se muselo vědět celý ten čas, je vytahována až teď.

Nezavání vám to pokrytectvím?

7 8
možnosti

J60a23k78u33b 48Š35o38l71c

9. 1. 2020 14:48

To zní, jako kdyby ji někdo dlouhodobě vydíral a ovládal a ona se teď rozhodla nebýt poslušná. Možná byste se divil, jak dokážou lidé ukrývat svoji minulost.

3 0
možnosti

J76a36k78u26b 26Š53o94l20c

9. 1. 2020 14:05

Čo bolo, to bolo, vždyť takových je...

1 5
možnosti
JL

Je to jako udělat kozla zahradníkem.R^

8 2
možnosti
OU
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik