Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uvedený deník napsal oficiálně pouze to, co je o tomto známo už dávno a tj. že američané oficiálně lžou jako když tiskne.

Nicméně, i přesto nyní neočekávám nějakou změnu. Dál se bude masírovat veřejnost zprávami o vítězstvích a úspěších v této nesmyslné a dávno prohrané válce a to nejen od američanů, ale i od těch našich proamerických patolízalů.

A opatrný bych byl i ohledně nějakých příp. prohlášení o stažení, aby to nebyl způsob ala Sýrie, kde po velkohubých prohlášeních to "stahování" jejich okupačních sil spočívalo v tom, že se pouze přesunuly o něco níže a naopak zabrali ropná pole.

1 0
možnosti
Foto

K44a74r83e20l 32C43a87c88h

14. 12. 2019 21:30

Já to z laického pohledu vidím asi takto. Zbrojovky vyrábějí zbraně a armády je ze státních peněz nakupují. Sklady nejsou nafukovací a když jede výroba, aby byl prodej, musí být i spotřeba. A tak musí být vždy někde na světě nějaká válka, kde se bude spotřebovávat. No a protože Amíci ve všem ve světě vedou prim, vždycky někde a nejlépe hodně daleko od hranic US podpoří vyvolání nějaké války. No a v některých válkách se angažují přímo. Vyhrát se válka ani nemusí. Čím déle trvá, tím je stabilnější odbyt. Když to prosté Američany přestane bavit a začnou příliš protestovat, tak se z příslušného konfliktu Amíci stáhnou a vyvolají konflikt někde jinde. Je to dobrý byznys.

3 0
možnosti
Foto

Lži US okupační mocnosti jsou přirozené, neměla by je však přebírat média tzv. spojenců, ve skutečnosti však vazalů, mezi něž patří i Česká republika. Na základě těchto propagandistických lží jsou pak parlamentem odhlasovány zahraniční mise české armády, jejichž úkolem je krýt agresi a dodávat jí jakousi legitimitu. což je pro Českou republiku nejen finanční zátěž a blamáž, ale hlavně mezinárodní ostuda Rv

4 0
možnosti
Foto

Není problém, že politici a vojáci klamou veřejnost, problém je, že lžou i sami sobě.

2 0
možnosti

No jo Orwell říkal, že lež je vždy krok před pravdou a tak v kontextu jeho slov beru například s rezervou jak zpravodajství ČT, tak zahraniční....

5 0
možnosti

Tak hlavně, když hodnotíme vojenské operace a války, což je velmi citlivá záležitost, nemůžeme věřit tomu, co nám politici nalžou, nebo armáda US. Podle mě mohly mít USA i další strategické záměry, proč být v Afghánu. Například je to dobrá základna pro kontrolu Íránu či Pákistánu. Pákistán je potřeba hlídat - mají atomovky - a Írán byl často jako terč další války...A pak samozřejmě je odtud kousek i do Ruska a do Číny.

3 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Politolog, historik a publicista. Veliký příznivec kritického myšlení a nepřítel frází. Lehký provokatér.:-)

Seznam rubrik