Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Potvrzuje to též naprostá většina článků, publikovaná na Aeronet.cz.

2 2
možnosti
JN

Já tedy o žádném nevím, ale jistě vám někteří i takový nesmysl oplusují...

0 0
možnosti
Foto

Jednou věřím, že budete, Josefe, ve vitríně. Jedna z nejpoctivějších ukázek toho, co se vlastně nešťastně povedlo. Bohužel.

Budu mluvit chvíli řečí kamarádky o deset let mladší. bylo mi tak málo, že jsem zažila tři roky dějepis pravěku po sobě, protože dějepisářky vůbec nevěděly, jak to všechno najednou jinak vykládat, takže se moderní dějiny těsně po revoluci prostě nevykládaly... V tý době mě taky zajímali kluci a kluci a pak jsem začala něco vnímat a pak už se zase začalo vykládat, jak ten samet byl špatně.

Budu mluvit jazykem těch o deset dvacet třicet let starších - ze školy jsem vypadnul a měl dávno rodinu a jiné starosti a takhle nás to, co já vím, přece učili ve škole, ne?

Josefe, jste prototypem těch, kteří po vychození školy nikdy nedošli k potřebě si věci ještě jednou projet. Ani Vám to nevyčítám, je vás mračna. Copak se budu něco učit? A je to právě to, na čem Vy stavíte Vaši poněkud zavádějící dětinskou radost, jak se lidi přiklánějí...v mnoha věcech jsme líní přehodit se poctivě na jinou, leč opravdovější kolej...výsledky tu bohužel pak jsou...

13 13
možnosti
JN

Sice Váš příspěvek míří na autora bogu, ale dovolím si krátce reagovat na to ... je vás mračna.

Také jsem studoval za "bolševika" a také asi nemám to správně progresivní myšlení. To bude asi tím, že to co jsem se tehdá učil ve škole, doma vyprávěním korigovali rodiče a prarodiče. Ano, máte pravdu, jsou nás mračna těch, co mají tu špatnou zkušenost a vědí že musí názory porovnávat. To se asi nyní odráží v tom, že neuvěřím hned prvnímu novodobému politrukovi ala EU a např. nepoběžím strhávat první sochu na kterou ukáže a také nepůjdu hulákat do ulic hesla, jenž mi někdo nalinkuje.

12 0
možnosti

Máte pravdu

a za to potřebujete uznání!

Doufám, že naši poslanci neopomněli schválit také 15.březen 1939 významným dnem Okupace Československa Německem, která si za pouhých cca 6 let vyžádala tisíce zavražděných a popravených občanů!

Nastolený Německý teror, se dá těžko srovnávat se Sovětskou okupací dne 21.srpna 1968, která si za 20 let vyžádala cca 160 obětí.

To ve vší úctě k pozůstalým.

Karma!

9 4
možnosti
RC

Souhlas, sovetska okupace ve finale znicila zivot vetsimu poctu lidi na delsi dobu.... i kdyz prezili.

6 5
možnosti
ZS

Ano, přepisuje se historie, kterou nám soudružky učitelky vtloukaly do hlaviček. Chápu, že se to některým kovaným soudruhům nelíbí. Naštěstí dnes máme dobu, kdy proti tomu mohou vznést námitky, aniž by je za to někdo vyhazoval z práce nebo posílal do uranových dolů. Bohužel moc věcných námitek od nich slyšet není, jen nekritické oslavování osvobození Rudou armádou (což je vcelku v pořádku a nikdo to nezpochybňuje) a především jejich velitelů včetně toho nejvyššího (což už tak v pořádku není, protože mnoho z nich bylo pěknými mizery).

11 1
možnosti
LH

Zdá se, že Němci zřejmě čekali se zahájením války na smlouvu s posledním významným soupeřem:

26.1.1934 Hitler-Pilsudski (Polsko)

29.-9.1938 Mnichovská dohoda (Německo, Anglie, Francie Itálie)

30.9.1938 Hitler- Chemberlain (Anglie)

6.12.1938 Hitler – Daladier (Francie)

7.6.1939 Ribbentrop – Selter (Estonsko)

7.6.1939 Ribbentrop – Minters (Lotyšsko) 23.8.1939 Ribbentrop -Molotov (SSSR) Takže BIS má pravdu, že školy učí podle zastaralého chápání dějin a Rusové nebojovali proti nacistům, ale za kolonizaci Evropy, ale kolonizaci nezabránili ani hrdinní Vlasovci z Řeporyj.

1 0
možnosti

Ty data mezinárodních smluv s Německem

jsou dostatečně vypovídající. Pokud by nás chtěli kolonizovat, tak by tady po válce v roce 1945, ty své vojáky nechali, což se nestalo.

Komunismus jsme si tady udělali sami v roce 1948.

5 0
možnosti
JN

Počty padlých při osvobozování Československa jsou docela jasné. Šlo o cca 130 tisíc vojáků Rudé armády, 30 tisíc Rumunů, několik set Vlasovců a asi 300 vojáků USA. Za sebe jsem rád, že už v Plzni stojí pomník Američanům a po Sametové revoluci byl značně redukován počet pomníků Rudé armády, jenž byl skutečně enormní a poplatný době. Na druhou stranu už další redukci nevnímám pozitivně, zejména kvůli značnému rozdílu v padlých. Že potom něco takového zavání překrucováním dějin, je logickým důsledkem.

7 1
možnosti
MK

Nadpis v duchu "devět z deseti kaprů doporučuje ke stědrovečerní večeři lososa" a samotný blog v tomtéž duchu.

Novodobé dějiny nejsou jen Koněv a Vlasov, dokonce nejsou ani jen druhá světová válka. Pokud někde dochází k falšování, pak bych očekával objektivní soupis takových událostí konfrontovaný s údajným tendenčním výkladem. Nic takového jsem v blogu nenašel.

12 3
možnosti
JN

Já jsem především informoval o výsledcích průzkumu, který byl na toto téma učiněn (přičemž některé otázky se přímo týkali i problémů, přímo souvisejících s Vlasovem a Koněvem) a přidal k nim svůj názor. Dovolil jsem si moc?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 0
možnosti
JT

J16i31r70i 57T56i82c18h37y

5. 1. 2020 16:06

Povsiml jsem si te poznamky o Moravanech a Slezanech. Pruzkum Nemcu by byl zrejme neuplny, kdyz se zrejme nezeptali Bavoraku. Ale ani pruzkum Cechu neni uplny, kdyz se zrejme nikdo neptal Chodu.

0 0
možnosti
TK

Žádný režim není ideální a obvykle ten následující není natolik obecně výrazně "lepší", než ty minulé, aby ho všichni podporovali. Zpravidla je to něco za něco, něco se zlepší, něco zhorší, pro jiné skupiny a povahy obyvatel je ten nový stane "lepším". Proto každý nový režim ve snaze se legitimizovat očerňuje ten předchozí a vylepšuje ty režimy a události, se kterými je spjat. (Princip je v zásadě podobný, jako že když žijete s novou partnerkou, nemůžete chválit tu předchozí.)

Podobně vztah k jiným velmocem, národům a kulturám je komplikovaný, protože žádný národ není jednoznačně dobrý,nebo špatný, proto je nutné politicky motivované "přátelství" a "nepřátelství" k těmto státům či národům ovečkám propagandisticky zdůvodnit, vhodně změnit pohled na historii v médiích připomínat jen hodící se události.

4 0
možnosti

Ne. Jsou lepší a jsou horší režimy. Ale určité jsou katastrofální. V současné době např. Severní Korea, Rusko a nebo Irán

1 2
možnosti

https://www.youtube.com/watch?v=6Ms9A-212F0

Proto je potřeba uvádět link na průzkum, otázky a kdo a proč to z jakého důvodu zadal. Výsledky průzkumu se totiž většinou někomu hodí, jinak by to neplatil.

0 0
možnosti
JN

Jak zmiňuji i v blogu, ten průzkum si zadal u Medianu Český rozhlas...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,03
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik