Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J76a88n21a 92M46a47j10o97v63á

18. 12. 2019 19:17

A to je dobrý plán jak strávit Vánoce (myslím to naprosto vážně). Pomůžete někomu, aby byl méně sám. Opravdu fajn.

0 0
možnosti

Není bezďák jako bezďák. Je pravda že je dost takových, kteří ke svému osudu přišli jako slepí k houslím, například díky nespravedlivé exekuci. Ale nikdo z nich nemusel skončit na dně. Znám pár případů lidí ze svého okolí, kteří také zůstali bez střechy nad hlavou, ale nepodělali se z toho. Našli si zaměstnání s ubytováním v jiném regionu a po pár letech se dokonce vrátili zpět do svého rodného města s dostatkem prostředků na nájemní byt. Ti, co končí pod mostem, jsou většinou nemakačenkové a alkoholici, kteří nejsou schopni splnit podmínky různých charitativních zařízení, aby se na nocleh dostavili ve střízlivém stavu. A pochopitelně tím pádem nejsou ani zaměstnatelní. Ale litovat je netřeba, je to prostě jejich volba. Maximálně jim můžeme pomoci pár korunami, které oni ale stejně promění v "krabicák".

1 0
možnosti
Foto

R^ Já jsem prvního žebráka na vlastní oči viděla v devadesátých letech při návštěvě Prahy a bylo mi z toho také mizerně. Seděl v jakési krabici v ulici plné luxusních obchodů a vypadal hrozně, ty oči... Jakpak je to asi v Řecku, to by mě i zajímalo. Těch bezdomovců tam asi není tolik jako u nás, rodiny jsou tam soudržnější.

Děkuji za hezký článek.

0 0
možnosti

Za totáče jste pochopitelně žádného žebráka vidět nemohla, protože ti všichni seděli v base za příživnictví.:-P

1 0
možnosti

Život se s námi mnohdy nemazlí, a díky povolání jsem se s řadou takových setkal, ale nedovolím si posuzovat, zda říkali pravdu o svém osudu. Možná ano, ale možná to byla pravda jen z jejich pohledu, na kterou můžeme mít každý svůj náhled.

Dokonce jsem se setkal a vzpomněl jsem si při čtení Vašich řádků na jistou osobu, kterou jsem před léty párkrát při různých příležitostech potkal, a o níž shodou okolností zde letos psali, když ji kdosi připravil o život, snad o to jediné, i když ne moc záviděníhodné, co vlastně ještě vůbec měla.

Sice o ní blíže vím velice málo, ale velice mě překvapilo po otevření občanského průkazu, že se mohla chlubit titulem vysokoškolsky vzdělané osoby. Ovšem byla poměrně odtažitá, jak od skupin jejích soukmenovců, tak i od většiny lidí, a nikdy jsem ji nepotkal pod nějakým vlivem, třeba těch "krabičáků". A když jsem se jí tehdy ptal proč si není schopna se svým vzděláním sehnat zaměstnání, odpověděla jen, že se pokoušela, ale když to párkrát nevyšlo, tak si zvykla a měnit už to ani nechce.

Jak píšete, spadnout může každý, ale zvednout se dá mnohem více námahy.

Přeji příjemné svátky, a ať jsou Vaše rozhodnutí šťastná

0 0
možnosti
Foto

Tak ausgerechnet vás bych jako záchranu na ulici nechtěl

0 2
možnosti

Ve městě, kde žiji, je spousta cizinců za prací. Bydlí na ubytovnách. Když může nějakou práci vykonávat taktak gramotný Mongol, může ji vykonávat i Čech. Včetně té ubytovny. Je to první krok k návratu k lidské důstojnosti. Pokud o to ovšem někdo stojí. Pokud se někdo snaží. Tu šanci má ale každý.

Posedávat celý den na lavičce, kouřit (krabka za stovku!) a popíjet lahváče, je každého volba.

9 0
možnosti
Foto

Paní Zdenko, máte pravdu, ale asi jim chybí už ta vůle, určitě i síla se zvednout. Víme, že spadnout může každý z nás, ale zvednout se umí málokdo. Díky za čtení, přeji Vám krásné předvánoční dny.

2 0
možnosti
Foto

J94i15ř56í 52K88i25n51d91l

15. 12. 2019 17:56

Městský strážníci v zimě klečí na kolenou a prosím bezdomovce, aby šli do azylového domu se ohřát. V drtivé většině to odmítají. Protože tam se musí umýt, nesmí chlastat, nesmí kouřit a po odchodu uklidit. U nás spali na teplovodu a naše sousedka jim nesla na vánoce bramborový salát a osmaženou rybu a oni ji poslali do zadele s tím, že by raději ruma anebo čůčo. Takže pro naší sousedku charita skončila.

4 0
možnosti
Foto

No ano, věřím, díky za čtení a přeji hezké předvánoční dny.

0 0
možnosti

Dnes smířlivě. Já dnes splnila několik přání v akci Kočičí přání. Nadělila jsem nějaké dárečky opuštěným kočičkám.

5 0
možnosti
Foto

J83a39n 24P35r98a71ž81á87k

15. 12. 2019 17:43

Katerino, je podnetne si s nejakym bezdomovcem promluvit, tedy pokud o to stoji. Clovek se od nej v leccem pouci. Rozhone si vsak myslim, ze takove lidi nelze dost dobre srovnavat s lidmi z LDNenek, domovu senioru, hospicu a podobnych zarizeni

Hezky vecer.

6 0
možnosti

Dnes začíná Kočičí přání.V

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS