Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P74a62v85e94l 53Č21e32r60n51ý

17. 12. 2019 10:34

Samé hlouposti, většina zabití střelnými zbraněmi je těmi nelegálně vlastněnými. Krátká střelná zbraň pro osobní obranu rozhodně neváží jeden kilogram, je 21 století a existují pistole s polymerovým rámem a s dostatečnou ráží 9mm vážící 500 gramů a můžete být bez obav, s takovou ráží střelce a kohokoliv jiného zastavit lze...Z vašeho blogu jenom čouhá ta vaše červená nitRv

34 1
možnosti
TK

Ale mimo jiné právě proto, že zbraň nemá každý.

0 0
možnosti
VD

Ani ne tak burana, jako člověka, který je očividně zcela mimo.

12 1
možnosti
RW

A o okvantové fyzice něco napsat nechcete? Rozumný člověk, pokud si na něco chce udělat názor (a případně jej presentovat), tak si nejdřív něco o problematice zjistí. Měl by jste si uvědomit, že to co píšete není názor, ale pocit. Nosit zbraň není nejmenší problém a fakta ukazují, že legální použití zbraně pro sebeobranu taktéž není ani u nás vyjímečné. Taktéž jste opoměl, že oproti komunistickému režimu naprosto vymizely vraždy a sebevraždy (legálně drženou zbraní :-)) u vojáků ZVS a hlavně u pohraniční stráže!

20 1
možnosti
MH

jak může posloužit k obraně ?

jednoduše!

BUM

8 1
možnosti
Foto

;-D;-D;-D Už dlouho jsem se tak nenasmál. Tohle vůbec nemá smysl komentovat nějak jako argumentačně, to jsou prostě nesmysly od nadpisu až po závěr.

18 1
možnosti
Foto

J50a39k17u64b 75R75o37t73h

17. 12. 2019 10:20

Nejen nesmysly, podle mne vědomé lži. :-/

1 1
možnosti
Foto

Zvazuji, ze napisu redakci a pozadam o smazani clanku. Je plny nepodlozenych faktu a lzi a to odporuje kodexu bloggera. Vetsi slataninu jsem tu jeste necetl.

20 0
možnosti
PS

Tak redakce vystavila tento blog na titulku. Tajně doufám že záměrem je ukázat že lidé prahnoucí po odzbrojené společnosti nejsou žádní demokraté. Jejich názory nemají žádný argumentační podklad mají neodolatelnou touhu někomu něco zakazovat. Jejich závěry vychází z pocitů a opírají se o domněnku že oni vědí vše nejlépe.

2 0
možnosti

Pro i proti zbraním je mnoho argumentů, tisíckrát uvedených. Já osobně to beru jednoduše z univerzálního pohledu svobody a demokracie - nezakazuj nic, co nevadí a neubližuje.

Zbraně v Čechách nezpůsobují problémy, tudíž není důvod je zakazovat. Jiná debata se může vést třeba v USA, kde mají masakry ve školách. Ale v EU zabíjí nelegálně držené zbraně, tudíž debata o omezení legálních je irrelevantní.

3 0
možnosti
AP

Možná, než příště napíšete analýzu, zkuste si něco o problematice zjistit. A pro vás:

- ano, je dost lidí, kteří to kilo železa nosí stále s sebou (jen většinou ne v kapse, ale v pouzdře na opasku či v kabelce) - ano i v létě v lehkém oblečení chodí ozbrojení (menší zbraně, speciální pouzdra nebo jen delší triko stačí) - ne ráno se nerozmýšlí, kdo si vezme pistoli do práce, jestli muž a nebo žena. Vezme si ji ten, na koho je registrovaná a ten musí mít i zbrojní průkaz (jinak nedostane ani povolení k nákupu zbraně) - i v ČR byla palná zbraň použita k sebeobraně, Např.

> https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/strelba-v-tanvaldu.A120824_123050_liberec-zpravy_alh

> https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/krajsky-soud-ostrava-radim-foltera-napadeni-tramvaj.A181129_094012_ostrava-zpravy_jog

> https://www.novinky.cz/krimi/clanek/strelba-pri-prepadeni-prodejny-zbrani-v-centru-prahy-podezrely-zemrel-v-nemocnici-40040508

> https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/strelba-zubri-hospoda-soud-olomouc-milan-sobotka.A191119_095822_zlin-zpravy_ras a to jsou jen ty nejznámější a medializované případy, většina sebeobranných akcí končí bez střelby, pohled do hlavně natažené pistole poměrně spolehlivě zklidní drtivou většinu násilníků, dokonce i těch pod parou (viz ostravská tramvaj).

Ano, kdo nosí pravidelně zbraň, nosí ji i když jde vysypat odpadky do popelnice. Střelec se, samozřejmě, dá zastavit i pistolkou, navíc brokovnice smete i všechny okolo. Ano, s tím souhlasím, že zbraň v zamčeném trezoru je pro obranu téměř bezcenná. Tezi, "čím bude mezi lidmi více zbraní, tím budou lidé žít bezpečněji" hlásají pouze zastánci odzbrojení, tedy odpůrci zbraní. U držitelů zbraní jsem se s ní nesetkal.

A jak by to mělo vypadat? No, přesně stejně, jako dnes, kdy ani nevíte, kolik ozbrojených lidí jste během dne potkal.

16 0
možnosti
PD

Naprosto přesně shrnuto. Obávám se ale, že autor blogu stejně zůstane u svého vidění světa...

0 0
možnosti
BM

Já nemohu souhlasit. Kdo má registrovanou zbraň nenosí ji vždy a všude a jak tvrdíte po kapsách, ale skrytě v nějakém pouzdře. No a jak jste zmínil tu vražedkyni (tuším Hepnerová) tak ta jich zabila asi osm a to autem a najednou. Takže budete také zakazovat auta která jsou v zabíjení v době míru evidentně úspěšnější? Lump si zbraň vždy nějakou sežene nebo vyrobí nebo ukradne. Proti tomu nelze úspěšně bojovat. Jedna s možností je poskytnout za určitých podmínek zraně i slušným lidem. Sebrat lidem právo na přiměřenou obranu? To opravdu chcete? Chcete stát za všeobecného veselí proti zločinci s holýma rukama? Policie ať se snaží sebevíc nemůže být v té době a daný okamžik na místě zločinu. Hezký den a ať vás nepotká nic zlého.

9 0
možnosti
BM

P.S. Co kdyby jste napsal něco o nelegálních zbraních používaných zločinci?

0 0
možnosti
MK

Máte pravdu v tom, že nosit všude zbraň je velmi nepohodlné. Určitě by mě to obtěžovalo.

Avšak hledat souvislost mezi počtem zbraní a počtem vražd je nesmyslné. Například ve Švýcarsku mají zbraň téměř v každé domácnosti a počet vražd je tam nižší než u nás.

A tu poznámku, že za komunismu bylo líp jste si mohl odpustit. Ale když už jste jí napsal, pak cítím potřebu k tomu dodat, že nejméně vražd mezi obyvatelstvem u nás bylo za protektorátu a přesto se (aspoň doufám) do tohoto období nikdo nechce vracet.

6 0
možnosti
RW

Pořiďte si vhodnější zbraň nebo vhodnější pouzdro, není důvod aby nošení zbraně bylo nepohodlné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik