Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Nepamatuji se, že bychom někdy na Štědrý den večer viděli pohádku, takže ani včera jsem neviděla, tak jsem zvědavá až ji budou opakovat. Štědrý večer si vždycky užíváme s dárkama, pitinkama, mnamkama a povídáním, v dobrem rozmaru a vzpomínkách.

3 0
možnosti
Foto

Začátek pohádky jsem neviděl. To, co jsem viděl mne však nenadchlo a víceméně souhlasím s autorem i kritikou paní Spáčilové. Toto dílko se klenotem pohádkové televizní a filmové tvorby jistě nestane. Samozřejmě, byly natočeny i horší věci.

Díky hereckému obsazení pány Ebenem a Rumlem jsem měl neustále pocit, že dílko navazuje na letošní sérii StarDance. Marka Ebena mám jako moderátora velice rád, ale v této pohádkové roli mi neseděl. Stále jsem měl pocit, že více moderuje než hraje roli.

Na opakování pohádky se asi těšit nebudu. Ještě že mi spravil chuť následující Anděl páně 2.

2 0
možnosti
IM

I22v14a32n 62M65i34n64á57ř

25. 12. 2019 11:54

Nudu převážné většiny pohádek vyjádřil autor zcela výstižně - hlavně, aby si nezadaly s klasikou.

0 0
možnosti
SB

Já mám velice blízko hudbě, ale nemohu vystát moderní mladé proudy v populární muzice.

Někdy si říká, že je to možná konzervativnost člověka, který se už blíží šedesátce, ale pak si vzpomenu, že když jsem byl dítě, tak naše babičky a naši dědečkové měli rádi Gotta, Matušku, Simonovou, Chladila, Vondráčkovou, Neckáře, Kubišovou, Hálu, Pilarovou a další, kteří byli oproti nim stejně tak o generaci mladší, jako jsou dne oproti mně o generaci mladší ti, které jsem si prostě nezamiloval.

Prostě ti, jejichž zkrácený a neúplný seznam jsem uvedl, sice z hlediska mých prarodičů vytlačili do značné míry hudbu jejich mládí, ale přinesli zase jinou kvalitu. Kvalita byla vytlačena jinou kvalitou. Ale dnes je kvalita vytlačena povrchností.

A s těmi pohádkami je to podobné.

10 0
možnosti
KT

Škoda, že nemohli zazpívat na vyhlášení ankety Sportovce roku, asi mají v ČT zákaz

0 0
možnosti
LH

Máte pravdu.

V případě této pohádky bych to popsal spíše rčením Jednooký mezi slepými je králem.

5 0
možnosti
ZB

Naopak, pohádka patří mezi ty vydařené!

2 3
možnosti
TK

Stojí ta tvorba dnes za prd, a netýká se to jen klasických pohádek, ale třeba i oper a parních likomotiv. ;-)

On je spíš div, že stále nějaké vznikají. Tohle opravdu nejde srovnávat s dobou, kdy spousta pohádek na zfilmování teprve čekala, v TV fungoval jediný kanál a nabídka jakékoli zábavy byla omezená. Ty dnešní vznikají z povinnosti mít na Vánoce novou pohádku z opakovaně převařených čajů a je to z nich cítit.

8 0
možnosti
PS

Jste na to kápnul - nehrála tam Bohdalka. A možná i proto se mi ta pohádka líbila.

5 0
možnosti
JU

J76o96s26e77f 19U80l41m70a18n

25. 12. 2019 10:39

S článkem tak nějak souhlasím, ale ne s hodnocenín včerejší pohádky. Řekl bych, že byla mírně nadprůměrná, postrádala takovou tu typickou křečovitost, kterou jsou ty rychlopohádky poslední doby obdařeny. Asi bych ji taky nemusel vidět podruhé, ale ušlo to.

7 0
možnosti
Foto

Ano, kvůli té obavě, že se zklamu, jsem se včera na pohádku nedívala. Nebudu si přece kazit sváteční večer. A není to tím, že by měli autoři - námětu, scénáře, a režizéři obavu, že do toho nenamíchal všechno co dnes let... Od každého něco pro zdání modernosti... :-/Dnešní filmové pohádky - nepohádky trpí nedostatkem nadání, invence - a často i i lidskosti. Jak to, že Božena Němcová, K. J. Erbem, Jan Drda, Karel Čapek, Hermína Týrlová, a z těch modernějších Alois Mikulka - a další to i bez vysoký h škol, jako je FAMU, uměli? Smutné zjištění... Díky za článek. Karma. R^

7 2
možnosti
Foto

Nejen pohádky. Téměř všechno umění upadá. Když vybírám na co se v TV kouknu, tak je pro mne rozhodující rok stvoření. Čím starší (limit 1950), tím lepší. Neplatí to obecně, ale ty špatné se většinou nechávají v archivech spát. Nedávno jsem se díval na Nebožtíci přejí lásce. I vedlejší role dokonale zahrané. Skvělé dialogy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Jsem člověk zajímající se o lidskou duši a její podstatu. Vyznávám svobodu myšlení a slova. Jsem autorem několika knih. Mé nejnovější knihy: Rytíři Slavelonu (2020) a aktuálně na Amazonu Schrödinger's cat and a new view of the world (2022).

Mé stránky: Kvantová duše, www.szeruda.cz

Seznam rubrik