Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

K34a93r13e76l 43J94o16u68r96a

18. 12. 2019 11:34

Mně z toho vyplývá, že rozšíření počtu "novinářů a blokerů" u nás i v Evropě je obrovským civilisačním omylem. O USA a vůbec celé Americe nemluvě. V tom projev „svobody a demokracie“ nevidím. I když na to tady byly výkřiky, jak to bylo za minulé éry hrozné, když psát novinové články mohli jen komunističtí novináři. A o co jsme teď prý svobodnější. Každý kdo se naučil abecedu a trochu poskládat písmenka, tak nám teď sděluje své nevědomosti a sebe bere jako fundovaného odborníka s potřebou se k čemukoliv vyjádřit!! ;-€

3 0
možnosti
Foto

Argumenty, které uvádíte proti střelným zbraním na první pohled vypadají rozumně.

Ale:

a) Trestné činy spáchané střelnou zbraní jsou pouze zřídka páchány legálně drženou zbraní. Zákaz držení zbraní tak nic nevyřeší. Násilníci, teroristé, lupiči si opatří nelegální zbraň vždy, když budou chtít.

b) Na zlého chlapa s puškou platí jediná věc - hodný chlap s puškou (řekl kdysi nějaký americký prezident a dosud se na tom nic nezměnilo).

14 0
možnosti
Foto

Vůbec nic o problematice nevíte. Jen jste hysterický.

8 0
možnosti
DJ

Pane Komárku, když o něčem vůbec nic nevíte a neumíte si to ani představit, tak se příště raději někoho zeptejte, místo abyste o tom napsal článek. Věřte, že v kapse téměř nikdo nabitou pistoli nenosí, nosí se v pouzdře na opasku a tam se to 3/4 kilo unese celkem snadno (spíše než celokovové pistole na nošení frčí pistole s rámem z polymeru). Dá se nosit v létě, v zimě, prostě pořád. Ano, daní za to, že zvyšuji svoji šanci na úspěšnou obranu je určitá míra nepohodlí. Je na každém, jestli mu to za to stojí. Vám ne, mně ano. Já vás nenutím nosit, vy mě nenuťte nenosit. ;-)

13 0
možnosti
Foto

Vida pár řádků a téma článku do mrtě zkonzumováno. O čem to pan Komárek vlastně tak dlouho a krkolomně psal?

2 0
možnosti

To je takový blábol, že se to nedalo dočíst... Nejhorší, že když někdo, kdo o tom neví vůbec nic, si udělá názor. A aby toho málo, napíše článek a že je hlupák, ví i ostatní lidi než jeho nejbližší okolí.

6 0
možnosti
LP

Ty názory jsou k pláči, ale omlouvám se, nemám sílu reagovat konkrétně. Děkuji vám, kteří jste sílu reagovat našli...

5 0
možnosti
Foto

Nááááhodou docela dobrý článek. S autorem takřka v ničem nesouhlasím, ale správně poukazuje na to, že pistole se zásobníkem (a s druhým zásobníkem) je pěkný krám "železa". Samozřejmě že marně hledá kapsu, do které by to narval, ono to chce buď podpažní pouzdro nebo na opasek. Jistě ta kapsa od kalhot má svoje výhody, dokonce se třeba nestane vůbec nic, co by mělo vliv na funkci rostlináře. - - - - - Kolem mne spousta lidí po nějakou část svého života poctivě každodenně nosila u sebe krátkou. Vždycky jsem je obdivoval za to, že na to mají trpělivost a nervy. Třeba se mýlím, ale život mne naučil, že člověk se spíše než do ohrožení nutně řešitelného jen pistolí dostane do situace ztráty té pistole, nebo že mu ji nějaký pitomec bude chtít čajznout, nebo prostě že si to člověk potřebuje na chvíli odložit, protože jej to nějakým nezanedbatelným způsobem omezuje v pohybu třeba v práci (všelijaké prolézání při kurtování nákladu na plošině náklaďáku, třeba....). Prostě je to odpovědnost a nepohodlí a to neřeším ostražitost vůči dětské zvědavosti. A další věc je efektivní trénink, čas a peníze. Cajti tohle všechno tak nějak mají, ale všimněte si, jsou za to placeni, a ne špatně. Mně za tu námahu nikdo nedá ani vorla, tak co bych se žinýroval. - - - - - Pokud je někdo opravdu fanda do sebeobrany a chce se připravovat na odvrácení útoku na svou osobu, tak to chce velmi pravidelně trénovat fyzičku a nedestruktivní prostředky (kubotan nebo propiska nebo tak) a pokud je opravdu fanda brutální a paranoidní, pak je tu nůž. Což je zbraň, která se účinností více než vyrovná krátké, protože kdo kdy slyšel o pasece, co dělávali nožoví útočníci v autobusech MHD v Israeli, tak si domyslí. Jenže, abyste nůž plně ovládali, tak to chce s ním denně trénovat, a taky jej s sebou nosit, no a jsme tam, kde jsme byli - čas a otrava. Pravda, ta odpovědnost za ztrátu je podle práva fakticky o dost menší.

4 0
možnosti
Foto

Dodatek z důvodu dlouhého příspěvku: Autor článku má víceméně pravdu, co mi na jeho psaní vadí, je hodně defétismus. Připravenost k sebeobraně prostě není zadarmo, a i při vší možné snaze to nebude 100%, vždycky budou mezery. Ale to přece neznamená, že na všechno rezignuji.

4 0
možnosti
JM

J74o23s28e19f 22M37i72k62i10n

18. 12. 2019 8:44

Vážený pane. V období ČSSR bylo i několik útoků a masových vražd spácháno hlavně vojáky základní služby, kteří ve zkratu vzali samopal a postříleli spousty lidí.

1 0
možnosti
JH

"Pomatenci se v populaci vyskytují vždycky."

Tak si tu pistoli nepořizujte.

11 0
možnosti
Foto

Faktická poznámka k vražednosti:

Je si autor jist, že porovnává stejná čísla?

Podle statistik, které jsem prošel, je údaj z roku 1989 počet dokonaných vražd, zatímco nové údale jsou včetně pokusů. Srovnatelné číslo z roku 1989 by mělo být 126.

Průměr za 80. léta je 138 pokusů ročně a z toho 92 dokonaných vražd. V roce 2016 a 2018 byl už počet polkusů o vraždu menší než je průměr 80. let.

11 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik