Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Mícháte různé věci, státní doping je zcela jiný kalibr než nějaké symboly, odmítnutí nastoupit nebo neudělení víz na lokální soutěž malého významu.

1 0
možnosti
AM

Olympiáda je už řadu let "mrtvá". Je to jen byznys, přitom ve všech sportech jsou soutěže na vyšší sportovní úrovni, protože tam se neuplatňuje pozitivní diskriminace jako na OH. Kdo jako fanda sleduje nějakou sportovní disciplínu, OH jsou mu ukradená s ruskými či bez ruských sportovců.

0 0
možnosti
JN

S tímto bych tak úplně nesouhlasil: v několika málo sportech je to sice tak, jak jste napsal Vy: např. ve fotbale je určitě mnohem víc vyhrát mistrovství světa než vyhrát olympiádu, také v tenise má pro většinu hráčů vítězství ve Wimbledonu nebo na jiném grandslamovém turnaji větší hodnotu než triumf na OH, ovšem ve většině jiných sportů je pro sportovce zlato z olympiády nejvíc.

0 0
možnosti
ZH

Pan Nožička míchá koše s baňama, jak se u nás říká. Na jedné straně ruský státem řízený dopink a na druhé straně politika ve sportu.

A navíc o tom dopingu asi moc neví. Volá po tom, aby Rusové byli testováni zahraniční agenturou. Při zastavení činnosti RUSADA někdy pro první pololetí 2016 před olympiádou v Riu byla opravdu určena zahraniční agentura, která má testovat Rusy. Jednalo se o britskou antidopinkovou agenturu UKAD.

a pak vydala zprávu, ve které popsala problémy a celkovou situaci v Rusku. UKAD nebyla schopná provést tolik testů, kolik by se na takovou sportovní velmoc slušelo, protože neměla prostě kapacity. Někteří sportovci udávali bydliště v 44 zakázaných městech či zónách, kam cizinec nesmí. Velmi časté byly vágní popisy místa pobytu pro mimosoutěžní kontroly, kdy došlo k hodně chybám a vynechaným testům (za tři takové testy v průběhu roku je automaticky stopka, viz aféra kolem amerického sprintera Colemana).

V každém případě v tom půlroce provedla UKAD 250 testování a 20 % jich bylo pozitivních (drtivá většina na meldonium). Neznemná to, že by všichni byli automaticky pozitivní, někteří mohli mít terapeutickou výjimku, což zpráva UKAD neudává.

0 0
možnosti
JN

Ohledně UKAD: jestliže neměla dostatečné kapacity na to, aby mohla kontrolovat všechny ruské sportovce, proč k ní WADA prostě nepřidala další zahraniční antidopingovou agenturu, která by ruské sportovce kontrolovala? S tím, že by si na Rusku vynutila, aby v případě potřeby měli její komisaři přístup i do těch oblastí, kam cizinec běžně nesmí, případně, že žádní sportovci během tréninků či soustředění v těchto oblastech pobývat nebudou.

K Vámi zmíněnému Colemanovi: je škoda, že jste nezmínil i to, že tento americký sprinter a letošní mistr světa na stovce se vyhnul třem dopingovým testům během 12 měsíců, za což mu hrozil dvouletý zákaz činnosti. Američan však vyvázl díky administrativnímu triku, neboť jeho první vynechaný test ze začátku června loňského roku byl formálně datován k 1. dubnu. A opravdu by mě zajímalo, zda by příslušné mezinárodní orgány byly takto milosrdné i v případě, kdyby se místo amerického jednalo o ruského atleta... ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jde o jednoznačné porušení olympijské charty, a to z politických důvodů. Rozhodnutí je to darebácké, nic jiného se však od bolševicky uvažujících kádrů ve vedení WADA nedalo čekat.

0 4
možnosti
RC

ano, statem organizovany doping z politickych duvadu je darebacke a je to poruseni olympijske charty

7 0
možnosti
PH

tento článek je pěkný blábol. Za to, že nemohou ruští sportovci na některé sportovní akce, si můžou rusové sami. Obviňovat organizaci, která má hlídat čistotu sportu je naprostý nesmysl. Rusové se rozhodli jít cestou podvodů tak ať nefňukají. Stačí když začnou fungovat jako jiné civilizované země a můžou na Olympiádu v klidu. Jejich vyjádření lze přeložit jednoduše, Vy nás necháte podvádět a my si na Vás nebudeme stěžovat :-/

3 0
možnosti
BV

>>Moje otázka přesto zní: je díky tomu ospravedlnitelné kolektivní trestání všech ruských sportovců<<

Na tuto otázku jste si, pane Nožičko, odpověděl sám již o kousek výše v tom vašem blogu:

>>mohou zde startovat pouze pod neutrální vlajkou, a nikoliv jako reprezentanti své země<<

- čili nejedná se o "kolektivní trest" pro ruské sportovce, ale o trest pro zemi, která je pro svůj "úspěch" schopna udělat vše, tzn. klidně i podvádět za pomoci dopingu. Což považuji za zcela adekvátní trest - naprosto konkrétní, nikoli "kolektivní" - je to potrestání konkrétní země, která se chová (resp. její vedení se tak chová) nesportovně. A jejích sportovců, tedy těch slušných, kteří nedopují a za své dopující "kolegy" se stydí, se tento trest nijak nedotkne - startovat mohou - a zcela jistě jim nevadí (a ani vadit nemůže, pokud se za to nesportovní chování svých krajanů stydí), že nebudou startovat pod vlajkou zdiskreditovanou státní dopingovou "politikou" všeho schopných gaunerů, kteří tu státní vlajku svou nestoudnou politikou zdiskreditovali. A vadit to může jen těm, kterým nesportovní dopingové podvody ruských sportovních činovníků ve skutečnosti (ať už na toto téma mlží jakkoli) nevadí. Že, pane Nožičko.

5 1
možnosti
JZ

J49a89n 70Z21i20e66g67l37e16r

13. 12. 2019 10:51

Tentokrát od pana Nožičky docela slušný blog a líbí se mně, že nehájí neobhajitelné. Dá se říci, že Rusové MS ve fotbale v roce 2018 skutečně zvládli, ovšem na druhé straně věřím sportovnímu redaktorovi ČT Jaromíru Bosákovi, který uvedl, že ještě lépe bylo zorganizované MS ve fotbale v roce 2006 v Německu a rovněž organizačně zdařilé bylo podle něj i MS ve fotbale v roce 1994 v USA. Pan Bosák se všech šampionátů osobně zúčastnil, takže nemám důvod mu nevěřit. .

0 0
možnosti
JN

Děkuji za Váš příspěvek a souhlasím samozřejmě s tím, že Vámi zmiňované šampionáty (zejména ten v Německu) byly rovněž zorganizovány precizně (na rozdíl třeba od fotbalového šampionátu v roce 2014 v Brazílii).

1 0
možnosti
JP

Mgr. nožička se dá číst pouze pro pobavení.

1 0
možnosti
PH

;-D;-D;-D to je zase paskvil

0 0
možnosti
VC

Nojo, no. Pan Nožička a jeho věčně nespravedlivě trestané Rusko ;-D

8 2
možnosti
DR

Strašná sranda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1580
  • Celková karma 39,81
  • Průměrná čtenost 3246x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik