Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fuj, to je ošklivá formulace.:-( (Jako ne že bych celé páteční dopoledne neposlouchala, kde všude je zavřeno/mají dovolenou...)

2 1
možnosti

R^

Jsem rád, že jsem už toho mohl nechat a jít na trvalou dovolenou!

https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739684

:-)

2 0
možnosti

S kolegy máme na tohle téma “soutěž”. Ano, lékař totiž může za všechno.

Osobně se mi nejvíc zle dělalo v diskuzích o incidentu v Ostravě, kde dle některých i za ten mohli doktoři. I celkově ten přístup davu k pachateli, oproti třeba atentátníkům z Londýna, byl nechutně odlišný.

8 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 12
možnosti
Foto

Pane Konráde, lékař NENÍ garantem zdravotní péče. Tím je stát. Lékař je pouze vykonavatelem jisté činnosti, bez jakékoli možnosti ovlivnění systému. Pokud se o to pokusí, je ihned skandalizován a dehonestován (akce Děkujeme, odcházíme) byla zářným příkladem.

Situaci v Orlové je možné vidět z více stran. Z té méně populární je třeba vědět, že v tomto regionu držet tři velké nemocnice (Karviná, Orlová, Havířov) je hodně velký luxus a zejména finančně velmi náročné.

15 0
možnosti
Foto

Ahoj Katko, je to poměrně typický jev standardního českého občana.

Když před cca 7-8 lety v naší zemi vyhrál komunální volby jistý dnes již pozapomenutý politik slibem, že zruší 30,- Kč za návštěvu lékaře, chlubil se tím, že šlo - a to byla skutečnost - o tzv. oranžové tsunami. Český občan volil ideu "bezplatného" zdravotnictví, aniž by si uvědomil, že nikde není zdravotnictví bezplatné a že nejde o komunální téma.

Standardní český občan nadává na lékaře, když vejde ve známost, že jen díky idiotské politice vlád (počínaje tou pana Klause a pokračující doposud), lékaři - jako každý občan - zvažují, jestli jim stojí za to se nechat vláčet zdejším systémem, jenž je nepřátelský vůči nim (zmršené postgraduální vzdělávání, ostudný nástupní plat) a nebo prostě odejít kousek za Šumavu, kde je to prostě jiné a lepší. Vinny však nejsou ony vlády, ale ten zhýralý lékař, který chce mít taky rodinu a aspoň nějaký standard. Standardní český občan nebere v potaz, že průměrný věk lékaře v ČR je cca 55 let a že to bude ještě cca 6-7 let horší (genealogický strom nikdo nepřeveze). Standardní český občan považuje lékaře za neandrtálce, když si ve svých 60 letech není schopen vybavit ordinaci nyní již poměrně složitým systémem různých certifikací, kde musí uplácet IT a počítačovou firmu, aby mohl jednou týdně na vsi řešit babkám hemoroidy. Standardní český občan chce mít nemocnici v každém městysi, pokud možno s transplantačním programem. Starosta, který by jen opatrně navrhl, že není třeba mít akutní lůžka v každé zadnici, ale daleko více je třeba mít ty pro následnou péči, by byl okamžitě shozen do místního potoka. A tak standardní český občan vidí jen onu ceduličku, že je zavřeno a že musí zajet o svátcích dále. A má hned jasno.

A při příštích volbách (do jakýchkoli, i těch komunálních) to dá tomu, kdo mu slíbí, že bude líp, aniž by řekl jak vyřeší kvadraturu kruhu.

Tož tak

26 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
JS

Studium medicíny je velmi náročné. Osobně nositele titulu Mudr dělím do tří skupin:

1. Lékař mě vyslechne, komunikuje se mnou, vyslechne moje nekvalifikované připomínky a domluvíme se na terapii. K takovému lékaři chodím.

2. Lékař mě prohlédne, a neztrácí čas diskusí s neodborníkem. K takovému pouze v krajním případě.

3. Lékař má nebo kandiduje na politickou funkci. Návštěvu u tohoto lékaře považuji za ztrátu času.

5 0
možnosti

Ano, studium medicíny je přespříliš náročné! A nedoceněné! Za komunistů to ještě šlo, peníze nicmoc, ale nikdo mne mimo politiku nebuzeroval a za dobře vykonanou práci nepokutoval, jak je dnes běžnou samozřejmostí. Synek ve mně viděl vzor, ale já si nejsem jist, že jsem udělal dobře, když jsem mu to studium povolil. Zůstane nadostmrti otrokem! :-)

2 3
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 13080x
Lékařka a spisovatelka. Pracovala jako pediatrička v Baťově nemocnici ve Zlíně a následně na klinice v Německu. Nyní pečuje o malé pacienty v dětské léčebně v Luhačovicích. Spolupracuje s firmou HiPP, pro kterou píše články a brožury. V podcastech „Baby talk“ sdílí své zkušenosti s posluchači coby pediatrička a maminka v jednom. Narodila se jako jednovaječné dvojče a vdala se za muže, který má taktéž svou identickou kopii. Během tří let se jim postupně narodili tři synové. V roce 2018 byla čtenáři ONA Dnes zvolena Ženou roku. Dříve psala blogy, za které obdržela i několik ocenění, série nazvaná Já, doktorin vyšla knižně. Nyní se věnuje psaní beletrie, a to románů s thrillerovým nádechem (Zítřek ti nikdo neslíbil, Odbočka v lesích, Jiné místo)