Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem naprosto spokojen - zachránci demokracie se už žerou mezi sebou a je to tak dobře. Michálek je stejný psychopat jako Kalousek, takže si nemají co vyčítat.

5 3
možnosti

J47o84s75e65f 69S52u14k

8. 12. 2019 6:18

Používat průzkumy důvěryhodnosti politiků k výzvám k odstoupení mi připadá ubohé. Stačí se podívat, jací političtí velikáni těm průzkumům obvykle vévodí. Pan Michálek je "nová struktura", která v porovnání s p. Kalouskem měla jen podstatně méně prostoru a času na to se znemožnit.

14 0
možnosti
Foto

Pubescenti by se neměli podílet na řízení hlavního města či dokonce státu. Pražané jsou v tomto neodpovědní, když tyto elementy zatvrzele volí. Pak se nesmí divit chaosu, který v ulicích Prahy panuje.

5 3
možnosti

J93i21ř81í 67M14a54c85h

7. 12. 2019 14:59

Obě strany soutěží o to, vlézt Bruselu co nejhlouběji do řiti. Jinak jedna za 18 a druhá bez dvou za 20. Kalousek s Michálkem jsou jen dvě strany téže mince, ostatně již značně devalvované.

21 6
možnosti

Proto si jdou také po krku. Dva kohouti na stejném hnojišti ....

3 0
možnosti

"...kde byl obviněn bývalý prezident Andrej Kiska z daňových podvodů..."

Není to náhodou ten slušný prezident, který je dle některých našim vzorem? :-)

17 4
možnosti

M55a66r78i24á60n 93P20i84l72c

7. 12. 2019 17:54

Znáte pozadí celé kauzy Kiska? Víte, že až třetí, t.j. ne první, ne druhý, ale až třetí vyšetřovací tým podal na Kisku žalobu? A to Robert Fico se na něho snažil vytáhnout, co šlo(poblité vládní letadlo po nějaké státní návštěvě, kde to poblil nějaký cestující z řad podnikatelů),... Bavíme se o době pět a půl roku od činu. A až třetí vyšetřovací tým na něj podal žalobu, mimochodem Fico sám se dušoval, že mu zavaří, když ho Kiska nejvymenuje ústavním soudcem. Kiska ho nevyjmenoval, tak mâ zavaříno.

O co v té kauze jde?

Jde o to, že Kiska zadal své firmě, spoluvlastněné se svým bratrem, propagaci v prezidentské kampani. Tato firma pak požádala o vrácení daně(zapsala si to do daní jako náklad). Daňový úřad to zamítnul a firma dostala 160 000€ pokutu, tu firma okamžitě na Kiskovo naléhání zaplatila, jeho bratr se chtěl soudit, asi měl...

Škoda státu? Plus 160 000€ pro SR...

PS: Na Slovensku existuje tzv. projev lítosti, co se týče daní, takže když blbě nebo "blbě" zaplatíte daně a daňový úřad vám na to příjde, tak můžete projevit lítost a daň doplatit(plus penále), po jejím doplatění se jakoby nic nestalo.

Takový kamarát a do nedávna i pan domácí pana Roberta Fica sedí za daňový podvod, který stál SR několik miliónů €, ve vězení, jeho soused je právě vyšetřován za vraždu jistého novináře, kterému před kamerami vyhrožoval a Kaliňák(tehdy ministr vnitra ve Ficově vládě), se jen zasmál, že ten ochranu nepotřebuje...

5 6
možnosti

Problém je, že ani Kalousek a ani Piráti se neměli dostat vůbec do sněmovny jelikož oba subjekty jsou extrémistické a to jak svými názory, tak způsoby řešení mnohých otázek a opravdu nejsem zastánce extrémních řešení, která notabene mají za důsledek radikální změny v naší společnosti a z mého pohledu změny k horšímu a to jak v ekonomické, tak v bezpečnostní oblasti a na tu bezpečnost bych dal opravdu velký důraz, nakonec víme co se dnes děje ve Malmö a dalších místech Evropy.

15 9
možnosti

Aha, když notabene tak to jo...

0 1
možnosti

Okolo kauzy čapí hnízdo a auditu EK k dotacím a střetu zájmu premiéra Babiše je hodně polopravd a někdy i obrovská pochybení vrcholných politiku téměř všech stran českého politického spektra. Právní a ekonomičtí analytici k čapímu hnízdu říkají že podle toho co vědí dnes tak podle tehdejších zákonu které nemá na svědomí hnutí ANO bylo všechno právně v pořádku.A okolo auditu se opozice předvedla,audit je veřejný tvrdila a o vládě tvrdila že vláda lže,vláda nelhala:Vláda říkala že audit v anglickém jazyce není definitivní a opozice nám tvrdila že vláda lže protože zpráva je definitivní a musí se neprodleně uveřejnit,opozice lhala.A novináři se tedy moc pěkně předvedly.Jaké pravidla jsou okolo zprávy EK visí na stránkách samotné EK ale nikdo z novinářů tyto pravidla nezveřejnil jen expert na evropské právo na ČT 24 to vysvětlil ale ve zprávách na ČT 1 ten den a den následující jsem ty pravidla neslyšel.Podle mého názoru je Pán Babiš lepší Premier než majitel firmy za mě 2- pro premiéra z možnosti další zkoušky pro ověření znalosti. Strany opozice za test věrohodnosti a odbornosti tento týden dostávají na vysvědčení 5 a pětka je nejhorší známka.Za chovaní dostávají ODS,PIRATI,a TOPka podmínečné vyloučení volitelnosti tedy jen sám za sebe.

21 6
možnosti

J92i44r22i 59C63e22e

7. 12. 2019 13:48

Existuje něco jako politická soutěž. Představa, že "demokratická opozice" má vytvořit ekvivalent "Národní fronty" s povinností zachraňovat politické trpaslíky, potácející se kolem 5 %, mi přijde hodně mimo mísu.

Piráti mohou předvést, nakolik svým programem dokáží oslovit voliče TOP09 a přetáhnout je k sobě. Držím jim palce, aby byli při likvidaci tohoto reliktu éry Paroubka a Topolánka úspěšní.

Jinak mě opravdu baví, jak autor tohoto pamfletu v historii politického působení pana Kalouska nalézá jen tu jedinou chybu, kterou udělal při vyváření koalice KDU-ČSL - ČSSD - KSČM.

Co se dotačních machinací týká, tak za Kalouskem se táhne nějakých 31,5 mld. Kč, které odpustil v době svého působení na postu ministra financí subjektům, které dotace prokazatelně zneužily. Dotyčné subjekty navíc nemusely v řadě případů zneužité dotace vracet. Takže on je tím posledním, kdo by měl žvanit o dotačních podvodech. A priori, když se výše uvedené týkalo i tehdejšího předsedy strany, Karla Schwarzenberga.

V případě Kalouska je navíc zcela zřejmé, že jej zajímá už jen to, aby se udržel u koryta. Nic víc za jeho twitterovými výlevy nevidím.

17 6
možnosti
Foto

Pane vy jste správný demagog. Jednalo se o prominutí penále. Kontrola NKÚ , která provedla kontrolu konstatovala, že promíjení penále se za ministerstva financí, kdy vládl Miroslav Kalousek zlepšila. Za ministra financí Bureše se opět zvýšilo promíjení penále dva a půlkrát .

4 6
možnosti
Foto

Bohužel i jako zarytý topkař musím takřka se vším souhlasit a klikl jsem na karmu.

3 1
možnosti

Když je někdo zarytý, tak přes tu hlínu nevidí nic okolo.

0 0
možnosti
Foto

Kalousek je možná u řady lidí nepopulární, ale na druhé straně zase řada lidí volí TOP 09 právě kvůli Kalouskovi a Schwarzenbergovi. Bez těch dvou by dešní předsedkyně TOP 09 byla v příštích volbách asi bez šancí.

Kdyby Kalousek z politiky zmizel, Babiš by si asi brzy našel jiného "Kalouska" - třeba pražského primátora Hřiba.

15 1
možnosti

Ač s úctou k šedinám musím říct,že kníže toho za poslední léta moc nepředvedl a Kalousek bohužel pouze to negativní. Dovolím si s vámi nesouhlasit,že Topka by bez nich byla bez šancí a já se naopak domnívám,že současné předsedkyně je jako jediná možná může udržet nad hranicí volitelnosti. Ne,že bych z toho měl radost,vzhledem k jejich programu,ale je to dle mého názoru tak.Nevyznávám politiku opozice - čím hůř tím líp - mám rád fakta a toho se snažím držet.(na rozdíl od lidí...např. p.Jandová)

11 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 30,87
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články