Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já to tvrdím pořád, že ty jsi jiná - prostě milující :-)V

0 0
možnosti
Foto

Nežárlil jsem (asi jsem byl také divný) ale cítil jsem se podveden! Prostě jsem zalezl pod stůl a dvě hodiny tam trucoval. Těšil jsem se když mě slíbili sestřičku(ultrazvuk tehdy nebyl). A potom přivezli z porodnice kluka! ‍♂️

2 0
možnosti
Foto

Milý Otakare, to je pro malého chlapečka odporný podvod ;-D.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel vlastní zkušenosti nemám, jsem druhorozenec. Ale mé vlastní děti jsou dvojčata, takže neměly ani na chvíli možnost na sebe žárlit, protože jsou odjakživa spolu. A to taky není k zahození.

Hezký povídání, Zdeňko.:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Pavli, tak to je zajímavá situace, že to nemůžeš posoudit ani z hlediska dítěte, ani z pohledu maminky. Ale co, hlavně když ty vztahy fungují, na ničem jiném nezáleží, viď. :-)

0 0
možnosti
IM

I33v82a 74M13a94r45k93o94v81á

5. 12. 2019 19:20

Tak já se teda přiznám: žárlila jsem - ale jenom na jednoho! Mám tři mladší bratry. První je o rok - s tím jsme byli jak dvojčata, na fotkách všude spolu, ve školce mi ho dávali do postýlky, když řval a nevěděli si s ním rady atd. Druhý se narodil, když mi bylo 6, a na toho jsem právě žárlila, ale jen chvilku, protože byl dost marodnej, tak tu matčinu pozornost prostě potřeboval, a třetí je o 11 let mladší. Měla jsem je trochu na povel v různých směrech, což mě štvalo. Naše světy a zájmy byly trochu odlišné - kluci si hráli na vojáky, mě střílení nebavilo, oni neradi četli, já ráda, atd. V dospělosti se ale ty světy propojily a vyrovnaly, máme skvělé vztahy. Víme, že jeden druhému pomůže, když potřebuje. Taky jsem si za mlada přála ségru, ale pak jsem si řekla 'prdlajs', ještě bychom se spolu štěkaly, mám bráchy, a hotovo ;-D... ZdeniR^

2 0
možnosti
Foto

Ivanko, děkuji za návštěvu i pěkný osobní příspěvek do debaty. Mít tři mladší bratry, to je originální, to fakt každý nemá. A pokud ty dobré vztahy fungují v dospělosti, je to velký dar od života. R^

1 0
možnosti
Foto

Jsem ta mladší. Neplánovaně počata jaksi navíc. Občas jsem doma slychavala : "ty se do toho neplet, tys tu vůbec neměla být..."

Dnes se tomu smeju, dřív mne to mrzelo.

Se sestrou se nestykame po smrti tatky, jak už to bývá. ;-( ale, mám jiné lepší lidi kolem sebe.

1 0
možnosti
Foto

Bohunko, tak v pozici mladšího jsem nikdy nebyla. Nestěžuji si na to, ale je fakt, že jsem vždy musela být ta rozumná, protože jsem starší.

2 0
možnosti
Foto

Jsem starší sestra mladšího bráchy, téměř přesně o 2 roky, ale jak jsem to tenkrát vnímala, si nepamatuju. Můžu popsat, jak to probíhalo u mých dětí: dcera je o 1,5 roku starší než syn, byla z brášky nadšená, chtěla ho chovat, opečovávat atd. Děti se samozřejmě někdy porvaly, ale jak byly chvíli bez sebe, stýskalo se jim. Hodně si spolu vyhrály, jako dvojčata.

1 0
možnosti
Foto

Liběnko, to je fakt, to jsou skutečně takřka dvojčata. Tam se věkový odstup ani moc nezpozoruje. :-)

1 0
možnosti
Foto

Mám o 6,5 roku staršího bráchu (našim se povedlo, že jsme oba prvního v měsíci) a z dětství si pamatuju, jak mě furt dráždil a provokoval, ale měli jsme se rádi.

Teď máme skvělý vztah.

Ale. Vždycky jsem si přála ještě ségru.:-)

1 0
možnosti
Foto

Páni, 6,5 roku, to je docela odstup. Když šel bratr do puberty, tak Ty jsi šla do první třídy, že jo? :-) Ale v dospělosti se ty roky stírají, to je fajn.

1 0
možnosti
Foto

Jak to bylo s první ségrou (to mi bylo 2,5), to si nepamatuju... U druhé (to mi bylo 4,5) jsem chtěla být u všeho toho opečovávání mimina a děsně mě štvalo, že mě máma nenechá. Taky ta větší začala koktat a mně naši zakázali se jí smát. Pak jsem si (už ve školním věku) dohodla, že si je obě vezme holka od sousedů.;-D Co ta se nakonec navztekala, když se jí ve dvanácti konečně narodil brácha.;-D

2 0
možnosti
Foto

Klárko, to je pěkná příhoda, díky moc!!! ;-D

1 0
možnosti
VF

Nejdříve - jsem moc ráda, že jste zas tady.

Můj bráška je o šest let mladší. To byl velký rozdíl. Na základce neměl nejlepší známky a tak mě rodiče pověřili jeho doučováním. Myslím, že to na dlouhou dobu potentovalo naši sourozeneckou lásku. Vzteky mě kopal do holení, že jsem je měla zoubkované, jak pilku. Pak se všechno obrátilo. Já nepraktická " trochu-intelektuálka", on perfektní všeuměl. Na co šáhl, to zvládl na jedničky, které neměl ve škole. Dnes jsme dědek a babka bezproblémoví sourozenci.:-):-)

2 0
možnosti
Foto

Věruško, děkuji za pozdrav i za krásnou příhodu!!! Máte pravdu, pro dětství je 6 let velký rozdíl, ale v dospělosti už to nehraje žádnou roli a vše se vyrovná.

0 0
možnosti
AL

No konečně! :)

--------------------

Děkuji!

Však Vy víte za co.

Karma.

:-)

1 0
možnosti
Foto

I já děkuji a srdečně zdravím!!! ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 508
  • Celková karma 32,78
  • Průměrná čtenost 2199x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik