Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Nesouhlasím s dvěma body:

1. V Uherském Brodě šlo tragédii zabránit, kdyby systém fungoval. Pachatel měl zbraň drženou legálně a o jeho duševních potížích úřední místa věděla. Zbraň mu mohla být zadržena do přezkoumání jeho způsobilosti (či jak se ten úřední úkon jmenuje).

2. A nelituji, že se pachatel vražd v Ostravě zatřelil. Ať by to odůvodňoval jakkoli, holá realita je, že nebylo po jeho a tak si vylil vztek na nevinných. Patlání se v jeho fiktivní křivdě a vysvětlování a osvětlování jeho důvodů by mu jen poskytlo pozornost, po které tak bažil a uspokojení z vlastní důležitosti. Myslím, že je chyba i to, že se o takových pachatelích horem dolem píše a spekuluje nad jejich motivy a duševním rozpoložením. Jenom to inspiruje následovníky. Psát a věnovat pozornost by se měla obětem. O pachateli by se mělo maximálně stručně referovat ve smyslu "vyšinutý jedinec, který si nedokázal poradit se svými problémy, se uchýlil k neubožejšímu prostředku jak ventilovat svoji nespokojenost a ublížil neviným lidem" a tím by to mělo zhasnout. Jenže morbidní zvědavost veřejnosti a hyenismus pisálků, kteří z ní těží, takovýmto nepodařeným nebo duševně porouchaným jedincům jen nahrávají.

Naprosto souhlasím s tím, že nelze přijmout opatření, která společnost před takovými vyšinutými jedinci ochránila. Pokud svůj úmysl neavizuje předem, vždy si najde místo a příležitost, kde může nečekaně zaútočit.

1 0
možnosti
Foto

Pachatel v Uherském Brodě už vlastně zbraň legálně nevlastnil (neobnovil si zbrojní průkaz) -takže ano selhal systém...

Ostravská ambulance: Přesto by mě zajímalo, co ho k tomu vedlo. Už proto, abychom se toho mohli vyvarovat. (Není to o tom, že se to bude medializovat.)

0 0
možnosti
PD

Ok, zakažte střelné zbraně, cvok vytáhne nůž a potichu bude obětí mnohem více.

0 0
možnosti
JK

S nožem jich asi mnohem víc nebude.

0 0
možnosti
JB

J98i79r12i 66B73o25r

10. 12. 2019 15:42

Dovedu si představit jak by všude v ochranných rámech zvonili klíče,mobily s kovovým krytem,peněženky s drobnými atd.

0 0
možnosti

Na to nemáme peníze! :-)

0 0
možnosti
JB
Foto

Karma! Správně pojmenovaný problém - NELEGÁLNÍ zbraň...přesto se najdou stáda oveček, co budou horovat pro "zákaz veškerých zbraní" v populaci. Marná snaha, obrana nemožná. Osobně do čekárny v nemocnici osobní zbraň nenosím, v ordinaci se blbě odkládá a sestra by mohla znervoznět.. Velká tragedie, ale neexistuje systémové řešení. Cvok je nesystémový. R.I.P.

14 0
možnosti
Foto

efektivně zabránit takové situaci je stejné, jako předpovědět první pořadí ve Sportce.

8 0
možnosti
JH

J67a98n 73H27a96r44v36a74n

10. 12. 2019 13:37

Tuším, že zrovna v tom Uherském Hradišti byla šance - vrah měl zbraň legálně, přičemž lékaři věděli o jeho špatné psychice. Jenomže si to nechali pro sebe, podobně jako před lety pilot německého letadla který se uzamkl v kabině a namířil to k zemi. Tehdy taky lékaři věděli jak na tom je. :-(

4 0
možnosti
Foto

PČR to, pokud jsem informován, věděla. Předvolali si ho, aby zbraň odevzdal. A to předvolání zafungovalo jako spouštěč. Technicky vzato, měl již zbraň nelegálně.

0 0
možnosti
MB

Proti podobným lidem obrany není. Podobně u těch, kteří páší a sami - Nemají co ztratit. Spíše je zajímavé sledovat naši politickou scénu - Co vše příslíbí !. V naprosté úctě před obětmi - Čekám kdy vystoupí T. Okamúra s objevem - že člověk z opavska, měl ve své dávné linii - germánské, nejlépe pak muslimské předky ! ...

0 5
možnosti
Foto

A zatají, že jeho prapradědeček byl samuraj.

0 1
možnosti
Foto

Takové případy jsou jako jedna z mála věcí neřešitelné. Je to něco, jako živelná katastrofa. Tu také nikdy (většinou) dopředu nepředpovíte a v podstatě nemůžete dělat nic na obranu před ní.

6 0
možnosti
Foto

Ano. A proto mi vadí i otázky médií na ministry, policii a nemocnici - co proti tomu uděláte, jaká systémová opatření ?

10 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik