Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M28i27l89a84n 88B10í83l67e92k

21. 12. 2019 12:44

Česká republika si nepřipomíná jen den obětí holokaustu. 9. březen je památkou obětí vyhlazení terezínského rodinného tábora, 10. června památkou obětí vyhlazení Lidic; s II. světovou válku souvisí i 17. listopad, 5. a 8. květen, 18. červen (památka druhému odboji)...Nevidím důvod, proč by se nemělo připomínat i osudové datum 21. srpna.

13 0
možnosti
Foto

Máte samozřejmě pravdu, politická reprezentace měla 30 let na adoraci 21.srpna, a ale významný krok k tomu učinila až nyní. To ukazuje, že ve skutečnosti primárně nejde o připomínání sice nadsazeného, ale i tak naprosto zanedbatelného počtu obětí. Je to spíše trapné a zbytečné počínání - výsledkem bude jen znechucení nemalé části české veřejnosti. Za článek karma, hezký den R^!

2 7
možnosti
MJ

Výsledkem bude znechucení jen malé části a to komunistických šmejdů.

11 0
možnosti

Je dobré připomínat

si Sovětskou okupaci 21. srpna 1968 stejně, jako Německou okupaci Československa v roce 15. března 1939.

Rozdíl je v tom, že Sovětská okupace přinesla za cca 20 let kolem cca 150 obětí, ale ta Německá nejméně tisíckrát více obětí, za pouhých cca 6 let, než ta Sovětská!

14 2
možnosti

Ještě bych připomněl,

že Němci nás chtěli zlikvidovat, jako národ,

což Sověti jistě neplánovali, protože Sovětům šlo především o udržení a zajištění Železné opony, tedy naší hranice s Německem.

Železná opona v době Studené války byla hranice mezi kapitalistickým a socialistickým režimem.

Sověti se obávali, že snaha o demokratizaci socialismu, povede k protržení Železné opony a proto potřebovali odstavit tehdejší naše progresivní vedení KSČ včele s Alexandrem Dubčekem, které usilovalo o demokratizaci socialismu.

7 1
možnosti
SN

:-).......pane autore, naběhl jste si! Napsal jsem diskusní příspěvek v podobném duchu jako Vy, víte co jsem sklidil nadávek!

Proč by to nemohl být 15. březen 1939, který také zmiňujete, kdy následky v počtu obětí byl mnohanásobně horší?

Měl jsem třicet roků a když jsem to ráno poslouchal v rádiu, byl jsem v šoku. Ale......jak píšete, byla domluva o poválečném rozdělení Evropy a my jsme měli tu smůlu, že jsme spadli pod SSSR.

Ti si jen dobře pohlídali aby se jim to nevymklo z ruky. To si řada "zuřivých"diskutérů neuvědomuje.

Píši po stoprvé......děkujme Německu, kde si EU odhlasovala, že druhou světovou začalo Rusko. KDyby nebylo války, nikdy by se k lizu nedostali komunisté, nebyl by rok 48. ba ani 68.

Dějiny se přepisují....fest. A psal jsem to už také......raději být živý i když v područí Ruska, než hnít v hrobě podle plánů německého Hitlera, kdyby tomu Rusové za milionových obětí, nezabránili! Tak diskutéři, kteří s Vám nesouhlasí, ať se hluboce ukloní Němcům a Merkelové, která zvolila jen méně krvavý způsob, výsledek......zničení Evropy bude stejný! R^R^R^

7 8
možnosti
NM

!!...tak jsem si prohlédl zajímavý autentický filmový dokument nafilmovaný na Václavském náměstí na podporu Třetí říše ,mám dojem,že z r.1942 kde ČR veřejně vystoupila na podporu AH a jeho války...to by rovněž mělo připomínat!!

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že je třeba připomínat právě tento den. Tento den bylo zadušeno jisté vzepětí národa, který toužil jít vlastní cestou. Že byli v čele komunisté a že z pohledu dalších let šlo o pokus více méně naivní, je zcela vedlejší.

Máme jen málo dní a etap, kdy byl národ tak jednotný a semknutý, jako právě 21.8.1968 (namátkou po Vámi zmiňované Mnichovské dohodě a poté v listopadu 1989). Byli jsme však přepadeni někým, kdo pár dní předtím říkal "Ěto vášo dělo"....a pak nás znásilnil, vraždil, okupoval. Což bylo výjimečné.

Je dobré si připomínat, že je nutné si vybírat "přátele".

18 2
možnosti
Foto

Na ,,leccos" není možno zapomenout. Ani na onu naivitu mnohých. Tuzem. kom se to vymklo, což nejen KREML NEMOHL PŘIPUSTIT. Stále trvala studená válka, leckde i horká. A ani jedna ze stran bipolar. světa tehdy neměla zájem o porušenÍ ,,jakés takés rovnováhy" ve střed. Evropě. Ta skončila až sjednocením Německa se souhlasem vítěz.mocností II.WW a Polska. Ovšem následně jÍ vystřídala multipolarita, a ta se stále stupńuje.

2 0
možnosti
Foto

J69a72k72u52b 29R58o40t87h

21. 12. 2019 11:26

A už jsou tu zase ty nacionálně bolševický lži o Jaltě. Že vás to baví, človíčku. ;-€

17 4
možnosti
Foto

Víme o Jaltě jen to, co se napsalo do protokolu pro ovce, tak nedělejte děda Vševěda. Nedělám si iluze, že by to bylo dnes jinak. Lidu se předhodí jen ty informace, které se hodí a mezi sebou si upečou to, co se hodí jim nahoře.

2 3
možnosti
RS

Pane, vy máte problém s dnešní dobou a přitom si neuvědomujete, že v jiné době byste tohle nemohl svobodně psát.

A je pikantní, že zmiňujete Robinsona, který byl mnohokrát trestán za nedovolené přechovávání drog, napadení, nepřiměřenou obranu, organizování bitek, za ilegální vstup do do USA na vypůjčený pas a za hypoteční podvod. To je zřejmě váš ideál. To je fakt velmi inspirativní člověk především pro konzervativce zastavajícího právo a respektování pravidel. Rv

7 0
možnosti
Foto

J89a34n 84H49i18n40k

21. 12. 2019 11:17

Řekl jsem, že je "kontroverzní". V dnešním newspeeku to znamená něco jako haj*zl. Tak jakýpak ideál? Ještě čekám na pana Hrubého, že mi vloží do úst něco, co jsem neřekl, a pak mě za to odsoudí.

2 2
možnosti
MM

Pane autore, píšete nesmysli.

Pro mne ten den ráno slzy zoufalství, po té pod nabitými samopaly vyhazov z mého pracoviště, peklo u rozhlasu, odpor všech slušných lidí proti tomuto bezpráví., všemu co po té následovalo, to je pro mne důvod si tento den připomínat.

13 2
možnosti
LB

Nejen pro Vás, to bylo čiré zoufalství, pane Mudro...

Ta "noc", o níž zpíval Karel Kryl, byla dlouhá přesně 21 let!

6 0
možnosti
JB

J61i30r10i 51B69o43r

21. 12. 2019 10:55

Kontrolní otázka. Proč to tedy Rusko vztahuje na sebe,když to byl Sovětský svaz vedený "Ukrajincem Brežněvem" .Ostatním státům bývalé VS to nevadí.

7 2
možnosti
Foto

No jeden protest podepsalo více velvyslanců postsovětských republik.

2 4
možnosti
Foto

J92i30ř52í 37K44i11n21d14l

21. 12. 2019 10:54

100x opakovaná lež se stává pravdou, kterou šířili komunisté.Jaltská konference, nerozdělila žádné sféry vlivu, neurčila, kdo u nás bude vládnout. Kam vojska dojdou se dohadovalo během válečných operací. Spojenci chtěli dojít až k Vltavě, ale SSSR prohlásilo, že ne, že už zahájilo operaci vstupu do ČSR. Takže spojenci se zastavili u Karlových Varů a Budějovic. Byla to ale lež. Sovětská armáda zahájila operaci ke vstupu do ČR až po 4 dnech. Jinak na Jaltě se schválili územní ústupky Stalinovi co se týká Polska a Pobaltí a dohodlo se, že na území osvobozených států se umožní svobodné volby a nebude se zasahovat do vnitřních záležitostí osvobozených zemí a po osvobození se začne odzbrojovat. SSSR vše porušil a místo odzbrojování začal masivně vyzbrojovat a zvětšovat počet vojsk a to vedlo ke vzniku NATORvRvRv

12 3
možnosti
Foto

Jaltská konference ne, ta jenom potvrdila výsledky moskevské konference ministrů zahraničních věcí s tam veřejné vyhlášenou zásadou, že čí noha vojáka kam vstoupí, toho království. A naopak Stalin z této zásady slevil na Jaltě, kde už byly projednány výjimky. A po roce 1945 Sověti několikrát demobilizovali, např. po únoru 1948. A jak mohl nějak moc SSSR moc zbrojit, když zvítězil podle vás díky dodávkám zbraní a dalšího válečného materiálu ze Západu. Ano, nakoupil Spitfiry z GB, ale na co mu byly, když k ním nedostal náhradní díly.

Sovětská armáda v Německu reagovala na volání pražského rozhlasu. A uznejte sám, prorazit území nepřítele, tedy milionovou Schernerovu armádu asi nebylo jednoduché.

1 5
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik