Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Čemu autorka říká většina? Třeba u nás právě vládne menšinová vláda, přičemž volby vyhrálo hnutí ANO s 29,64 % ze zúčastněných voličů, což je něco přes 18 % z tehdejšího celkového počtu registrovaných voličů.

2 1
možnosti
MH

Víc než pravda. Toto vnímám stejně.

3 1
možnosti
Foto

Mně se Váš článek líbil a souhlasím s jeho obsahem.

6 3
možnosti

Vidím, že jste se připojila k matení pojmů, které původně zahájila ruská propaganda, když se pokoušela vysvětlit, proč v Rusku není liberální demokracie. Vymyslela si vlastní pojmy, ačkoli “liberální demokracie” je přesně totéž, co znamená moderní demokracie od dob osvícenství. Je postavena na třech pilířích: dělba mocí (zákonodárná, výkonná a soudní), respekt k lidským právům a respekt momentální menšině, protože může být příště většinou (= kompromis). Pokud vám chybí mechanismus voleb, tak to je základní předpoklad demokracie, ale bez oněch třech pilířů režim není demokratický, i když se volby konají. Ostatně to známe i z ČSSR. Volby byly, ale přesto tady byla diktatura.

Je zajímavé, jak naslakujete na ruskou propagandu. Ale možná je to zřetelné už z toho, když jste mezi “politickými” neziskovkami” “opomněla” uvést například Institut Václava Klause a uvedla jste jenom ty levicové. Pročpak jste to neudělala? Že ten “institut” platí Kellner? Kde je původ jeho financí? Nemohl by třeba prosazovat čínské zájmy proti zájmům našeho národa? A což takhle čínskou vládou placené Konfuciovy instituty či různé podivné kliniky “tradiční čínské medicíny”, které vznikají v rámci družby s Čínou? O těch jste pomlčela. Záměr je jasný - a v intencích ruské propagandy.

Je mi to líto. Jsem tradiční pravičák a dlouho jsem vás uznával. Teď mám ale obavu, že část naší tradiční pravice tíhne k “hnědé internacionále” či “národně socialistické frontě”. Už tolik nejde o pravici a více jde o šíření východní propagandy. Která ve svém konečném důsledku může vést i k pádu demokracie u nás. Viz vaše neinformovaná zmínka o liberální demokracii, která svědčí o tom, že jste východní propagandou velmi silně zasažena.

9 5
možnosti
JD

J16i90ř31í 93D70a92n55i20š

10. 12. 2019 21:47

Bububu, Rusko vás sežere.

Chápu, že máte obavy z Číny. To já též. Ale proč se bojíte rusáků? Jsou slabí.

1 1
možnosti
VP

No už Platon psal, že demokracie je ta nejhorší možná forma vládnutí nikoliv nejpraktičtější.

1 0
možnosti

Však také navrhnul velmi účinnou totalitní diktaturu, jíž se inspirovali jak nacisté, tak komunisté. Teď je otázka, zda jste spíše demokrat, anebo fašista. A pokud to druhé, jak jenom upozorňuji, že takový režim může být pohodlný přesně do okamžiku, kdy se obrátí proti vašim zájmům. To může být třeba v případě, že vás režim shledá nehodným k další existenci, ale existují i subtilnější případy (třeba když si lokální papapaláš udělá zálusk na váš majetek - v nedemokratickém státě, i kdyby se volby konaly každý rok, už nemáte žádné dovolání).

2 1
možnosti
Foto

Dokud jste, paní Šichtařová, psala o ekonomických otázkách, vypadalo to, že víte, o čem píšete.

Bohužel, postupem času jste se pustila do politiky a tady tápete a chce se mi skoro napsat - plácáte nesmysly. A ještě se přiznáte, že to je na objednávku Trikolory, která je s jednou čistě politickou neziskovkou spjata pupeční šňůrou.

To je tedy hrůza.

8 10
možnosti
Foto

Článek plný faktických nesmyslů. Vy jste dělala nějakou analýzu???? A tvrdíte, že Agentura pro sociální začleňování je neziskovka? Vždyť jste úplně mimo, není to žádná neziskovka, je to odbor na Úřadu vlády... A tak bychom mohli pokračovat... nějak chybí jedna z politických neziskovek Institut Václava Klause...

8 4
možnosti
MN

Máte pravdu, iVK je taky politická neziskovka, taky bych nechtel, aby byla dotovaná státem.

0 0
možnosti

Žádné dotované, či žebrající neziskovky nejsou potřeba!

Jde jen o snahu získat státní či veřejné finance, nebo o snahu vytáhnout z lidí peníze pod různými humanitními záměry, které si může vymyslet každý.

Pokud má existovat neziskovka, tak se musí financovat z příspěvků svých vlastních členů, jako myslivci, rybáři, atd.

To se týká samozřejmě i sociálních a zdravotních služeb. Tyto služby má zajišťovat stát, který místo, aby zajišťoval tyto služby prostřednictvím svých zaměstnanců, si navíc platí a využívá neziskovky, kde nemá ani potřebný přehled, jak efektivně jsou datace využívány, ani kolik má neziskovka zaměstnanců, které jsou ve skutečnosti placené ze státních, či veřejných financí prostřednictvím dotací.

Zaměstnanci a vedoucí těchto neziskovek, jsou v podstatě další státní zaměstnanci, kteří si v podstatě dělají, co chtějí. Hlavně, že je někdo platí!

10 5
možnosti
VP

Neziskovky jsou poskytovatelé sociálních služeb (z něch největších třeba Charita), většina sportovních klubů. Tak doufejte, že na stará kolena nebudete nějakou tu sociální službu potřebovat.

2 1
možnosti
ID

Tady je zas Vlajkařů, kterým ubližuje celosvětové spiknutí;-D

3 6
možnosti
  • Počet článků 690
  • Celková karma 42,87
  • Průměrná čtenost 20078x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články