Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Standa je nová jednotka míry komunisty . ;-D

8 5
možnosti
VR

Ve falšování byli a jsou nejlepší komouši...Rv

11 3
možnosti
AL

Když to tvrdíte, tak to musíte vědět.

:-)

5 2
možnosti
PV

Pročítám diskusi a je mě mnohdy smutno - smutno z lidí, kteří nepoužívají mozek a slepě věří tupé propagandě !!

Takže si dáme fakta - počet padlých Rudoarmějců na území ČSR - 1400000, počet padlých Američanů na území ČSR 130 lidí !

A víte co vám k tomu jsou dnešní fanatici schopní napsat - že prý Američané byli lepší bojovníci ;-(

8 14
možnosti
SN

:-)......Petře, těm co to valí 30 roků propaganda do hlavy, to nikdy nepochopí, ani nechtějí. Od sameťáku je Rusko největším naším nepřítelem, už se chystá nás zabrat.....jako Hitler! Také na pana Vrabce mají zálusk! R^R^R^!!

6 6
možnosti
JZ

Historii falsovat nelze, falsuje se pouze dejepis.

8 1
možnosti
Foto

Jak začíná? Ta se přece falšovala odjakživa a nejen v české kotlině.

Jinak to pozdvižení ohledně soch (a ceduliček) moc nechápu. Ať si každá obec rozhodne sama, koho chce uctít a jakým způsobem.

4 0
možnosti
TT

Ne, na čtení této diskuse dneska sílu už nemám... Tak řeknu jen jedno: komunisti revisionismem nestrašili z propagandistických důvodů. On se odehrává. A sranda bude, až v rajchu dospěje do pozic ta dnešní mladá generace dobrodějů - ti už se totiž cítí za hříchy nějakých nacistických, bílých, patriarchálních, planetu ničících atd. atd. předků vyviněni svým dobrodějstvím. Toho se ještě dočkám, to mě fakt zajímá, jak se to rozjede, až budou Němci zase přinášet světu pokrok a dobro.

4 4
možnosti
Foto

Největší zlo 20. století byli fašisti a komunisti. A oboje položila Amerika. Kdo tohle nevidí, tak je jenom ideologický slepec.

13 7
možnosti
Foto

Jak k našemu osvobození přispěla Patagonie?

2 2
možnosti
LB

V roce 2016, kdy si Maďarsko připomínalo události roku 1956, se zjistilo, že 60 % tamní populace vůbec netuší, co se před šedesáti lety v jejich zemi dělo. Pochopitelně, ve škole se o tom Maďaři neučili a 33 let se o krvavých událostech toho roku muselo mlčet. Ostatně na čsl. školách také...

Podobné to bylo i u nás mj. i s interpretací osvobození Prahy. Přitom tyto události podrobně popsal Václav Černý ve svých pamětech, na nichž pracoval od 60. let, ale které u nás oficiálně mohly vyjít až v roce 1992. Takže je víc než pravděpodobné, že i u nás si nemalá část veřejnosti vystačí s tím, co jim do hlavy nalila socialistická škola. (Otázkou je, kolik toho o naší historii věděli samotní učitelé...)

Takže člen České národní rady v roce 1945 Václav Černý, už před 60 lety v pamětech popsal úlohu vlasovců při osvobozování Prahy:

"Američané do Prahy nedorazili, protože nesměli. Rusové jim nedovolili porušit starší dohodu, zásluhu osvobozené Prahy si vyhradili sami. Tím méně mohli tuto zásluhu přenechat vlasovcům, přeběhlíkům vlastní armády. /.../ Na vlastní uši jsem slyšel v státním rozhlase českou ruštinou pronášený apel na ́vajská Vlasova ́, žádající jejich pomoc. Vlasovci zasáhli na pouhé zavolání o pomoc, udeřili mocně na Pankráci, na Vinohradech (Lobkovicovo náměstí), na Smíchově, na Žižkově, pronikli až k Obecnímu domu, to vše dne 7. května, byli to stateční lidé, padlo jich okolo tří set," uvádí Černý.

Pane Nožičko, dozvěděl jste se o této kapitole naší historie ve škole? Já ne.

37 2
možnosti
JL

Literární vědec Václav Černý, je pro ty, co se skutečně zabývají historii a kulturou. Všechny tři díly Pamětí pana profesora jsou úžasnou přehlídkou všeho co se dělo ve světě, v kultuře, zejména u nás. Je logické, že ve svých nejlepších létech byl vypoklonkován z Univerzity Karlovy (1950), protože odmítal pochodovat pod rudým praporem a na studenty přenášet bláboly vládnoucí třídy. Již v I.díle je zajímavé povídání o jeho studiu na lyceu Dijonu, které ukončil s prospěchem 1,00 v r.1929. Docentem Univerzity Karlovy byl jmenován v r.1936. Za války učil středoškoláky. V padesátých létech byl dokonce vězněn (?) Úsměvná je zmínka, že národní umělec Václav Řezáč jej nenáviděl, protože ho na veřejnosti zmiňoval pod jeho pravým jménem Voňavka. Nebo: Dvojice Drda-Řezáč zůstane v paměti české literatury navždy spjatá a vždy bude symbolizovat léta nejohavnějšího rozkladu našeho kulturního étosu. Šlo o nekompromisní osobu s přísnými morálními požadavky jak na sebe, tak na ostatní. Stal se samozřejmě signatářem Charty 77. Nedočkal se listopadu 1989. Zemřel dva roky předtím. Všechny tři díly Pamětí jsou nejlepším učebním textem v daném oboru.

11 1
možnosti
Foto

K63a90r76e94l 70C19a32c19h

4. 1. 2020 20:32

Myslím, že to není nic nepochopitelného. Historie se falšovala vždycky. Respektive výklad historických událostí byl vždy a asi vždycky bude poplatný tomu, kdo historii vykládá. A to, co se vykládá prostřednictvím oficiálních státních institucí samozřejmě odpovídá výkladu toho, kdo tyto instituce ovládá. A tak kupříkladu dodnes platí oficiální verze, že JFK zastřelil osamocený ostrostřelec LHO a pro jistotu všichni, kdo by mohli tento výklad hodnověrně zpochybnit, včas zemřeli za různých náhlých okolností. Podobně se upravují výklady dalších a dalších událostí dějin, vždy podle potřeb té které doby. No a na každém jedinci pak je, aby se samostatně rozhodl, jakému výkladu je nakloněn. Ti ubožáci, co by chtěli odstraňovat sochu maršála Koněva si do něj pouze projektují svou nenávist k Rusku. Kdyby si uvědomili, že být vojákem je profese a armáda je nástrojem státu, ať je v něm jakákoli politická vláda, tedy že by maršál sloužil stejně, ať by vládl car, president, kancléř či jiný potentát, možná by se neztrapňovali problémem soch vojevůdců. Socha vojevůdce má význam tam, kde se nějakým způsobem zapsal do historie. Napoleon u Slavkova, Koněv i v Praze a Dönitz kupříkladu v Kielu a Klapálek třeba v Tobrúku. Dějiny se žel Bohu vykládají jako dějiny válek a revolucí.

14 4
možnosti
Foto

Mistři ve falšování dějin byli komunisté. Za co máme být vděční SSSR, že se u nás chovala sovětská armáda, jak na dobytém území, že jednu okupaci vystřídala druhá, která nás přivedla mezi rozvojové země ??? Máme stavět pomník Koněvovi, který byl neschopný vůdce, jak prokázal na Dukle. Stavět pomník za to, jak se jeho armáda chovala k civilistům

11 6
možnosti
AN

A52l62e47š 92N90o42v63á91k

4. 1. 2020 19:50

Taky mě ta zpráva v Radiožurnálu překvapila. Snad si z toho vezme ODS ponaučení, pokud jde o Pavla Novotného.

5 5
možnosti
JN

Snad ODS časem přijde i na to, že čím více Kuberů a naopak čím méně Novotných či Němcových bude ve svých řadách mít, tím lépe pro ni...

17 3
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik