Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J34i77r96i 62T57i50c50h21y

24. 12. 2019 15:21

A co tisice mrtvych (stehovavych) ptaku?

2 1
možnosti
Foto

Ano, asi tak jako zpomalují vzdušné proudění plachetnice. Když díky nim nastalo úplné bezvětří, lidé se přeorientovali na parníky.

5 4
možnosti
Foto

Samozřejmě, že úměrně výkonu. Zákon zachování energie, perpetuum mobile milí sluníčkáři neexistuje. Ach, jak je ta fyzika tak střízlivě nudná a neromantická, že?

9 0
možnosti

J29o37z44e56f 22Č91e23r39n63ý

24. 12. 2019 12:21

Samozrejme, že spomaľujú. Aj preto je u nás sucho, nakoľko sú prevládajúce západné vetry majú vystavanú bariéru v podobe tisícok VE. A teda sa sem nedostane vlaha od Atlantiku.

1 1
možnosti
IB

I51v93o 69B21o36u22š45e

24. 12. 2019 11:46

Teoreticky ta supernejefektivnější (taková ale neexistuje) větrná elektrárna zpomalí rychlost prodění za vrtulí na 1/3 původní rychlosti. Prakticky se ale neovlivní ani větrná elektrárna stojící 200 m za tou první. Představa, že by německé elektrárny zpomalily proudění větru v Česku je naprosto absurdní.

9 2
možnosti
Foto

No, jak jsem už několikrát opakoval, proudění vzduchu má nějakou energii a když mu ji část odebereme, musí být nutně o tu část menší. Otázkou dneška je, o jakou část se jedná.

OZE vyrábí v Německu údajně něco okolo 40% spotřebované elektrické energie, přičemž na tu větrnou připadá většina. Pokud budou Němci ochotni a schopni dokončit svůj vlhký sen o 100% energie z OZE, budou muset své větrné portfolio minimálně ztrojnásobit a podobně to budou muset dělat i ostatní, protože je k tomu bude tlačit Zelený dýl frau Leyenové. Pokud to má dnes zanedbatelný účinek, což si třeba já nemyslím, tak později může být už fatálnější a rychlá cesta, jak z toho vycouvat nebude existovat.

3 0
možnosti
Foto

V Jizerkách je to s větry dle mého pocitu, samozřejmě nikoliv pozorování, stále stejné. Většinou západní proudění, ostatně stačí se podívat teď hned na Windy a předpověď větru na následující dny, občas východní. A tak to tu už je desetiletí, co pamatuji.

2 0
možnosti
Foto

A jinak příjemné svátky!

4 0
možnosti
JS

Nevím, neznám žádnou korektní analýzu. Z čeho jsem zmatený, jsou tepelné elektrárny spalující uhlí. Když spaluji dřevo je to OK. Když spaluji zkamenělé dřevo, uhlí, je to fuj.

1 0
možnosti
Foto

Seriózní analýza neexistuje, protože to jednak stojí velké peníze, druhak se v ve výsledcích analýz velmi často projevují přání jejich zadavatelů a jsou pro normálního člověka nepřezkoumatelné.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě že vše má zase na něco jiného vliv. Jde o to, jak velký. Možná, že kdyby celá zeměkoule byla obestavěna větrníky, asi by se to nějak měřitelně mohlo projevit.

Mnohem více zpomalují vzdušné proudění stromy a paneláky. Možná.

Hezké svátky!

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že seriózně změřit tohle je asi problém, tím spíš by ale nikdo neměl vznášet kategorické soudy, že tohle jistě ano a tohle ne.

Také Vám hezké svátky.

5 0
možnosti
Foto

To by mě taky zajímalo.

Ale východní proudění je u nás v zimě normální. V létě pochopitelně ne.

0 0
možnosti
Foto

Vítr si cestu najde jinudy. Třeba těmi obrovskými pláněmi, kde místo hustých a hlubokých lesů stojí jen holé pahýly. U vás v Krušnohoří o tom musíte něco vědět, ne?

2 1
možnosti
Foto

No právě, cestu si najde jinudy.....

1 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik