Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Já se taky domnívám, že Ester může považovat víken za úspěšný, když vyhrála závod SP ;-D Vy mě bavíte R^

1 1
možnosti
Foto

Do článku jsem přidal dva dodatky. Též jsem do něj vložil video jízdy Ledecké ve včerejším sjezdu. Takže tam teď jsou pohromadě tři videa z jejích tří nejúspěšnějších jízd v alpském lyžování: první místo na minulé olympiádě a 1. a 4. místo ve světovém poháru během tohoto víkendu.

Dnes se Ester superobří slalom nepodařil. Každý den však není posvícení.

1 0
možnosti
Foto

Ledecká je v průběžném žebříčku dnešního závodu čtvrtá a asi skončí čtvrtá. Na startu je ještě 20 závodnic, které by její umístění neměly ohrozit. Opět vynikající výkon Ester. Můžeme konstatovat, že její hvězdná kariéra pokračuje. Průběžné pořadí dnešního sjezdu žen v tomto okamžiku: 1. Nicole Schmidhoferová (AUT) 1:49,92, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,13, 3. Francesca Marsagliová (ITA) +0,43, 4. Ester Ledecká (CZE) +0,45, 5. Corinne Suterová (SUI) +0,56, 6. Kira Weidleová (GER) +0,61, 7. Romane Miradoliová (FRA) +0,70, 8. Tamara Tipplerová (AUT) +0,78, 9. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,83, 10. Alice McKennisová (USA) +0,95, 11. Alice Merryweatherová (USA) +1,15, 12. Nina Ortliebová (AUT) +1,32, 12. Sofia Goggiaová (ITA) +1,32, 14. Ricarda Haaserová (AUT) +1,58, 15. Michelle Gisinová (SUI) +1,61.

1 0
možnosti

Mám radost, že i dnes to vyšlo:-)

2 0
možnosti
Foto

Start dnešního sjezdu žen byl odložen na 21:00. Ester Ledecká startuje jako druhá.

0 0
možnosti
Foto

Dnes se startuje z původního startu oproti včerejšímu zkrácenému. Trať je zhruba o 25 vteřin delší. Dosavadní výsledky:

1. jela Gisinová, v cíli měla čas 1:51,53. 2. jela Ledecká, zajela fantasticky a v cíli měla čas o 1,16 vteřiny rychlejší než Gisinová. Zatím to nevypadá špatně. Už jely 4 závodnice a Ledecká stále vede.

1 0
možnosti
Foto

Pohoda není náhoda. A kdo maže, ten jede. S chutí jsem se na ni zase podíval.:-)R^

6 0
možnosti
Foto

Honzo, díky Ti za návštěvu a komentář.

Ano, pohoda není náhoda. Na náhody stejně příliš nevěřím. Má talent, bezvadný tým trenérů atd., dost toho od dětství natrénovala, má dobrou techniku i kondici, zdravé sebevědomí a lyžovat umí. Pak i občas vyhrává. V alpském lyžování je mnohem větší konkurence než na snowboardech, také mnohem více peněz. Takže i (zatím) jediné její vítězství ve světovém poháru se nesmírně cení.

Držme jí palce. Dnešní sjezd žen začíná ve 20:30.

1 0
možnosti
Foto

Nejen vynikající sportovkyně, ale i fajn baba a ta spolupráce s divokými Bankovci, ta teda sedí. Včera jsem nelitovala, že jsem si počkala, byl to parádní zážitek. Přeji úspěchy na obou frontách a hlavně ať je tělíčko v pořádku, žádné nebezpečné pády, jen skoky na bednu, čím výš, tím líp.R^V

2 0
možnosti
Foto

Díky Vám za pěkný komentář. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Jaroslave, dobře napsané! Té holčině musíme držet palceR^R^:-):-)

4 0
možnosti
Foto

Horste, díky Ti za pochvalu. :-)

Ty jsi dnes publikoval blog mimo jiné o svém lyžování kdysi. Ani nevíš, jak rád bych si ještě někdy zalyžoval. Je mi však 72 let a už bych si to netroufl. Jsem celkem zdravý a fit, ale má kondice není na lyžování dostatečná a nerad riskuji.

0 0
možnosti
Foto

Start dnešního sjezdu žen je plánován na 20:30 SEČ (tj. našeho "zimního" času). Díky jejímu včerejšímu výsledku je Ester Ledecká tentokrát umístěna v první skupině a bylo jí vylosované startovní č. 2.

Startovní listina 1. Michelle Gisinová (SUI) 2. Ester Ledecká (CZE) 3. Viktoria Rebensburgová (GER) 4. Tamara Tipplerová (AUT) 5. Ramona Siebenhoferová (AUT) 6. Joana Hählenová (SUI) 7. Stephanie Venierová (AUT) 8. Romane Miradoliová (FRA) 9. Nicole Schmidhoferová (AUT) 10. Michaela Wenigová (GER) 11. Nicol Delagová (ITA) 12. Mikaela Shiffrinová (USA) 13. Ilka Štuhecová (SLO) 14. Alice McKennisová (USA) 15. Corinne Suterová (SUI)

2 0
možnosti

Jaroslave, díky moc za tuto informaci. Včera měla myslím lepší startovní pořadí. Ta 26 byla ideální. Vyjetá stopa, ale ještě nerozjetá.

To 2.místo je dost brzo...

1 0
možnosti
Foto

Moc pěkný blog.R^

Podezírám Ester, že nemá pud sebezáchovy, tohle normální smrtelník nemůže sjet takovou rychlostí:-)

2 0
možnosti
Foto

Šárko, díky Ti za pochvalu blogu. Doufám, že si můžeme tykat. Známe se z blogů a diskusí pod nimi již dlouho. :-) Možná jsme si už kdysi tykali.

Normální smrtelník to sjet nemůže a to ani za hodinu, i kdyby měl dobré lyžařské vybavení, stále zatáčel a chvílemi třeba i plužil. Na tom tvrdém sněhu (skoro na ledě) by to stejně asi neuplužil. Hodně dobrý lyžař rekreant, s dobrou fyzičkou by to možná za hodinu sjel.

Ester však lyžuje a jezdí na snowboardu od útlého mládí, měla a má dobré trenéry. Kondici, techniku a rychlost jízdy a obtížnost trati si vybudovala postupně. Ona vlastně vzhledem k jejímu vybavení a lyžařskému umění teď nijak moc neriskuje. Pokud vím, tak ještě neměla nějaký vážný pád, při kterém by se pořádně zranila. Takže svou jízdu má z 99% pod kontrolou.

Pochopitelně může spadnout a i se zranit. Takže jisté riziko tam je. Pud sebezáchovy jistě má. Vzhledem k tomu co nyní umí, je tam jistě risk, ale ne nějaký obrovský risk. Kdyby neměla pud sebezáchovy, tak by se již dávno někde někdy pořádně vysekala.

Důležité je, že se těch sjezdů, super G atd. nebojí. Kdyby se bála, tak by nemohla vyhrávat a nejspíš by i někdy ze strachu upadla. Člověk se může zbytečně nebát a přitom mít pud sebezáchovy.

V životě jsem dost lyžoval. Byl jsem i lyžařský instruktor. Jezdil jsem technicky dost dobře, moc jsem neriskoval ani nepadal. Jen jednou ve dvaceti letech jsem se z frajeřiny pořádně vysekal. Natrhl jsem si při tom šlachu v rameni, poškodil 1 kotník, ohnul jednu laminátovou lyži a utrhl poutko u tyče. Rameno jsem měl několik týdnů v sádře. Pak jsem se zhruba dva roky bál (ten strach byl v podvědomí) uvolněně lyžovat. Až po dvou letech mě strach přešel. Člověk musí být přiměřeně opatrný, ale zbytečně se nebát.

Přeji Ti pěkný víkend.

3 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky