Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Je smutné, že se v Česku tolik daří politrukům. Jen ty prokomunistický, teď vystřídali protikomunističtí. Občas to obstarávají jedni a tíž lidé:-)

18 5
možnosti
Foto

To je pravda. Vy jste pořád stejný.

5 5
možnosti
Foto

Ja si taky myslím, že se stále nedostatečně hovoří o zvěrstvech vojáků Rudé armády na dobytých územích. Znásilňování, vraždy, krádeže. Už by se to konečně mělo vše říci naplno.

22 5
možnosti
Foto

Zdravím Standu "-". A speciálně pro něj, vím o pár konkrétních případech. Takže Stando zapojte opět svůj mozek a svým rozhodným "-" sdělte opět svůj inteligentní názor.

6 6
možnosti
RC

Lide falsovani historie posuzuji podle toho co se ucili ve skole, tedy porovnavaji s historii falsovanou komunisty.... to je pak dobry for.

A mimochodem i vy jste se tam evidentne naucil blbosti. "vojáci této armády se sice významně podíleli na osvobození Prahy, ovšem předtím po většinu války bojovali na straně hitlerovského Německa"

Sam Vlasov byl zajat v roce 1942, tedy v POLOVINE valky. ROA pak vznikla az v roce 1944 (listopad), tedy necely rok pred koncem valky. Bunacenko byl take zajat v roce 1942, na strane Nemcu bojoval od roku 1943, takze take zadna vetsina valky. A pochybuji, ze muzete konkretizovat pro kazdeho jednotliveho vojaka jak dlouho bojoval na strane Nemcu.

Osvobozeni podstatne casti republiky Rudou armadou nikdo nezpochybnuje. Ale treba komuniste stale popiraji zlociny Rude armady na nasem uzemi.

15 1
možnosti
JN

Tak se omlouvám za drobnou nepřesnost, ale to, že před osvobozením Prahy vlasovci poměrně významnou dobu bojovali na straně Hitlera, doufám popírat nechcete. Nebo snad ano?

A k tomu poslednímu odstavci: třeba o zločinech některých amerických vojáků během války ve Vietnamu se u nás v současné době také příliš nemluví...

2 4
možnosti
JL

Není žádný důvod k falšování historie.Spíše je třeba historii narovnat. Vítězové ji totiž poněkud přizpůsobili vlastnímu pojetí. Je to dluh pamětníkům.

14 0
možnosti
PV

Ale ona už je narovnaná. Po roce 1990 bylo zveřejněno hodně pokřivených věcí, o nichž se za komunistů nesmělo psát.

A nebo je dnes ještě něco, co zůstalo skryto a v 90-tých letech nebylo zveřejněno? Případně je něco, co po roce 1990 bylo zkreslováno a teď je to třeba narovnat?

Dnes, téměř 30 let poté co bylo falšování ukončeno a interpretace dějin narovnána, se totiž znovu bavíme o přepisování dějin. Tentokrát o tom, že na hodně věcí je nutno znovu nově pohlížet, tentokrát tou správnou ideologickou, liberálně progresivistickou optikou.

A to právě není správné !

0 0
možnosti
MJ

No,mojí generaci například učili ve škole, že v Katyní vraždili Nacisté a podle Vás to dnes všechno překroutili, můj táta, který se účastnil květnového povstání mi zase tvrdil, že Prahu před nejhorším zachránili Vlasovci, když jsem se o tomto zmínill ve škole někdy v šedesátých letech, tak mi učitelka řekla , že je to lež. Víte pane autore, lidé v této zemi si teprve musí zvykat, že pravda je pravda a komunistická lež už navždy zůstane lží.

24 2
možnosti
MB

Válka je hrozná, není co řešit. není co řešit - Někdy přinese i hořký úsměv. Sami Němci se ohradili, že s Katyní nemají nic společného ! Masakr byl v r. 1940. Rusové nelenili a skutečně přetesávali data na r. 1941 = Napadení SSSR! V Katyni proslul rekordy Stalinův kat č.1 - Vasilij Blochin. Za noc dokázal pobít až 250 obětí, v intervalu á 3 minuty. Střílel německým Waltherem, oděn v zástěře a kukle, aby se nepotřísnil. Výsluhy - Generálmajor ! To je to typické falšování novodobých dějin a Moskva si v tom vede udatně až dodnes ! Jistě, pak školní osnovy x realita = Šok ! ... :-)

5 0
možnosti
SN

:-)......pane autore, je vidět, že moc oceněn nebudete, jak zatím vyplývá z diskuse, ale.....uvidíme.

Dějiny se přepisují a fest. EU vyhlásila, že strůjcem , nebo viníkem 2. svět. války je Rusko! Co na to říci? My postavíme pomník Hitlerovi, že nás ochránil od bolševiků!

Píšu to po sté......Německo je prokletím pro Evropu! Kdyby nebylo německého HItlera, nebylo by osvobození Rudou armádou v 45., nebyl by rok 46. kdy byla napsáno vápnem po cestách...volte č. 1, (komunisty), samozřejmě, kdo z obyčejných lidí věděl, co komunismus obnáší! Nebyl by pak rok 48, ba ani 68!

Takže postavte vážení diskutéři Hitlerovi pomník, který zabil miliony lidí, kteří mohli v pohodě žít, a proklínejte Rusy, kteří nesli největší tíhu války, za cenu milionů obětí, a my místo poděkování po nich pliveme! Teď si zgustněte.....dodávám, že jsem válku jako dítě zažil a v 45. jsem měl 7 roků!

Ve 44. jsme se učili v hospodě, když se Němci ubytovali v naší škole! Těším se....pro Vás autore ..... R^R^R^!!

7 13
možnosti
Foto

Dobrý den pane Stando, až potkáte někoho kdo bude chtít stavět pomník Hitlerovi, nahlaste PČR, ať se nestanete spolupachatelem trestného činu, jenže Vy nikoho takového dle mě neznáte a jen přepisujete současnost...

15 0
možnosti
JN

J52o54s13e35f 82N89i23k40l

4. 1. 2020 18:59

..jeden malinkatý příklad...Mnichovská zrada (zní dosti podle)...tento termín je nahrazen termínem Mnichovská konference nebo Mnichovská dohoda (to je přece jen přijatelnější, sic jak pro koho, že by v angličtině, němčině, francouzštině, italštině nebyl adekvátní výraz pro zradu)...ano, řeknete, že je to jen detail...není...

3 2
možnosti
RC

Komicke je, ze vysledkem Mnichovske zrady nebylo nic jineho, nez co dela dnes Rusko vlastnimi silami na Krymu, Ukrajine, v Gruzii, v Moldavii - tj. pripojeni uzemi, kde zije v prevazujicim poctu obyvatelstvo narodnosti anektujici zeme.

7 2
možnosti
MB

Milý Josefe, já skutečně - žádné falšování nevidím. Nebyl zrušen jediný ruský pomník - neslyšel jsem nikoho, kdo by tvrdil, že vítězen 2 sv. války nebyl SSSR. Já korektně tvrdím, že Novodobé dějiny zplodily komunismus a fašismus. Lenin, jako první dějinný gangster, měl 16 let náskoku před Adolfem - 1917 a 1933. Mega bezkonkurenční bandita Stalin, byl izolován - Tedy si našel izolované Německo - Rapallskou smlouvou 1922. Otřesné dílo splupracujících zločinců = Rozpárání Polska a Katyň. Poté obrat - napadení SSSR ...

Jak obrovský problém činí prostá věta - "Naše republika byla osvobozena RA, Spojenci a konkrétně Praha - Vlasovci". Problém to činí zejména - (viz výzkum) - "Častěji muži a také lidi nad 60 let. Příznivci SPD, KSČm a Hnutí ANO". Sochu Koněva ak chápu, jako především pomník - Totality ! Soudruzi jej vystavěli v r. 1980. Jakýsi symbol toho bývalého. Tedy jej brání ! Ruku na srdce, já se jim ani nedivím - Co už jim vlastně z Rudé historie vůbec zbylo ? ...:-)

24 4
možnosti

Jestli to nebude tím, že je u nás více než polovina ignorantů.;-D

15 4
možnosti
RC

porad vice nez polovina obyvatel chodila do skol za komancu.... ucili se tedy komunisty upravenou historii....

5 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik