Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kvapile. Zde je take otazka, zda by pan premier byl znovu zvolen jako jeden z kandidatu na post moci vykone. (v prezidenskem systemu). Kdy mnoho obcanu a take mnoho stran, by vytvorilo radu kandidatu a obcane by si mohli pri volbe vybrat toho nejlepsiho. Toho nejlepsiho s programem, ktery by nemusel byt zmenen koalicni smlouvou. To by byla pravdiva ukazka vernosti mnoha obcanu.

Take jedna z uvah podle slova "KDYBY"

0 0
možnosti

To, co navrhujete, není samospasitelné. Do senátu se volí způsobem, který prosazujete a přesto vznikají senátní stranické kluby. U nás je volná soutěž politických stran a změnit to na systém, kdy by jedinci šli do voleb a do funkcí každý se svým vlastním programem, není podle mého vůbec průchodné.

0 0
možnosti

Bojím se, že přání je otcem myšlenky. Nicméně, mi uniklo, ocenění Havla i nesouhlas s anexí Krymu. To potvrzuje mé přesvědčení, uvedené u vašeho minulého článku. Babiš stále hledá nové voliče a snaží se tedy říkat, co kdo chce slyšet. Jediné na co zapomíná, že přemýšlivější část obyvatelstva se jen tak oblbnout populistickými prohlášeními, nenechá.

8 1
možnosti

Ano, je to jeho styl politiky, funguje jako klasický obchod. Zjistí poptávku a pak vše naservíruje do prázdných regálů.

1 0
možnosti

Kéž byste měl pravdu. Já se obávám, že souvěrci AB potřebují podstatně znatelnější důkazy, že se AB a jeho skvadra sice odkopou, ale zvládnou být ještě zvoleni na další období. Vám karmaR^

4 0
možnosti

Děkuji. Musím se však zeptat - pravdu v čem? To, co jsem popsal, se skutečně odehrálo a Zeman i Babiš v politické agonii jsou. U nás přece evidentně není standardní politická situace. Otázka je, jak dlouho ta agonie bude trvat.

2 0
možnosti
Foto

R^ Karma.

Ale obávám se, že to ještě chvilku potrvá.

Viz drobná sekvence z filmu Pelíšky

https://www.youtube.com/watch?v=dDEsj5QEWwY

6 2
možnosti

Děkuji. Potrvá to nejspíš dost dlouho. Přesně tak dlouho, než ti dva a jejich příznivci pochopí, v jaké situaci se nacházejí. Na druhé straně Babiš hraje už delší čas o všechno.

4 0
možnosti

Ti dva škodiči mají k agónii opravdu daleko. Je mi to moc líto, rád bych viděl opak, jenže oni jedním kanálem zalezou a druhým vyskočí.

9 2
možnosti

Nemyslím si, že mají k agonii daleko, oni v ní jsou. Jak dlouho bude trvat, to je jiná věc.

0 0
možnosti

Ďábel tentokrát asi vypustil strašení děti na Mikuláše a soustředil se na udržování dušiček, které pořád milují nebo aspoň uznávají a obdivují Andreje Babiše. Protože obdiv k tomuto člověku už se vymyká zdravému rozumu. Za to už nemohou snad ani ty koblihy. Přesto voličská základna zůstává neoslabená. Možná je to zkouška od Toho, který je ještě výš než ďábel. Koneckonců někdejší obdiv Slováků k Mečiarovi se v dlouhodobém horizontu taky uplatnil jako zkouška, která se dnes zúročuje. My tou zkouškou asi teprve musíme projít.

10 4
možnosti
Foto

Listopad 2018: Bookmakeři tipují, že díky kauze s údajným únosem svého syna na Krym přijde premiér Andrej Babiš o svůj post. Sázková kancelář Tipsport vypsala sázkový kurz 1,5 : 1 na to, že Babiš nebude 1. února předsedou vlády s důvěrou Sněmovny. Kurz 2,38 : 1 je pak vypsán podle serveru iDNES.cz na opačný případ.

Zdroj Parlamentní listy.

Lituji, že jsem si tehdy nesadil na setrvání Babiše ve vládě. Nevíte, jaký je současný kurs na 1. únor 2020?

4 1
možnosti
Foto

Asi žádný. Ani na únor vítězný;-) Kauza ČP má závěr v nedohlednu s výsledkem nejasným, a závěry z auditu o možném střetu zájmů A.B. jsou dle eurokomisaře očekávány nejdříve ve druhé polovině příštího roku, viz.: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/audit-babis-stret-zajmu-evropska-komise-hahn.A191205_121510_domaci_remy).;-(;-)

6 0
možnosti
Foto

;-) Mýlit se je lidské, tudíž nejste ani Vy výjimkou. Jak moc Vaše ,,hodnocení" i Vaše ,,prognózy" odpovídají skutečnosti, resp. i dále budou odpovídat skutečnosti, a v čem mohou být i omylem, to ovšem ukáže zase až čas;-)

4 1
možnosti

Mýlit se lidské je. Zbývá se zeptat, proč mi to oznamujete? A ještě na něco se musím dotázat - kde mám v textu nějaké prognózy? Popsal jsem, co se skutečně odehrálo a jak to hodnotím, to ano. A ještě jedna otázka - jak jinak než jako politická agonie byste hodnotil vy zejména Babišovu situaci?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS