Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nějak se nám stále vnucuje, že politika je vlastně neustálý kabaret, kde protagonisté musí den co den na sebe upozorňovat, být v kurzu, vést permanentní kampaň a být tak stále na prvních stranách novin. Čím větší šašek, tím větší preference, hrají se pozitivní, ale hlavně negativní role. Desperáti, podvodníci, negativní zprávy a skandály přitahují pozornost více jak něco pozitivního, to je fakt. Jenže v politice to není jako ve filmu, kde desperát, zloděj, nájemný vrah, pirát je vykreslen jako hodná a morální osoba, která jen shodou okolností je na té špatné straně a na konci se stává kladným hrdinou konajícím dobré skutky. V politice je zloděj jen zlodějem, podvodník podvodníkem a změna na kladného hrdinu nepřijde nikdy i když nejvíc křičí je denně v novinách a staví se do role ublíženého, který by chtěl být hodný, ale druzí ho stále sráží.

Jsem pro minimální zásahy státu do života lidí, politika má jen stanovovat co je morální, správné a jaké mají být vztahy mezi lidmi navzájem, podnikateli a vůbec. To vše pak hodit na papír do paragrafů a uzákonit. Politika má být o něčem ne o někom. Bohužel propaganda cílí na naše nejnižší pudy, protože je to neúčinnější, produkuje spíš negativní osobnosti a křiklouny, je o ně větší zájem a tak zmagoření voliči pořád volají po výrazných osobnostech a chtějí rozruch jak v akčních filmech. Já volám po karierních studovaných politicích, spíš osobách s pevnou morálkou a citem pro veřejné mínění, když se chcete něco dozvědět, tak musíte potichu naslouchat, křiklouni se nic nedozví, jen to co jim dohodí různé průzkumy, podle kterých pak křičí co je potřeba a je jim jedno co.

5 0
možnosti
PD

P97e55t66r 48D17r65a18p35a43l

13. 12. 2019 6:58

dobrým lídrem by mohl být třeba Kupka, je to politik, nikoliv intelektuál, umí mluvit, nemá za sebou žádné kostlivce(aspoň myslím). Novotný není politik, pokračuje dál ve své image "protekčního spratka", je to bezvýznamná figurka na jedno volební období

4 0
možnosti
AL

Dovolím si Petře nesouhlasit.

Novotného výraznost dávám na roveň (nádherné české slovo) s Janou Nečasovou, dříve (slavnou) kantýnskou Nagyovou. :)

4 0
možnosti
Foto

ODS je taková, jaké má zřejmě voliče. Na jednu stranu stesky, že jsou to takoví hodní kluci...nikdo že hodné kluky nechce, na druhou stranu vadí nehodný vulgární Novotný...rázem jako na gumě honem do pozice hodného školáka. Trochu tragédie v neumění rozlišit. Promiňte. Tak to mi řekněte, co vlastně chcete...a co po ódéesce chcete? Novotného podpora je pro mne ukázkou nějaké kdysi téhle straně připisované síly a vyrovnaných názorů, neovlivnitelných formou v momentě, kdy jde celkem o zásadní věc: konečně řešit historii podle nás a ne podle zájmu z Ruska. Problém vidím ve voličích. S předsudky a klesajícím rozhledem a s absencí věci rozlišovat. Pak se rozdávají jízdenky atakdále.

6 0
možnosti
PD

P48e15t14r 74D74r77a77p51a95l

13. 12. 2019 7:00

Novotný je bezvýznamný starosta na dědině, který pro celostátní pojímání strany nic neznamená. Takové exoty byste našla ve všech stranách

2 0
možnosti
DR

Vystihla jste to naprosto přesně. R^

7 0
možnosti
PK

Není jednoduchý hovořit nehezky o straně, kterou jsem volil, dobře to popsal Ondřej Neff v úvodníku Cesta zmateného voliče dne 10.10. 2019.

A co se týče stávající produkce této strany, má nového hrdinu,pana Novotného, Nevadí mi zájem o vysvětlení osudu Vlasovců, ale ta forma a jásot vedení ODS. Myslím dokonce, že by měl být zvolen novým předsedou ODS. Na české politické scéně je příliš mnoho politických stran. Pokud by jedna z nich ubyla, vůbec by to neuškodilo.

Takže buď se změní ODS, anebo půjdou její voliči jinam. Třeba k mladému Klausovi. Mnozí s rozpaky, ale kam jinam? 8-o

9 0
možnosti
LH

A jak chvilkari v Ústí ještě zpívate na náměstí?

4 2
možnosti
Foto

Nelze brát výsledky průzkumů veřejného mínění za bernou mincí. Fiala není špatný lídr. není nevýrazný, jenom nedokáže nic jiného než opakovat naučené fráze. Přitom to je to, co vyneslo na piedestal Zemana. ODS musí zkrátka počkat, až se vymění voliči, to znamená jejich poptávka po vůdcích toho či onoho typu.

V Česku nemůže zabrat kritika oškubávání Bruselu o peníze, to se považuje za národní ctnost. A právě v tomto by měla ODS držet basu. Když ještě navíc polovinu občanů tvoří zaměstnanci a zákazníci Agrofertu.

1 1
možnosti
AL

Přesně tak, Fiala není špatná lídr ODS. Někdy mi připadá, jako by ho tam dosadil Babiš. :)

3 0
možnosti
AL

Mají nevýrazného Fialu & spol?

Mají si zvolit za předsedu výraznou a světově známou osobu z Řeporyje.

Jako místopředsedu by mohli mít nějakého zdejšího VIP blogera, co všemu rozumí.

Stejně máme hodně politických stran. :)

4 1
možnosti
Foto

Občane Ličko Vy už nemilujete svobodu a demokracii?

2 0
možnosti
Foto

Lídr mi nevadí. Já nevolím podle toho, jak kdo křičí, ale podle toho jaký má program. Minule jsem ODS volil, ale teď už váhám. A právě kvůli tomu programu. Její nedávné zezelenění a návrh nějakých jízdenek zdarma pro mladé je pro mě docela silné kafe.

2 0
možnosti
JH

Děsí mě to , ale souhlas:-)

Nejlepší na tom je, že zrovna tihle rozdavačí jízdenek zdarma, se v rámci oblíbené politiky Antibabiš, tolik pohoršovali nad vládními slevami jízdného pro mladé a důchodce:-)

3 0
možnosti

Poslední silná osobnost v ODS byla expremiérka Nagyová......;-D

19 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 19,11
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->