Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P78a35v36e75l 36F92i19a86l26a

17. 12. 2019 13:14

Když nerozumím včelám, taky o nich nepíšu.

21 0
možnosti

Zkusím shrnout Váš článek:

Když u sebe nemáte zbraň, nemůžete ji použít.

Ergo kladívko, k obraně můžete použít jen zbraň, kterou máte právě u sebe.

11 0
možnosti
VB

V79i67l57é94m 88B58a54r22á89k

17. 12. 2019 12:17

Že jste si nedohledal jméno Hepnarové, počet držitelů zbrojáků ani počet zbraní (přes 800 000 kusů), prosím.

Lenin říkal, jeden ozbrojený člověk dokáže ovládat 100 neozbrojených. A já nechci být ten ovládaný. V USA je ústavní právo zbraň z důvod, aby se občan mimo jiné mohl postavit vládě. Je to znak svobody.

V Izraeli má zbraň každý voják na ulici, tak co 100 m.

5 0
možnosti
Foto

V ČR se budu cítit bezpečně, až bude mít každý občan starší 18 let na krku samopal, aby nás mohl bránit před lumpem, který si pořídí samopal na černém trhu.

0 2
možnosti
PS

Samopal .. asi myslíte automatickou zbraň že? No tak ta je u nás pouze na výjimku samopal je tedy zakázaný. Takže tuto zbraň může mít jen lump. Příště uberte sarkasmu a přidejte znalosti.

5 0
možnosti
TH

T53o17m40á14š 11H11y19n84e82k

17. 12. 2019 12:01

Právo nosit skrytou zbran na veřejnosti by měli mít jen ti,co prošli policejním nebo vojenským výcvikem a nevadilo by mi to ani u lidí sloužících jako vojáci v záloze.

0 4
možnosti
TK

A přitom zrovna ve vámi uvedeném případě by se ta pistole hodila: "Ve velkoprodejně se rozejdeme mezi regály, nevidíme na sebe (běžně se seniorské páry ve velkých kšeftech hledají)"

Kdybyste měl pistoli, můžete si stoupnout na viditelnější místo a vystřelit do vzduchu. Můžete si i domluvit hesla. 1 výstřel = jsem ok, pokračujeme v nákupech, 2 výstřely = pojď sem, našel jsem akční zboží z letáku, 3 výstřely = už toho mám dost, jdeme domů, sejdeme se u kasy. ;-)

Bez urážky, neodolal jsem pokušení udělat si legraci.

S obsahem v zásadě souhlasím. Ve standardní rodině s dětmi (je to dnes ještě standardní rodina? :-/) doma pistole připravená být nemůže a zamčená téměř postrádá smysl. Nosit ji mezi lidi? Vždyť mezi námi je tolik vzteku, frustrace, psychopatů, nešťastných lidí.. A kilikrát v životě se většina z nás ocitne v situaci, kdy by mu zbraň mohla zachránit život a kolik z nás je připraveni v takové situaci život vzít? Je velmi pravděpodobné, že kdyby měl zbraň téměř každý, tak častěji než k obraně bude použita k pomstě, při záchvatu vzteku (Kamionista 4 km blokoval levý pruh, no nezabili byste ho? :) ), řešení nevěry, k sebevraždám, v opilosti.. Sice bude něco pravdy i na tom, že vědomí, že každý má možná zbraň, může vést k vyšší míře zodpovědnosti, ale tohle souvisí s kulturou a mentalitou národa a my jsme národem Švejků a Cimrmanů, u nás by se to zavádělo dost těžko a nebylo by to bez obětí.

Ano, zdá se, že s přílivem lidí z méně civilizovaných kultur se ta bezpečnostní situace bude zhoršovat, Ale udělejme raději vše proto, ať to tu jako v Kábulu či Mosulu nevypadá, protože jak píšete, například naše děti pistoli dostat nemohou. Nynější stav v ČR mi přijde celkem ok, kdo po zbrani touží, ten se k ní dostane, ale není zde úplně přezbraňováno.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, přezbraňováno určitě není...lovecké zbraně myslivců nejsou pro osobní obranu příliš vhodné, zejména na veřejnosti. A vlastnictví zbraně určitě ve většině případů přidá na klidu a rozvaze. Kdo by chtěl být popotahován za zbytečné vyhrožování, že? Když jsem jednou prošel zkouškou a i svou občanskou bezúhonností splnil své zákonné právo na vlastnictví zbraně, nechci o něj (jí) přijít. Takže nepůjdu sousedovi v opilosti podpálit stodolu, protože má větší mrkev na zahradě :-) prostě-většina vlastníků zbraně "dospěje". A kdo ne, bez milosti vše odebrat bez finanční náhrady. A tak to i je. Máme slušné zbraňové zákony, narozdíl od zákonů jiných....

4 0
možnosti
JB

J34i25ř50í 33B80á93r52t80ů

17. 12. 2019 11:18

Copak by asi na ten blábol řekl známý důchodce z Tanvaldu? Nebýt střelné zbraně, je už dávno po smrti.

13 1
možnosti
Foto

vůbec nejsem obhájcem držení zbraní, ale to právo nechci nikomu brát.

Ale postoj autora k tomuto problému je opravdu vzácně hloupý.

Při jeho věku a vzdělání bych očekával poněkud fundovanější pohled.

Zvlášť pasáž, pojednávající o zbrani v kapse šortek, nechává čtenáře na pochybách, zda to všechno vlastně myslí vážně.

34 2
možnosti
Foto

Milý pane...máte pocitový odpor k držení a nošení osobních zbraní pro účely ochrany jedince, zdraví a majetku. Fajn. Vaše volba, Vaše právo. Leč nepřeji Vám, abyste se při nakupování nezbytných produktů naší hektické doby, nestoje v jiných frontách, než těch slevových, s paní manželkou ocitl v situaci, kdy Vás přepadne zfetovaný jedinec, s nožem v ruce. Možná v takové situaci vám bude nápomocen ohleduplný spoluobčan, shodou okolností s legálně drženou zbraní. A bude ochoten se za Vás postavit a třeba i zabránit vašemu oloupení nebo fyzické újmě. Ale možná se pletu, možná byste raději volal policii nebo dokonce PS VB? Protože známé rčení říká, že ošklivého lumpa může zastavit jen hodný jedinec, co na to má buď fyzickou převahu nebo kalibr (rozuměj - ráži). Přepadení se dějí, to je fakt. A pomatené jedince je třeba eliminovat, podání chleba se solí málokdy pomůže.:-P

23 1
možnosti
JD

neskutečný kydy ... ať to jde říct do očí důchodci z tanvaldu který se právě pistolí ubránil vražednému útoku cigánských mládenců :-/

12 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik