Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mimochodem, případ má aktuálně ještě jednu absurdní dohru: Deutsche Bahn jsou v Německu nyní kritizovány, že v reakci na Gretu zveřejnily její osobní údaje (číslo vlaku, ve kterém jela, a to, že seděla v první třídě).

Viz: https://echo24.cz/a/SJcrZ/detaily-o-ceste-grety-pres-nemecko-mely-zustat-utajeny-kritika-drah-za-zverejneni-osobnich-udaju?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

0 0
možnosti
Foto

Já bych jí tu cestu napříč ČR vlakem z nějakémalé vesničky s 5 přestupy i uhraadila, aby věděla , že mele kraviny a trošku spadla na zem.

1 0
možnosti

P82a53v14e80l 48Š40u98n62d57a

17. 12. 2019 13:51

Možná by nebylo od věci informovat se o tématu více, když už o něm píšete... Čili doplňuji k (jemně pejorativnímu) bodu:

Jenže přece jen, neměla by tato neohrožená a nesmiřitelná bojovnice za záchranu naší planety být spíše nadšená z toho, jak velké množství lidí tento ekologický dopravní prostředek, který zanechává menší uhlíkovou stopu než většina ostatních dopravních prostředků, v Německu využilo?

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739296

Odpověď z Twitteru Grety Thurnberg (přeloženo redakcí iDnes):

„Není to samozřejmě žádný problém a nikdy jsem neřekla, že byl. Přeplněné vlaky jsou skvělé znamení, protože ukazují, že je vysoká poptávka po vlakové dopravě,“ napsala Thunbergová po odezvě Deutsche Bahn.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/greta-thunberg-deutsche-bahn-nemecko.A191215_093051_zahranicni_aug

0 0
možnosti

Což ovšem napsala až poté, co se Deutsche Bahn ohradily vůči její kritice...

6 0
možnosti

"téma" přesně pro Vás

1 0
možnosti

I62v49o 95L53y70č70k63a

16. 12. 2019 23:14

Autore, vy jste nepochopil, že to zkomplikování tarifů je ďábelsky vymyšlená obrana pro případ, že by Gréta zatoužila navštívit naši zem? Jakmile by překročila státní hranici ve vlaku, během dvou hodin zabloudí jako Jeníček s Mařenkou a už ji nikdo nespatří :-) Nicméně Grétu považuji za loutku, kterou vodí síly v pozadí, o kterých moc nevíme. Zatím.

5 0
možnosti

L36u59d65ě47k 78J66a53š68a

16. 12. 2019 15:41

Salvnou Gretenku rychle přešlo cstovat lodí. Jen jednou, manifestačně jela do USA, ale poučena ze Španělska již raději vlakem. Ovšem, jak je vidno, i ten jí dal velké ponaučení, že to není tak jednoduché, jak si ve své nemocné hlavě, psolečně s dalšími Gretínisty, představovala. Jsme všichni zvědavé, jaký prostředek po užije nyní, když pozanává, jaký skutečný život je a jaké to přináší problémy. A to ještě nikdo po ní nechtěl, aby veškeré své používané výrobky nebrala vyrobené z kvanta u mělých hmot.

3 0
možnosti

Ona Gretka ve skutečnosti cestovala ve vlaku první třídou. Tahle nakšírovaná fotka je - stejně jako všechno kolem Gretky - jen marketingové divadlo. Jak asi všechny upozornit, že Velá G. cestovala vlakem?

A s tou lodí to také není tak ekologické. Ta jachta měla naftový motor, a nedělám si iluze, že ho za cestu nepoužila. Cesta do USA jí trvala 14 dní - dost pochybuji, že by takového času dosáhla čistě za pohonu "na vítr".

3 0
možnosti

Tak a teď se všichni zkusíme oprostit od svých předsudků a podíváme se, co to vlastně Greta k té fotce napsala:

"Traveling on overcrowded trains through Germany. And I’m finally on my way home!"

Cestuji přeplněným vlakem přes Německo. A konečně jedu domů.

Vídíte tam někde nějakou stížnost? ;-)

Ano, normální člověk by si to mohl vykládat jako stížnost, protože normální člověk nerad cestuje přeplněným vlakem. Jenže Greta není v tomto ohledu "normální".

Po tweetové přestřelce s Deutsche Bahn se ukazuje, že nejspíš jela část cesty takto a část v první třídě s místenkou (zbývá ještě aby to DB potvrdili). Viz https://edition.cnn.com/2019/12/15/europe/greta-thunberg-german-train-trnd/index.html

A jinak ano, Greta ten svůj výstup doplnila v tom smyslu, že se z její strany nikdy nejednalo o stížnost a že přeplněné vlaky jsou pozitivní, protože to značí velkou poptávku po cestování vlakem.

Víte, já nejsem žádný fanoušek Grety nebo snad vlaků. Ale když už o něčem začnete psát potměšilý blog, neměl byste si napřed zjistit dostupná fakta?

6 8
možnosti

Fakta jsou taková, že ten text byl doplněn fotkou, kde Greta sedí v rohu mezi zavazadly. Na zemi. V přeplněném vlaku, jak píše (ona nebo její PR oddělení). Hezky naaranžovaná, se smutným pohledem. Chudinka.

Fakta jsou také taková, že měla místenku v první třídě a spolucestující tvrdí, že ji obsluha rozmazlovala daleko vyšší pozorností než obyčejné pasažéry.

11 2
možnosti

Možná jsem nechápavý, ale můžete mi prozradit, zda tento Váš článek má nějakou myšlenku? Co jste vlastně chtěl čtenářům sdělit?

Abych to shrnul - Greta jela někde přeplněným vlakem a postěžovala si na sociální síti. Což je samo osobě zcela nezajímavý fakt, protože tentýž zážitek má skoro každý a mnozí z toho taky pošlou fotku někam na síť. Tento banální popisujete v půlce článku a ještě přidáváte popis trasy, kam Greta cestovala, jakoby na tom bylo něco zajímavého. Pak ale přidáváte pro mě zarážející srovnání, že Greta může být ráda, že necestovala vlakem u nás, protože u nás jsou vlaky taky přeplněné, "některé" a "někdy". A to je celé. Takže hlavní myšlenka článku má naznačovat, že český přeplněný vlak je ještě přeplněnější než německý přeplněný vlak? Tohle Vám stálo za sepsání?

2 3
možnosti

Jestliže je dle Vás skutečnost, že Greta jela přeplněným vlakem a postěžovala si na to na sociální síti, zcela nezajímavým faktem, pak mi není jasné, proč o této události obsáhle psala mnohá (nejenom) naše media - kromě iDNES například zpravodajské servery Aktualne.cz, Novinky, Echo24, iRozhlas, atd. ;-)

K té myšlence: nevím, zda to má ve Vašem případě smysl, ale pokusím se Vám ji přesto objasnit: jde především o to, že aktivistka, která často apeluje na ostatní, aby v rámci záchrany naší planety buď necestovali vůbec nebo místo letadel a aut více využívali železniční dopravy, si pak na twitteru stěžuje, jak nepohodlné cestování vlakem je. Přitom jsem přesvědčen, že Deutsche Bahn, kterými Greta cestovala, nejspíš nabízejí cestujícím lepší komfort než například naše České dráhy.

2 0
možnosti

J22i43r18i 50B80o54r

16. 12. 2019 10:12

Dost dobře nechápu, proč do kritiky železniční dopravy v Česku, potřebujete zatahovat Grétu. Ale zřejmě nechápu víc věcí.;-(

2 2
možnosti
Foto

A zkusil jste se podívat na tu fotku a komentář k ní?

4 1
možnosti
Foto

A ve skutečnosti zpovykaná rozmazlená Greta cestovala 1. třídou, kam měla místenku. Ale nebyl by to pan Nožička, aby si nerejpnul.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS