Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Zvláštní, během několika málo dní už třetí blog o nelásce k vánocům. A všechny psaly ženy. A nejsmutnější je, že téměř všechny si sebou nesou negativní zážitky z dětství, z mládí. Kolik takových smutných lidiček žije mezi námi, aniž bychom o nich věděli? Sice vás neznám ale zkuste si natočit plnou vanu, s oblíbenou vůní, zapálit svíčku, otevřít lahvínku vina, pustit si koledy, a říct si, ještě není tak zle, aby nemohlo být hůře. Držím vám palce. V

1 0
možnosti
MS

"Dědečku, proč mne potkalo tolik věcí?"

Starý přemýšlel. "To se jen zdá," povídal konečně. "Co člověka potkává, vychází z něho. To se jen tak z tebe odmotává jako z klubka."

Karel Čapek - Krakatit - Kapitola LIII. :-)

4 0
možnosti
Foto

J40a57n80a 23M26a22j29o95v61á

16. 12. 2019 11:57

Zamyšleně vnímám tu trpkost ve vašem psaní a je mi z toho smutno. Jak vám ukázat, že svět je fajn, když ho jako ne-fajn vidí i vaše máma i vy sama tak nějak dlouhodobě?

Jak se vlastně sundávají takové ty brýle, které každému z nás překládají svět? Jak je možné, že podobnou situaci někdo vidí jako dobrou nebo užitečnou a jiného zraňuje?

Připomněla jste mi totiž dobu, kdy jsem byla s dětmi sama. Peněz rozhodně nebylo, k tomu jsem v té době studovala (takže nebyl ani čas) a přesto si to pamatuji jako dobu, kdy jsme hráli divadlo s vlastnoručně pletenými maňásky a na silvestra u nás spala hromada kamarádů dětí, které se na Nový rok rozložily po zemi u pohádky, zatímco já jsem si rozložila v koutě otázky z teorie informací a u čaje s rumem si to soukala do hlavy, jako dobu procházek po zářícím městě a každoroční údiv nad betlémy v kostelích.

Že je těžké podívat se sama na sebe z výšky a naznat, že nejlépe si umíme ublížit sami, není nic lehkého, to dobře vím. Ale někde jsem četla, že právě v našem věku (soudě podle starostí nebudeme daleko od sebe), je k tomu nejvyšší čas a možná poslední příležitost.

Je jedno, jestli jsou Vánoce, Velikonoce, narozeniny nebo prostě čtvrtek. V každém dni stojí za to najít si bublinu toho hezkého a upnout se k ní. Cíleně k ní směrovat a pořádně si ji zapamatovat. Ještě večer si ji do postele přivolat. Časem z toho můžete mít bublinový zámek a opatrně si v něm začít kralovat.

Ať se vám daří líp...

7 0
možnosti
VF

Krása je všude kolem nás, stačí se umět dívat. (Znáte to?)

Je hodně krásných věcí a zážitků i na Vánoce. "Zaveďte si svoje vlastní vánoční pravidla a zvyky. Vygruntujte v létě, dárky zrušte, bavte se a užívejte si, co máte ráda. Píši z vlastní zkušenosti.:-)

5 0
možnosti
Foto

"Krása je všude kolem nás".... s tím naprosto souhlasím. Však to píšete paní Pavlo i ve svém profilu. Jen by jste se tím měla řídit. Je to jen na vás. Půjde to, uvidíte;-). Držím palce!R^

2 0
možnosti
KT

Všechno se dá dělat s láskou, i ten úklid může mít očistnou funkci. Proč jste ovšem myli dveře na Štědrý den, moc nechápu.

2 0
možnosti
PD

P30e26t48r 36D46r24a70p80a42l

16. 12. 2019 7:31

u nás to bylo nemlich stejný...na Vánoce se muselo všechno vygruntovat, vyleštit všechno sklo a nábytek. Z toho všeho stresu (v dobách, kdy se nechodilo nakupovat, ale shánět ve frontách) se rodiče ještě na štědrý den stihli pohádat. jak já to nesnášel a nesnáším dodnes, kdyby nebyly děti (a děti dětí), tak žádný vánoce u nás neslavíme

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
LP

Jenže Vánoce jsou o dárcích, uklízení a pečení. Vy byste se ale měl naučit, že ne každý si dovede život užívat a radovat se z maličkostí.

0 2
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 10,55
  • Průměrná čtenost 814x
Mám ráda přírodu, zvířata a cestování - to vše se snažím zachytit na svých fotografiích, které si můžete prohlédnout na mé stránce www.alvapa.cz.

O různých šperkových minerálech si můžete přečíst v mých článcích zde:  http://www.aklapava.cz/blog/

"Krása je všude kolem nás, stačí se umět dívat."