Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Jak se říká, po bitvě každý generál, anebo podle české průpovídky: kdyby byly ....

Já si zase troufám říct, že kdyby lékaři měli každého pacienta, který se jim psychicky nezdá, identifikovat jako možného hromadného vraha, můžeme půlku národa zavřít do blázince a tu druhou klinicky sledovat.

12 1
možnosti
Foto

Omlouvám se, mělo být plus... R^

1 0
možnosti
Foto

V kanceláři jsme měli kolegu, který měl fixní ideu, že má rakovinu. Trpěl bolestí v břišní dutině a doktoři příčinu nezjistili. Desítky let chátral, až se z něj stala troska. Tenhle na tom byl asi podobně, jen o řešení měl radikálnější a hlavně pomatenou představu. Ještě, že tu pistoli měl nelegálně. Jinak bychom slyšeli návrhy zakázat vlastnění zbraní.

5 0
možnosti
BH

Tak koho přestaneme léčit aby byla dostatečná kapacita na všechny potencionální vrahy?:-/

To už je reálnější můj návrh na zákaz výskytu víc než dvou pacientů v čekárně do doby než se bude vstup kontrolovat jako na letišti včetně zabavování všech ostrých předmětů a tekutin:-P

1 0
možnosti
AT

Myslíte, že se budou zabavovat i zkumavky s močí?

1 0
možnosti
IK

Jen tři připomínky:

Ta nemoc, kterou máte patrně na mysli se jmenuje borelioza, nikoli bolerioza. A doktoři, ačkoli to lidé neradi slyší, nejsou všemocní. Stává se, že prostě neumí pomoci. Chápu, že je to neštěstí, ale dávat jim to za vinu, je hloupost. Jeden doktor může být nedbalý nebo bez zájmu, ale pokud obejdete doktorů více a se stejným výsledkem, pravděpodobně jste prostě případ, se kterým si medicína v našem systému poradit neumí. Ono se hezky dívá na Dr. House, ale nemůžete si představovat, že to takhle funguje ve skutečnosti.

Házet vinu za jednání vyšinutého jedince, který si svoji zlost a nepokojenost vylil na nevinných a bezmocných náhodně vybraných obětech, je hloupost a ubohost. Za své štěstí a pokojenost je každý odpovědný sám. Naše společnost je vysoce solidární a humánní. Problém je v tom, že duševně postižení často nechtějí pomoci, to jest svůj problém řešit, neřku-li se léčit (to by museli přiznat, že chyba je v nich), ale chtějí, aby se okolí přizpůsobilo jejich realitě a plnilo jejich (nesmyslné) požadavky.

A zatahovat do úvahy nad jednáním duševně (přinejmenším) labilního vraha rodiny postižené těžkou nemocí nebo vrozenou vadou dítěte, matky a otce samoživitele a já nevím koho ještě, je myšlenkový veletoč. A i když by si to idealisté jako vy nepochybně přáli, není možné zajistit stejný blahobyt všem. Asi se vám to jeví nespravedlivé (vám nikdo neřekl, že kdo čeká od života spravedlnost, bude krutě zklamán?), ale těžká nemoc či vrozená vada prostě zatěžují rodinu a společnost dělá dost tím, že nepřipustí, aby její příslušníci zemřeli hlady a bez lékařské pomoci. Se samoživiteli je to stejné - rodina vznikla právě proto, že výchova potomků je materiálně, fyzicky i emočně tak náročná, že to osamělý rodič má jen malou šanci zvládnout. Když je rodina neúplná, je nutně handicapovaná, s tím nic neuděláte. A požadavky, aby ostatní členové společnosti brali na sebe kromě svojí rodiny ještě luxusní zabezpečení rodin neúplných, je zhůvěřilost.

13 0
možnosti
MK

Aneb Jak pejsek s kočičkou pekli dort.:-P

0 0
možnosti
Foto

Borelka je nevyléčitelná, pouze se dají snížit správnou a hlavně včasnou medikací (ale ani to neplatí vždy...) její projevy...

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

J14i34ř76í 16F69e29i14x

11. 12. 2019 10:32

Jo boleriozu ? Poprvé jsem myslel, že překlep ...

1 0
možnosti
Foto

Opravila jsem to, stane se, bohužel, někdy se stane.

0 1
možnosti
PN

To asi není o hledání lékaře. Práce lékaře je určit nemoc a předepsat lék, ne ten lék vymyslet. Nemoc již některý lékař určil a lék nepředepsal. Možná zatím neexistuje antibiotikum, které zničí boreliózu a zároveň projde hematoencefalickou bariérou.

3 0
možnosti
Foto

Martine, to je moc složité téma, ale díky za čtení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik