Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Kdyby byl v čekárně někdo s legálně drženou zbraní, tak obětí by bylo stejně. Představte si - sedíte v čekárně, pacienti si čtou nebo si hrají s mobilem a najednou jeden člověk vstane a začne střílet. Vy máte zbraň v lepším případě v podpažním pouzdru, v horším případě někde v tašce. Několik vteřin trvá, než pistoli vytáhnete, zasunete náboj do nábojové komory, odjstíte a... Než tohle všechno uděláte, tak už dávno ležíte na zemi v krvi.

4 5
možnosti
JM

J25a27n 47M69e83l18š58a

11. 12. 2019 6:29

Je vidět, že zbraním moc nerozumíte. Kdyby byl v čekárně někdo s legálně drženou zbraní, obětí byla sotva polovina. Každý, kdo doporučuje zbraň pro sebeobranu, trénuje na takovéto situace a má ji ve stavu, kdy je připraven ji okamžitě použít v řádu 3-5 s. První zastřelený by byl šok, druhý spouštěč reakce a třetí či čtvrtý už by mohli žít. Samozřejmě za předpokladu, že by držitel legální zbraně nebyl jeden z prvních třech, to už by opravdu reagovat nestihl. Navíc by byl překvapením i pro toho útočníka, který zjevně s obranou nepočítal.

3 1
možnosti
Foto

Jako lékař si fakt neumím představit, že mi do ordinace vstupuje borec s kvérem. Tohohle člověka bych slušně vykázal s tím, ať chodí fakt jinam. (zdůvodnění: Někdy je lékař nucen sdělit i nepříjemnou skutečnost. Nikdy nemám jistotu, že tento člověk s kvérem v pominutí smyslů "vyřeší" svůj problém tím, že mě odstřelí).

10 10
možnosti
LT

Vážený pane, pokud dotyčný vlastní zbraň legálně, vy ho nemáte co vykazovat.

K vašemu zdůvodnění. Pardon, ale pokud si myslíte, že by někdo v pominutí smyslů musel mít kvér, pak vás vyvedu z omylu. Jen v samotné ordinaci máte desítky předmětů, kterými by vás mohl člověk v pominutí smyslů zabít.

Jenže díky legislativě si můžete být celkem jistý, že člověk s legálně drženou zbraní je méně náchylný ke zkratu.

10 3
možnosti
Foto

Jaká je pravděpodobnost, že někdo v čekárně u doktora bude mít zbrań?? Jedině zase nějakej pošuk.

6 9
možnosti
VW

V21i23k92t75o95r 36W91o76l74f

11. 12. 2019 11:21

A co přesně z něj dělá toho pošuka, krom toho, že Vy?

Zbrojní průkaz skupiny E nás opravňuje k nošení zbraně. Až na zákonem vyjmenované vyjímky nošení kdekoliv.

Není žádný logický důvod, proč by legální a státem posvěcený nositel zbraně mohl zbraň nosit všude u sebe a jen u doktora by to z něj dělalo "pošuka".

0 0
možnosti
Foto

Tak na místě byli dva vězeňští dozorci, kteří by měli být vycvičeni k řešení krizových situací, v níž se ocitnou, tedy i se postavit protivníkovi, který je vyzbrojen pistolí. Fakt jsem zvědavý na bližší podrobnosti.

2 2
možnosti
JK

Nedívejte se moc na filmy. Dozorci tam byli mimo službu (rozumějte neozbrojení). Pokud Vy sedíte (neozbrojen) a naproti Vám stojí někdo s připravenou pistolí, tak šance, že něco zmůžete je velmi malá.

7 0
možnosti
PV

P90a93v22e83l 96V33é30b66r

10. 12. 2019 21:22

No, on do nemocnice málokdo přijde se zbraní (vyjma případů, kdy ji hodlá použít), takže na tento případ se nehodí "kdyby tam byl ozbrojený občan", ale jindy to platí a já s vámi souhlasím.

14 3
možnosti
Foto

Zajímavé, jak jste přišel na to, že do nemocnice přijde málokdo se zbraní, to víte nebo si to myslíte?

8 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik