Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Popsal jste to trefně. I když poněkud zlehčujete tvrzení, že Babiše si vyrobily tradiční strany tím, že začali s demolicí důvěry občanů.

Já naopak myslím, že Babiš je z největší části právě důsledkem toho, že tradiční strany se uzavřely do svých krunýřů a přestaly s lidmi komunikovat. A když ano, pak nasadily Langera, Bendu, či Němcovou, jejichž projev je lidem cizí. Koncentrací opovržení vnímaného dnešními voliči AB je Kalousek. Arciďábel, stvořitel a hybatel všeho zla.

Když projdete diskuze a shromáždíte argumenty příznivců AB, pak narazíte v podstatě na dvě věci - "všichni kradli" a "Kalousek".

Čili stačilo, aby přišel někdo, promluvil trochu hysterickým tónem a lidovým jazykem, a bylo vymalováno. AB navíc správně rozpoznal (a věru to nebylo těžké), že tihle lidi ze všeho na světě nejvíc nesnášejí Kalouska, a jsou ochotni podstoupit a prominout cokoliv, aby se tenhle arcilotr neobjevil zpět ve vrcholné politice.

Takže vytvořil program "Antikalousek". Jemu to stačí. Jeho ovečky na to slyší a vždycky slyšet budou.

A opět se tak ukazuje schizofrenní pokrytectví Babišova elektorátu. Zatímco vyčítají opozici, že jejím jediným programem je "Antibabiš", sami neslyší na nic jiného, než na "Antikalousek". Včetně zvýšení důchodů, protože Andrej každý rok přidává 9 stovek, Kalůousek přidal usmolených 40 korun.

Zní to možná neuvěřitelně, ale jsem přesvědčen, že to je ten argument, který Babišovi vyhrává jedny volby za druhými.

A proto mám bohužel pocit, že Babišovi neublíží ani blížící se krize. Až dojdou peníze, proszě řekne, že Kalousek a tzv. tradiční strany rozkradly víc, než si myslel, a jeho voliči budou nadšeni...

1 0
možnosti
JK

Začnu od konce vašeho příspěvku tím, že si nemyslím, že mu to neublíží. Retrospektivní poukazování na to, že Kalousek a tradiční strany rozkradli víc (asi by mělo být rozkradli s měkkým i, protože Kalousek, ač se to občas nezdá, je přece jen životný), už tolik nezabírá. S tím už si Babiš v současné situaci nevystačí.

Poukazování na "celoevropské spiknutí" proti Babišovi je už rovněž směšné a lidem, mám pocit, pomalu dochází, že je dost absurdní, aby republika šla do brutálního střetu s celou EU v Babišově zájmu.

Jinak vším, co jste napsal, vysvětlujete pouze to, proč se lidé (voliči) odklonili od takzvaných tradičních stran, ale nikoli to, čím ty voliče přesvědčil Babiš. Jenže právě na to jsem se ptal ve svém textu a jako odpověď mi opravdu vychází, že chtěli silného vůdce. Pokud tuto tezi připustíte, je všechno hned srozumitelnější.

0 0
možnosti
KT

Velká karma, zbývají jen oči pro pláč.

3 0
možnosti
JK

Děkuji. Jenže jestli mám pravdu, pak to pro nás opravdu není příznivé.

0 0
možnosti
MS

Výborně napsáno. Hodí se podotknout, že nemalá část zlodějů a vychcánků po listopadu 89 se rekrutovala z lůna rodné strany, protože v ní dělali v rámci možností totéž, byli dobře připraveni a potenciál zbohatnutí se mnohonásobně vzrostl.

5 0
možnosti
JK

Přesně tak, jak píšete.

0 0
možnosti
PB

P37e63t33r 92B15u78r60i27a77n

5. 12. 2019 19:14

R^ velká karma

Já vám řeknu, kdo byli voliči KSČ. Byli to většinou užitečné ovce.

Jen na jedinou otázku jsem neuměl StBákům odpovědět. Ze všeho ostatního jsem se vylhal a vybruslil. Ta otázka zněla: a ty si vážně myslíš, že ty miliony členů KSČ, lékaři, vědci, inženýři jsou hloupí lidé a kdyby bylo něco špatně, tak by to neviděli a neozvali by se proti tomu?

Tak to mě mátlo tehdy taky. Neuměl jsem odpovědět, protože jsem byl mladý. Dnes bych uměl: pokud jsou všichni tak morálně pokřivení jako ona blogerka, tak se nedivím, že tam jsou lokajsky nalezlí a drží přitom ještě hu..ústa.

8 0
možnosti
MS

Odpovědět lze stručně - Orwellovský doublethink. Ovšem StBákům bych se s tímto sladkým tajemstvím nesvěřil. ;-D

1 0
možnosti
Foto

J41a80k75u65b 65R80o33t78h

5. 12. 2019 18:25

Tak Bicera volil ODS už v roce 1990 (to nenapsal prvně), a to i přesto, že strana byla založena o rok později. A tak to má ten soběslavský bard se vším. ;-D;-D;-D

8 0
možnosti
JK

No jo. Myšlení takový lidí, jako je pan Bicera, mě vždy zaskočí. Takže to, že volil ODS dřív než vznikla, je už jen detail, ač pikantní.

3 0
možnosti
PK

Nemyslím si,že voličská základna AB je tvořena bývalými členy KSČ, tedy výhradně. Ty jsou rozprostřeny v celém voličském spektru od ANo až po strany opoziční. Příkladně ve vesnici, kde chalupařím doživotně jsou členové bývalé strany většinou zemědělci a jen nepatrné množství volí AB, zbytek je ODS a socialisti. Ńo ty uvědomělí zůstali u pana Filipa ale zbytek rozhodně nepodporuje ANO.

1 1
možnosti
Foto

J80a44k13u13b 71R96o51t69h

5. 12. 2019 18:23

Můžete mi, prosím, sdělit, kolik ve vaší vsi bylo před 89 komunistů? Podle vašich slov to vypadá, že spousta. Nu a například v mé skororodné obci, která není ani malá, ani velká, jich bylo 5 a to sousedi volili komouše do čela vsi až do roku tuším 2008. Takže u vás to musel být asi pěknej Komančov. :-/

4 0
možnosti
MK

Podle mých zkušeností se Babišovi voliči rekrutují především z té části populace, která od státu víc bere než mu dává. Babiš si je prostě kupuje a jeho ovečky hýkají blahem nad každým drobečkem odpadlým od jeho stolu.

9 1
možnosti
JK

S tím, co píšete, souhlasím. Chtěl jsem ale polemizovat s tím, co napsala paní Fuchsová.

0 0
možnosti
SB

Když napíši, že volby jsou výrazně ovlivněny tím, že lidé reagují na migrantskou krizi, můžete mi odepsat, že to není k tématu článku, protože vy o migrantské krizi nepíšete.

Ale i když o ní nepíšete, tak se zamýšlíte, proč lidé volí ANO (a já dodávám i Okamuru nebo v budoucnu Klause juniora).

Ta otázka prostě ve vzduchu visí. Lidé si ji kladou. A podle toho volí.

Kdybyste mi odepsal, že je to nesmysl, protože Babiš podle Vás tomu nezabrání, tak já vám odepíši ještě jednou:

I kdybyste měl pravdu a Babiš tomu nezabránil, lidé ho v tuto chvíli považují za mnohem přijatelnější možnost než TOP09, STAN a podobné strany. Podle toho hlasují. Hlasy se počítají na kusy a nikoli na to, zda se voliči mýlí, či nikoli.

Příčinou, proč Babiš nebo Okamura mají tolik hlasů, je migrantská krize. Příčina může být i mylně vyhodnocena, ale prostě po početní stránce to v současnosti příčina je.

4 6
možnosti
MK

Jestli to je tak, jak píšete, pak to znamená že Babišovi voliči jsou ještě hloupější než to vypadá. Volit podle migrantské krize v zemi, kde o ilegálního migranta prakticky nezavadíte, svědčí o absenci rozumu.

9 2
možnosti
MB

Vypadá to tak, že v lidské přirozenosti je něčemu věřit. Oblouk obrovský, od náboženství po tu občansko politickou. Mnohdy člověk opomíjí sám sebe a tak se k něčemu - někomu upírá. Vše běží v čase a dojde i k poznání, že se mýlil ! Co teď ? Věk se krátí, člověk byl v KSČ, tak se hodlal vykoupit s ODS - Zase ostuda a blbě ! Tak konečně přišlo to pravé - AB ! No ještě větší ostuda, kam se proboha už vrtnout ? Nikam, zavřít oči, sklopit uši a věřit tomu, že jej neodešlou do basy ! A dnes večer, (je čtvrtek) - Absolvovat další díl PŠM. M. Zeman sdělí, co si má člověk myslet a konat - TV Barrandov. Zlatí kluci vzpruží, s těmi se mi žije fakt lépe ... :-)

5 0
možnosti
JK

Tomu rozumím, co píšete. Nějak mi ale nejde do hlavy, čím lidi zrovna Babiš přesvědčil? Ať o tom dumám sebevíc, stále mi vychází, že lidi chtějí nějakého vůdce, který by se o ně postaral.

2 0
možnosti
JL

Pane Kvapile. Odpoved na clanek pani Fuchsove je odpoved, ktera se bude opakovat v budoucnu jeste mnohokrat. Dnes to muze byt, jak poukazujete vy, byvali komuniste. Zitra to mohou prebrat jine skupiny s demagogickou koncepci. Protoze mame system volby bubliny, ktera skyva volbu IDEOLOGIE.

Nase volba vedeni je vzdy volbou ideologie. Ta je obalena bublinou stran a predlozena volici. (viz pan Bicera a jeho novy bojovnici). Jeji clenove NEJSOU prozkoumani obycejnymi obcany, volici. Ten obcan svoji volbou dostane tu bublinu celou.

Reseni?

Snadne!! Volba jedince do kazde pozice v Parlamentu je zakladem. Zniceni te bubliny nam prinese kontrolu zvoleneho prave temi, kdo jej zvolili. Vedeni statu dat do rukou jedinci (volba jako pro prezidenta) s dukladnou kontrolou Parlamentem. Od schvalovani clenu vlady az po vydej penez na vyvoj statu.

Tento system je dukladna odpoved vsem podobnym pani Fuchsove. Take tem "demokratum" kteri o tom pisi. Je mi smutno z pohledu na tech 26 let CR!!!

2 0
možnosti
Foto

Jsem také pro, aby se volilo podobně jako v komunálních volbách, tzn. možnost vybrat z různých stran solidní poslance.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik