Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevim kolik vysinutych vrahu nam chodílo ve volnem prostoru mezi lidmi pred rokem 89 a docela by me to zajimalo. Spolecnost od te doby usla znacny kus cesty , nikdy tolik lidi nepotrebovalo psychiatra jako ted . Nebýlo tolik osamelych lidi tolik zloby. Ano nasíli v televizi je divny film kdyz tam neni , tam si deti berou vzory na zo byli porady s hvezdickou ? Neslysela jsem ze by bylo tolik sikany mezi detmi jako ted a ze by se si dovólil zak dat uciteli facku kopnout ho ..... spolecnost je nemocna jako celek ztratou vsech hodnot .

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Pobavilo mě, když zdejší kritik všeho předsametového napsal, že důkazem zvrácenosti minulé doby byl tehdejší vysoký počet sebevražd. Za prvé, těch sebevražd dnes není určitě méně a za druhé, lidé si berou život z drtivé většiny ne kvůli režimu, ale kvůli osobním problémům.

0 0
možnosti
Foto

Od počátku věků se nikomu nepodařilo každému jednotlivému člověku naordinovat zdravý rozum. Šílenci a psychicky narušení lidé tady byli jsou a budou.

0 0
možnosti
Foto

Zde jde ale o psychicky narušeného člověka, jehož problémy zůstaly nepovšimnuty.

0 1
možnosti
Foto

Amicus souhlasí! ;-D

0 0
možnosti
LV

Píšete: Změnit naše životní hodnoty, začít budovat správné mezilidské vztahy, pomáhat si. To je skutečná práce, která je před námi a nikdo ji za nás neudělá

Zdroj: https://bohmvladimir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738862

A vzápětí: Děti se ve škole učí spoustu znalostí, ale neučí se, jak se máme k sobě správně chovat.

Zdroj: https://bohmvladimir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738862

Proč se to neučí v rodině? Do školy jdou až v +- šesti letech, to už by takové věci měly znát.

Vaše vize je dost kulhající. Ano, v těle má každá buňka svou funkci, a proto celý organizmus šlape jako hodinky. Na druhou stranu játrová buňka je prostě játrová buňka. V játrech se narodila, v játrech umře. Nic jiného, než játra a zašpiněnou krev nepozná. A to nemluvím o buňkách tlustého střeva.

Nejsme buňky. Nejsme ani mravenci nebo včely, kde to taky skvěle klape. Jsme lidi. Máme svoje potřeby a touhy. Co nepotřebujeme - aby nám do toho někdo kecal. Teda až na výjimky. Bohužel velmi četné. Ty naopak mají pocit, že musí kecat do všeho a všem. To je spojuje. A taky to, že potřebují vůdce. A hledají ho tak dlouho, až ho najdou. Bohužel. Pak ve jménu své dokonalé pravdy zničí životy sobě i všem okolo, a až pak si aspoň někteří z nich uvědomí, jaké koniny hlásali. Bohužel to ale bývá pozdě. A dvakrát bohužel - z těchto tragédií se budoucí generace nepoučí. Dál sní o dokonalém řádu, kde se budou všichni milovat a usmívat, kdybysme jim měli hnáty klackem zpřerážet...

3 0
možnosti
PC

Naprosto přesné vystižené! Nutno je řešit příčiny, nikoliv až následky, prosazovat skutečné hodnoty, které v žádném případě nespočívají v soutěži, získání moci, podávání výkonu a honbě za majetkem (často za každou cenu).

Pokud bude společnost uznávat výše uvedené pseudohodnoty, bude se, bohužel, situace dále dramaticky zhoršovat, protože je bude většina lidí pokládat za právě ty "správné" a slepě je následovat.

Taková "výchova" začíná už v rodině, MŠ, ZŠ ..........

3 0
možnosti
PC

Autorovi blogu samozřejmě karmaR^R^R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 435x
Píše zde články interpretující aktuální dění prostřednictvím přírodních zákonů.

Buduje Místo v srdci pro duchovní rozvoj nejen prostřednictvím Pobytů ve tmě. Více na: www.MistovSrdci.cz

Pro ty, kteří hledají odpověď na otázku "Co je smyslem života" chtějí žít naplněný život ve všech oblastech píše knihy, dělá kurzy. Více na: www.VladimirBohm.cz